• Haberler
  • Genel
  • Eser: Cumhurbaşkanlığı için yerel seçim kadar oy çıkacak

Eser: Cumhurbaşkanlığı için yerel seçim kadar oy çıkacak

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Afyon’dan AK Parti’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 30 Mart seçimleri kadar oy çıkacağına inandığını söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Korel Termal Otel’de 500 kişilik iftar yemeği verildi TÜRKİYE BİR İLKİ YAŞAYACAKİftar programında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent [&hellip]

Eser: Cumhurbaşkanlığı için yerel seçim kadar oy çıkacak

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Afyon’dan AK Parti’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 30 Mart seçimleri kadar oy çıkacağına inandığını söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Korel Termal Otel’de 500 kişilik iftar yemeği verildi

TÜRKİYE BİR İLKİ YAŞAYACAK
İftar programında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Türkiye’nin bir ilki yaşayacağını belirtti. Bülent Eser, halkın ilk defa milletvekilleri aracılığıyla değil Cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini söyledi. AK Parti iktidarı ile bunun Türkiye’de yapılmış büyük reformlardan biri olduğunu kaydeden Eser; “İnşallah bu seçimleri de alnımızın akıyla hep birlikte çalışarak başarılı bir şekilde geçiririz. Daha önce AK Parti iktidarı olarak 12 yıl boyunca genel, yerel seçimler ve referandumlar geçirdik. Her seçimde oylarımızı arttırarak güçlü bir şekilde çıktık. Son genel seçimlerde Afyon merkezde yüzde 66 oranında oy alarak ülke genelinde 50 civarında oy aldık.” dedi.
“ANLATIM TAMAMEN SİYASİ”
10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki kademeli olarak yapılacağını kaydeden Bülent Eser, ilk seçimlerde yüzde 50 geçilemezse işin ikinci seçimlere kalacağını kaydetti. En yüksek oyu alan adayın 24 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlere katılacağını belirten Eser şöyle konuştu: “Bugün bakıldığında seçimde yüzde 51-60 oranlarında oy alam ihtimalimiz yüksek. Çatı aday olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun açıklamaları dikkat çekiciydi. Kendisi çatı adayı olduğunu kabul etmiyor. Ekmek için Ekmeleddin diye bir slogan çıkarmışlar. Ama bu tamamen siyasi bir anlatım. Görünen o ki diğer siyasi partilerin desteği olmayacak gibi görünüyor. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ‘Seçmenler tıpış tıpış gelecek oyunuzu kullanacaksınız.’ dedi. Bu şekilde destek istenmesi çok anormal karşılanıyor. Afyon’da yerel seçimlerde aldığımız oy kadar oy alacağımıza inanıyorum.”
TEŞEKKÜR BELGELERİ ULAŞTIRILACAK
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Ramazan ayında teşkilat olarak düzenledikleri iftar yemeğinin yenisinde biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 20 gün gibi kısa bir sürenin kaldığını kaydeden Eser; “Seçim çalışmalarına başladık. Ayrıca 30 Mart yerel seçimlerinden çalışan arkadaşlarımıza teşekkür belgesi de sunduk. İnşallah bu belgeleri tamamına ulaştıracağız. Seçim çalışmalarımız bundan sonra daha fazla devam edecek.” diye konuştu.
SEÇİM ÇOK ADAY ODAKLI
AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının 13 Temmuz’da kesinleştiğini, bundan sonra beldeler, köyler ve mahalleri ziyaret ederek çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. Eser sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçim çalışmaları yerel ya da genel seçimler gibi değil daha çok aday odaklı devam ediyor. Biz de burada bakanlarımız ve milletvekillerimizle dolaşıp hedeflerimizi, çalışmalarımızı aktaracağız.” Program seçimlerde gösterdikleri gayret ve çalışmalar nedeniyle Mustafa Durmuş, Ahmet Çiçek ve İbrahim Kızılbuğa’ya teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme