Ertürk yeniden başkan – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı’nın 4. olağan kongresi gerçekleştirildi. Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk tek aday olarak katıldığı seçimli kongrede listesi ile birlikte göreve seçildi ATB Salonunda yapılan kongreye yoğun katılım gerçekleşti. Kongre divanı AK Parti MKYK Üyesi Mergül Kutin’in başkanlığında, Rasime Kıpırtı Fedakar, Meryem Akçeşme’den oluştu. KADINLARIN GAYRETİ ORTADA Toplantının açılış [&hellip]

Ertürk yeniden başkan

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı’nın 4. olağan kongresi gerçekleştirildi. Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk tek aday olarak katıldığı seçimli kongrede listesi ile birlikte göreve seçildi

ATB Salonunda yapılan kongreye yoğun katılım gerçekleşti. Kongre divanı; AK Parti MKYK Üyesi Mergül Kutin’in başkanlığında, Rasime Kıpırtı Fedakar, Meryem Akçeşme’den oluştu.
KADINLARIN GAYRETİ ORTADA
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti MKYK Üyesi Mergül Kutin, önlerine çıkan her türlü zorluğa karşın azim ve kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine verdileri sorumluluk ve güvenin farkında olduklarını kaydetti. Kutin; “Kapı kapı dolaşıp O’nun selamını memleketimizin her köşesinde ileten değerli yol arkadaşlarımızı kutluyor, fedakarca çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum. AK Parti Kadın Kolları olarak bugün 4 milyonu bulan üye sayısı ile hem dünyanın en büyük kadın siyasi örgütlerinden birisi hem de kadınlar olarak gösterilen siyasi destekle siyaset dünyasında açan nadide çiçekler gibisiniz. Gerçekten AK Partimizin Kadın Kolları teşkilatımız fedakar, gayretli, istekli ve güler yüzlü çalışmaları ile AK Parti’nin başarılı çalışmalarında her daim öncü güç olmuştur.”dedi.
ÇALIŞMALAR FEDAKARLIKLA YAPILDI
Ferda Ertürk, 18 Temmuz 2014 tarihinde AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezinin teveccühü ile Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığına atandığını söyledi. Atanmasının ardından gerçekleşen 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Ertürk; “Afyonkarahisar da büyük bir başarı elde ettik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan Cumhurbaşkanımızın kadınlara duyduğu güvenin farkında olarak kapı kapı dolaşıp onun selamını Afyonkarahisarımızın her köşesine ileten değerli yol arkadaşlarımı fedakarca çalışmalarından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.
KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE EDİLİYOR
İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, birçok siyasi partinin il kongrelerini yapmaya zorlandığını, AK Parti olarak coşkuyla adeta şenlik havasında ilçe kadın kolları kongreleri yaptıklarıdan söz etti. Kongreler sürecinde emek sarf edenlere teşekkür eden Ertürk; “2001’den günümüze kadar Kurucu Genel Başkanımız, şu anki cumhurbaşkanımız önderliğinde ülkemiz çağ atlamış, AK Parti davamız sayesinde Yeni Türkiye’nin inşasında burada saymakla bitiremeyeceğimiz önemli çalışma yapılmıştır. 12 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde kadınlarımız, siyasetin ve toplumun merkezine getirilmiş, kadınlarımıza yönelik pek çok ilke imza atılmıştır. Bu dönemde: Kadına yönelik şiddeti önleme amaçlı pek çok düzenleme getirildi. TCK da şiddete yönelik cezalar ağırlaştmldı. Kadına yönelik şiddet konusunda hükümet ve parti olarak, göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz mücadeleye rağmen; geçtiğimiz günlerde Mersin ilimizden aldığımız haber hepimizin yüreğini derinden incitmiştir. Bundan sonra bize düşen vazife bir daha Özgecan’larımız yanmasın diye var gücümüzle çalışmaya devam etmektir.” şeklinde konuştu.
HANIMLAR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR
AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajı başta olmak üzere kongreye gönderilen mesajlar okundu. Daha sonra ilgili kurul raporları okunarak oybirliği ile ibra edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti’nin kuruluş aşamasında arkadaşları ile birlikte AK Parti’yi kurduklarını söyledi. Çoban; “Partimizin kuruluşunda kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımızı kurduk. Bu kongremiz ile Kadın Kollarının ilk kuruluşunda görev alan hanımefendileri burada alkışlamak istiyorum. Gerek il gerekse ilçe teşkilatlarımızda bu zor görevleri zor şartlarda inanarak gerçekleştiren hanımlara teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bugüne kadar kadın kollarımızda görev yapan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Emek sahibi olan Hatice Özkal’ı, Fatma Akbaba’yı tüm ilçe başkanlarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
AFYON YİNE DESTAN YAZACAK
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kadın Kollarının 4. olağan kongresinin hayırlı olmasını diledi. Milletvekili Dalbudak, kongreye katılım yoğunluğu ve yapılan çalışmaların kendisini gururlandırdığını belirtti. Afyonkarahisar AK Parti İl Kadın Kollarının Cumhurbaşkanlığı seçiminde destan yazdığını söyleyen Milletvekili Dalbudak şöyle konuştu: “Emek sahibi tüm kadınlarımızdan Allah razı olsun. Burası benim ana ve baba ocağım. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Afyonkarahisar’ın ve teşkilatların gelişimindeki heyecanınızı bende paylaşıyorum. Afyonkarahisar’a yapılanları, gelişmeleri her geliş geçişte gördükçe çok mutlu oluyorum. 2015 Genel seçimlerinde inşallah Afyon yine bir destan yazacak. O yüzden şimdiden emeklerinize, yüreklerinize sağlık.”
KADINLAR VE GENÇLER PARTİNİN DİNAMİĞİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven toplantının son konuşmasını yaptı. Yurdunuseven partililere, Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar’ın selamlarını iletti. Siyasette kadın ve gençlik kollarının dinamikleri olduğunu belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Biliyoruz ki kadın kollarımız ve gençlik kollarımız bizim giremediğimiz evlere girip, söyleyemediklerimizi söylüyorlar. İnşallah 2015 genel seçimlerinde de gençlik ve kadın kollarımızla, ana kademe teşkilatımızla birlikte çalışıp, çok güzel bir sonuçla Afyonkarahisar’da eniştemize sözünü verdiğimiz yüzde 75 oy oranı elde edeceğiz. Bunu tüm teşkilat mensuplarımız sayesinde yapacağız. AK Parti bir istişare partisidir. Biz her zaman istişareye önem vermiş bir partiyiz.”
KONGREYE GENİŞ KATILIM
Kongreye; Denizli AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eşi Emine Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven eşi Elif Yurdunuseven, İl Gençlik Kolları Bakşanı Dilek Hanım Çengel, teşkilat mensupları, Milletvekili Aday Adayları, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ATB Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Şanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme