'Eski bir dosttan ayrılışın hüznü içindeyim'
Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu'nun yıkılışını yeşil çimler üzerinde değerlendiren Tecrübeli Teknik Adam Agah Bıyıkoğlu, yıllarını geçirdiği Atatürk Stadyumu'yla ilk nasıl tanıştığını Kocatepe Gazetesi'nin siz değerli okurları için anlattı. O zamanlar dedesinin evinde misafir olduğunda topun stadyum tarafına kaçtığını anlatan Bıyıkoğlu, 'Ben o zamanlar bilmiyorum burada stat olduğunu. Küçük bir topa vura vura oynarken top bu tarafa [&hellip]
Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu’nun yıkılışını yeşil çimler üzerinde değerlendiren Tecrübeli Teknik Adam Agah Bıyıkoğlu, yıllarını geçirdiği Atatürk Stadyumu’yla ilk nasıl tanıştığını Kocatepe Gazetesi’nin siz değerli okurları için anlattı. O zamanlar dedesinin evinde misafir olduğunda topun stadyum tarafına kaçtığını anlatan Bıyıkoğlu, “Ben o zamanlar bilmiyorum burada stat olduğunu. Küçük bir topa vura vura oynarken top bu tarafa kaçtı. Ersözler benim dedemler o zaman buraya dedeme misafir olurduk. Ben de bir baktım burada maç oynuyorlar. Sanırım ilkokul 2 veya 3. Sınıfa gidiyorum. 4. sınıf bile değilim yani. Yıl 1954-55 o zamanlar. İki takım maç yapıyordu. Mavi-beyaz formalı bir takımla Siyah-Kırmızı formalı bir takım, Gençlerbirliği ile Eskişehir Hava Gücü olduğunu söylediler. Zaten hava gücü olduğunu ben sonradan anladım futbolcularının çoğunda saç yoktu. Sıfıra vurmuşlar saçları, oynuyorlar maçları. Tabi ben daha sonra buraya sık gelmeye başladım. 1955-56 yıllarından üniversite yıllarına kadar hemen her gün ben buraya geldim. Şimdi eski bir dosttan ayrılışın hüznü, acısı, içindeyiz. Fakat insan her şeye alışıyor. İki yıldır bu tesisler parça parça gittiği için biraz da kanıksamış durumdaydık. Zamanın ruhuna uygun olarak buralar taşınıyor. Belki ileride daha yetersiz hale gelecekti. Belki şimdi bu şekilde gitmesi daha hayırlı olacak. Ama dizayn edilirken biraz acele edildi. Daha iyi dizayn edilebilirdi düşünüyorum. Şu anda yapımına acele karar verildi gibi düşünüyorum.
Yani 3 nolu ve 2 nolu sahaların olduğu yerler sporcuların hizmetine sunulabilirdi. Fakat orada şimdi küçücük bir tel örgü ile çevrili yapay çim saha bırakılmış, orada ancak mahalle çocukları oynayabilir. 14-15 yaşındaki çocukların maç yapabileceği resmi maç yapabileceği, 50×30 ebatlarında sahalar yapılsaydı, çok daha iyi olur ve U-11 ve U-12’lerde oynayabilirdi” ifadesine ver yerdi.
“SPOR KOMPLEKSİ’NE
ULAŞIM SIKINTILI”
Spor Kompleksi’ndeki avantaj ve dezavantajları anlatan Bıyıkoğlu, “Yeni Spor Kompleksi’nde şimdi 14 tane saha var, saha sorunu yok. Ancak buradan oraya ulaşım sorunu var. Bir de tabi özellikle küçük yaştaki futbolcuların oraya gelmesi sorun oluyor. Velilerinin yanında olması gerekiyor. Okuldan çıkışta gidiş gelişler uzun zaman alıyor. Mesela burada futbolcunun buraya gelişi ve eve gidişi, en fazla antrenmanı içinde iki saat sürüyordu. Ama şimdi Belediye’nin oradan arabaya binecek, gidecek, yürüyecek, 1 buçuk saat antrenman yapacak, nereden bakarsan 4 saat eder. Bu da öğrencilerinin derslerinden, istirahatinden feragat ve fedekarlık etmesine yol açıyor. Ama bu sürekli olmaz. Bir müddet devam edebilir. Birde ayrıca buraya öğrenciler yayan da gelebiliyordu. Minibüs ücreti vermeden gelip gidiyordu. Şimdi oraya gidiş gelişler maliyete bağlandı. Bu da işin can sıkıcı yönü oldu. Buranın yeşil alanların korunması alın konulması, buraya yakın evlerde oturan halkın buralarda spor yapabilmesi, yürüyüş yapabilmelerine yönelik çalışmaların bir önce yapılmasını temenni ediyorum” dedi.
“YENİ TESİSE FUTBOL
SAHASI SORUNU ÇÖZER”
Yapımı devam eden Spor Salonu ve Gençlik Merkezi bahçesinde resmi maçların yapılabileceği bir futbol sahasının merkezdeki sorunu çözeceğini aktaran Bıyıkoğlu, “Yeni yapılan Cumhuriyet Mahallesindeki tesisin bulunduğu alanda U-11 ve U-12 takımlarının ve çocukların resmi maçlar yapabileceği sahalar yapılırsa bir sorun çözülmüş olur. Spor Kompleksi’nde U-11 ve U-12 Ligi’nin maçları var. İki saat önceden çocuk buraya geliyor, arabaya binip gidip geliyoruz, saatlerimizi alıyor. Okullarda ve mahallelerde halı sahalar var, bu çok güzel bir şey. Ama buralarda resmi maçları oynayacağımız boyutlarda değil. SSK’nın olduğu yere spor salonunun yanına bir futbol sahası yapılırsa büyük sorun çözülmüş olur” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi