• Haberler
  • Genel
  • 'Esas oğlan' sahneye çıktı – Kocatepe Gazetesi

'Esas oğlan' sahneye çıktı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı emekli Vali Kadır Çalışıcı MHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Açıklama öncesi parti binası önünde davul zurna ve sevgi gösterisi ile karşılanan Çalışıcı’ya “Afyonkarahisar’ın Esas Oğlanı hoşgeldin” pankartı açıldı. Geçtiğimiz yıllarda muhtarlar tarafından kendisine 'Afyon'un esas oğlanı' ünvanı verilen Çalıcışı: “Terörist Diyarbakır’a gelmiş oraya baş olmuş. Meclise girmiş. Mecliste bizi tehdit ediyor. Kendi ülkemizde demokrasinin [&hellip]

“Esas oğlan” sahneye çıktı

Afyonkarahisarlı emekli Vali Kadır Çalışıcı MHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Açıklama öncesi parti binası önünde davul zurna ve sevgi gösterisi ile karşılanan Çalışıcı’ya “Afyonkarahisar’ın Esas Oğlanı hoşgeldin” pankartı açıldı. Geçtiğimiz yıllarda muhtarlar tarafından kendisine “Afyon’un esas oğlanı” ünvanı verilen Çalıcışı: “Terörist Diyarbakır’a gelmiş oraya baş olmuş. Meclise girmiş. Mecliste bizi tehdit ediyor. Kendi ülkemizde demokrasinin merkezi olan TBMM’de bizi tehdit eder hale gelmişlerdir. Memleketi bu noktalara getirdiler” diyerek iktidara yüklendi.
“Her yerde Afyonluları gördüm”
Emekli Vali Kadir Çalışıcı davul zurna eşliğinde bazı Belediye Başkanları ve muhtarların katılımıyla dün partide düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çalışıcı, partiye boynunda Afyonkarahisarspor’un mor beyaz renklerini taşıyan kaşkolü ile geldi. Çalışıcı “Afyonkarahisar’ın Esas Oğlanı hoşgeldin” pankartıyla karşılandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında heyecanlı olduğu gözlenen emekli Vali Kadir Çalışıcı, çok protokol görevi yaptığını ancak samimiyetten yana olduğunu belirterek konuşmasına başladı. “Yüreğimde hissedersiniz. Vallahi billahi Allah şahit memleketimin sümüklü böceğini bile özledim. Sizleri çok özledim.” diyen Çalışıcı, memleketine siyaset kanalıyla hizmet vermek istediğini belirti. Kendisinin Afyonkarahisar topraklarında doğup büyüdüğünü dile getiren MHP Milletvekili aday adayı Kadir Çalışıcı, hiçbir hemşehrisini utandırmadan yüzü ak yaşadığının altını çizdi. Çalışıcı; “Bu Afyonkarahisarlı Vali sizleri hiçbir yerde utandırmadı. Sizleri menfi duygularla andırmadım. Sizlerin benle gurur duymanız için elimden gelen her türlü çabayı sarf ettim. Hani geçmişte Kurtdereli Mehmet Pehlivan vardı. Fransız dünya şampiyonu ile güreş yapacak olan bu pehlivanımız fakir bir köylü. Bir sabanı tek öküzü var. Ona rüşvet teklif ediyorlar. Kurtdereli önce 500 altını yıkılmadan almak için mindere geç çıkmayı düşünüyor. Sonra mindere çıkıp Fransız gavuruyla kapışıyor. Fransız’ın kemiklerini kırıyor. Pazarlığı bozduğu hatırlatılınca kendisi güreş minderine çıktığında arkasında Türk Milletini görür gibi olduğuunu söylüyor. Vallahi bende görev yaptığım yerlerde arkamda hep Afyonkarahisarlıları görür gibi oldum.” dedi.
Siyasi davete icabet etti
Yoğun tezahüratlarla ara ara konuşması kesilen MHP Milletvekili aday adayı Kadir Çalışıcı, Allah’tan ve ölümden hep korktuğunu, hemşehrilerinin kendisinden utanmayacak şekilde görev yapmaya hep gayret ettiği düşüncelerini aktardı. Eskişehir’de 6 yıl görev yaptığını hatırlatan Emekli Vali Kadir Çalışıcı; “Tüm Afyonluların Eskişehir’de mutlaka bir akraba ya da tanıdıkları vardır. Duyar bilirsiniz saklama imkanım yok. Sizlerin yüzünü eğdirecek bir iş Allah’a şükür yapmadım. Bana muhtarlarımız çok ısrarlı oldular. ‘Gel birazda memleketine hizmet et.’ dediler. Sonra da değerli partimiz MHP’nin değerli İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı, Belediye Başkanları ve yönetici arkadaşlarımızda ‘Gel MHP’de siyaset yap. Memleketine birazda bilginle, birikiminle, enerjinle hizmet et.’ dediler. Bende bu davete icabet ettim ve geldim. Ben geldim ama memleketimde neler gördüm neler. 19 Mart Cumartesi günü memleketim İsmailköy’den İhsaniye ilçemizin köylerine gidip baktım. Ne olmuş bir mukayese yaptım kafamdan. AK Parti hükümeti iş başına gelinceye kadar ki sürede afra tafra yapıyorlar hizmet yapıyorlar onu bunu yapıyorlar diye. Bende İsmail köyünde kendi köyümde bir gözlem yaptım. Kendi köyüm olduğu için her şeyi iyi biliyorum. İsmail köyünün 10 sene önce elektriği, suyu, yolu, asflatı, sağlık ocağı, okulu vardı. Bütün köylerimiz için söylüyorum hem İsmail köyüne hem de diğerlerine bunlar ne yaptı? Bir şeyler yaptılar. Çünkü bugün İsmail köyü 10 sene önceden çok daha fakir. Çok daha gari-ban ve muhtaç durumda.” diye konuştu.
“Angut
zihniyetliler angusa muhtaç etti”
MHP Milletvekili aday adayı Kadir Çalışıcı, pancarın 2000 yılında 10 kuruş, mazotun 4 TL olduğunu kaydetti. Girdi fiyatları ve ürün fiyatlarına bakıldığında köylü durumunun ortaya çıkacağını aktaran Çalışıcı; “Hayvancılıkta biliyorsunuz angut zihniyetliler angusa muhtaç ettiler hayvancılıkta. Şimdi kababa vardığımızda et alırkan aman bu angus mu bizim hayvan mı yerli malı mı diye sormak zorunda kalıyoruz. Ben valla kasapla pazarlık ediyoruz. Parası etin fiyatı için pazarlık etmiyorum. Ama bizim et mi değil mi? Angut zihniyetli bu iktidar maalesef angus denilen hayvanlara bizi muhtaç etti. Angus diyorlar ama ben angut diyorum. Maalesef bu noktaya getirdiler. Ülkemizde o kadar büyük bir adaletsizlik ve haksızlık var ki ben bunu idarede yaşayıp gözlemleyenlerdenim. Çünkü ülkemizde GSMH’nın yüzde 80’nini yüzde 15’lik kesim alıyor. Yüzde 20’de yüzde 80’lik insanlar bölüşmek zorunda. Pastayı ortaya koyun. Bu pastanın dörtte üçünü yüzde 80’ni yüzde 15’lik kesim alıyor. O hani gemicik alanlar o 4×4’e binmeye başlayanlar. O vurgun, soygun, hortum işiyle meşgul olanlar. Ben köylümüzün durumuna baktım. Köylümüzün içinde Haramiler türemiş. Ali Baba ve Haramiler masalı biliniyor. O Haramiler daha sempatikti. Bu haramiler hiç çaktırmadan köylümüzün elinden imkanını almış götürmüşler. Yazın önüme bir kasa domates koydular. Fiyatı 1 TL. Onun kasası 1 TL etmez.” şeklinde konuştu.
“Teröristi Cudi dağında Kandil’de aramayın”
İşçi ve emeklinin içinde bulunduğu durumu facia olarak tanımlayan Milletvekili aday adayı Emekli Vali Kadir Çalışıcı, Türkiye’nin terör belasıyla siyasi iktidar tarafından yüz yüze getiril-diğini ileri sürdü. Terörün bölücü bir terör olduğunun altını çizen Çalışıcı, etnik olarak gerçekleştirilen terörün çok tehlikeli bir boyutta olduğu görüşünü aktardı. Kendisinin 2000 yılında Adıyaman’dan Aksaray’a tayin olduğunda terörün sıfır olduğunu vurgulayan Kadir Çalışıcı şöyle konuştu: “AK Parti iktidara geldiğinde terör sıfırdı. Ama şu an terörün ne durumda olduğunu herkes biliyor. Artık teröristi Cudi dağında aramayın. Teröristi başka bir takım dağlarda, tepelerde, Kandil’de mandilde aramayın. Terörist Diyarbakır’a gelmiş oraya baş olmuş. Meclise girmiş. Mecliste bizi tehdit ediyor. Kendi ülke-mizde demokrasinin merkezi olan TBMM’de bizi tehdit eder hale gelmişlerdir. Bu noktalara getirdiler. Bilindiği üzere Habur rezaletinde Türk Devletini tarihinin en büyük rezaletiyle karşı karşıya bıraktılar. Habur’da suç üstü yakaladılar terörde. Gizli gizli işler pişiriyorlardı global güçlerle. Milletimiz bunları görmeli hepimiz görmeliyiz. Bizi görev tevdi edilirse bunları bolca her ortamda konuşacağız. Memleket sorunlarından çıkış yollarını, çarelerini hep beraber düşünerek sizlere ileteceğiz.”
“MHP’de hizmet onur”
Partilerin iki türlü kurulduklarından söz eden Milletvekili aday adayı Kadır Çalışıcı siyaset bilimi okuduğunu, Siyaset Sosyolojisi’nde lisans yaptığını ifade etti. Hasbel kader heveskarlıkla kurulan partiler olduğunu belirten Milletvekili aday adayı Çalışıcı şunları söyledi: “Hadi ya bir parti kuralım derler. Öyle bir sürü parti var. Beş altı arkadaş yemek yerken bir masa etrafında akıllarına gelir. Ama bazı partiler öyle kurulmaz. Onlar zaruretlerden kurulur. Kuvvay-i Milliye nereden kurulmuştu, ülkemizin en karanlık günlerinde. Hukuk-i Milliye denilen Anadolu ve Trakya Müdafa-i Hukuk Cemiyetleri nasıl kurulmuştu? Otpazar Cami İmamı Şükrü Çelikalay duyulmuştur. Kendisi Yunan İzmir’den Aydın’a yürüyünce Otpazarı Camiinde Çelikalay’ı kurdu. Milli güçleri topladı bir anda. Siyaset sosyolojisi açısından benim gözlemim MHP bu zaruretlerden doğmuştur. Milletimizin savunma ihtiyacından doğmuştur. O yüzden MHP bir dava partisidir. Bu partide hizmet etmek gerçekten bir onurdur. O yüzden sizlerin teveccühü bu partiye çok gerekli. Ben inşallah köylümüzün, işçimizin, emeklimizin sorunlarını çözecek ehil kadroların bu partide olduğunu gördüm. İnşallah MHP vasıtasıyla onun öncülüğünde onun ehil kadrolarıyla inşallah bu sorunlarımıza çare bulmak mümkün olacaktır. Ben bunu gördüm, inandım onun içinde geldim. Allah yolumuzu açık etsin. Çok değerli arkadaşlarım var. Hepsi benden çok çok değerli. Yavuz Bey olsun, Kemalettin Bey olsun. Daha ismini sayamadığım çok arkadaşımız var. Hepsini tebrik ediyorum. Hayırlı ve mübarek olsun. İnşallah hepimiz bu davanın insanları olarak el ele gönül gönüle biz bu işi götüreceğiz. Partimiz, kentimiz, vatanımız, milletimiz için MHP’nin öncü kadrolarıyla çok güzel hizmetler yapacağımıza inandım.” Çalışıcı’nın Milletvekili aday adaylığı açıklamasında diğer aday adayları; Ramazan Yavuz Deveci, Kemalettin Yılmaz, Havaana Gencer, Gönül Ar Güngör, İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Merkez İlçe Başkanı İsmail Camgöz, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Çelikbilek, gençlik ve kadın teşiklatları üyeleri, bazı muhtarlar ve Belediye Başkanları hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme