• Haberler
  • Genel
  • Eser: Havalimanı insanların evinin dibinde olmaz

Eser: Havalimanı insanların evinin dibinde olmaz

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı Büyükkalecik'te yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Zafer Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak yapılan eleştirilerin anlamsız olduğunu söyledi. Eser, “Havalimanları insanların evinden çıktıktan 5 dakika sonra ulaşacakları yerler değildir” dedi AK Parti Büyükkalecik belde binasında yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Bülent [&hellip]

Eser: Havalimanı insanların evinin dibinde olmaz

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı Büyükkalecik’te yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Zafer Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak yapılan eleştirilerin anlamsız olduğunu söyledi. Eser, “Havalimanları insanların evinden çıktıktan 5 dakika sonra ulaşacakları yerler değildir” dedi

AK Parti Büyükkalecik belde binasında yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantılarının artık merkez belde teşkilatlarında yapılmaya başlandığını, Işıklar beldesinde yapılan toplantıların Büyükkalecik ile devam ettiğini ve diğer beldelerde de bu toplantıların yapılacağını söyledi.
Eser, Türkiye’nin ekonomisinin gidişatının artık AB ülke başkanları tarafından da takdir edildiğini kaydetti.
Avrupa kıtasında yaşanan ekonomik krize, Irak ve Suriye’de yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin her geçen gün daha fazla geliştiğini, devlet yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Eser, şunları söyledi: “Bir yandan yatırımlar devam ederken, bir yandan da gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yurt içinde ve gerekse Kızılay başta olmak üzere devletin pek çok kurumu ile dünyanın dört bir köşesinde muhtaç durumda olan insanlara ulaşılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise istikrarlı bir ekonomi yönetimi ve istikrarlı politikalardır. Geldiğimiz noktada artık bir ekonomik güç olan Türkiye’nin Başbakanı gittiği her ülkede ne söyleyeceği merak edilen ve takip edilen bir isim haline gelmiştir. Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki bir zamanlar IMF’den 2-3 milyar dolar için yöneticilerinin eğilip büküldüğü bir ülkeden Başbakanının ziyaret ettiği ülkelerdeki devlet yöneticilerine krizden kurtuluş reçetesi verdiği bir ülke noktasına geldik.
“HAVALİMANININ NEREDE
OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL”
Eser, Zafer Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak yapılan eleştirilerin anlamsız olduğunu ifade ederek, “Havalimanları insanların evinden çıktıktan 5 dakika sonra ulaşacakları yerler değildir. Baktığınız zaman Ankara’da Esenboğa Havalimanı’na gitmek için insanların 45 dakika ile 1 saat arasında yol gittiklerini biliyoruz. Havalimanlarında artık bölgesel bir uygulamaya geçildi. Artık her ile bir havalimanı yapmak yerine birden fazla ilin ortak olarak kullanabileceği havalimanları yapılacak. Burada havalimanın nerede olduğu değil, ne kadar verimli olup olmayacağı tartışılmalıdır” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın kiraz başta olmak üzere pek çok ihracat yapılan veya yapılabilecek tarımsal ürünlerinin olduğunu kaydeden Eser, şöyle dedi: “Zafer Havalimanı’nın yapılmasıyla artık dalından toplanan kiraz veya başka bir tarım ürünü 24 saati geçmeden dünyanın pek çok pazarında satılabilir bir hale gelmiştir. Söz konusu havalimanı ile ilgili eleştirileri olan kişilerin temel dayanağı neden Afyonkarahisar il sınırları içinde bir havalimanı yapılmadığıdır. Acaba bunları söyleyen kişiler Afyonkarahisar’a merkeze olan uzaklığı 100 km’den fazla olan Dazkırı’ya bir havalimanı yapılsa ne tepki verirlerdi? Önemli olan havalimanın nerede olduğu değil, bundan ne oranda faydalanılacağıdır. Önceden Afyonkarahisar’dan Hacca gitmek isteyenler 300 km yol alıp Ankara ya da İzmir’den uçağa binmek zorunda kalıyorlardı. Keza 100 binden fazla vatandaşı Avrupa ülkelerinde olan Afyonkarahisar’a artık 50 km mesafede bir havalimanı var.”
Eser, uzun vadede Afyonkarahisar’da havalimanını en yoğun olarak kullanması beklenen Emirdağ ile Altıntaş arasındaki yolun genişletilerek iki ilçe arasındaki mesafenin daha da azaltılabileceğini belirtti.
“TEK TİP KIYAFET UYGULAMASI HİÇBİR MODERN ÜLKEDE YOK”
Eser, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla okullarda tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasının son derece yerinde bir karar olduğunu da belirterek, “Öğrencilerin askeri bir mantıkla tek tip kıyafetle okula gitmesi uygulaması soğuk savaş döneminden kalan bir uygulamadır ve bu uygulama pek çok modern ülke tarafından terk edilmiştir. Türkiye’de de bu uygulamaya son verilmesi kararının son derece yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Tek tip kıyafet uygulamasının sona ermesi ile ilgili eleştirileri de değerlendiren Eser, “Bu eleştirilerin başında öğrencilerin sosyal durumlarının serbest kıyafet uygulaması ile belli olacağı geliyor. Bu kesinlikle yanlıştır şöyle ki, artık her öğrenci ikametgahına en yakın okullara gönderilmektedir. Bu tip homojen bir yapının olduğu ortamda serbest kıyafet uygulaması iddia edildiği gibi bir sıkıntı yaratmayacaktır” şeklinde konuştu.
AK PARTİ YEREL SEÇİMLERDEN
DAHA DA GÜÇLENEREK ÇIKACAK
Afyonkarahisar’da muhalefet partilerinden belediye başkanlarının yönettiği bazı ilçe ve beldelerde, çalışanların maaş bile alamadığı bir noktaya gelindiğini ifade eden Eser, “AK Parti yerel yönetimlerde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye örnek olmuş bir siyasi harekettir. İlçe ve belde belediyelerinde yaşanan ekonomik sıkıntılara en güzel cevabı Afyonkarahisar halkı verecektir. İnşallah AK Parti mahalli idareler seçimlerinde daha da güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.
Büyükkalecik belde teşkilatındaki toplantıya Eser’in yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Yürütme Kurulu Üyeleri Ali Karkı, Mustafa Albay, Kadir Okyar, Mehmet Kırker, Kadir Tarkan, Ali İhsan Çelik, Levent Seloğlu, Salim Şenkaya ve Nigar Petek, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Mühsürler, Aynur Akın Yaraşır, Birgül Kaygısız, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Kocakulak ve İsmail Öz, Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, Belde Başkanı Fikret Kuyun ile partililer katıldı. Belde sorunlarının da istişare edildiği toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme