Ertürk: Köylere İlaç Desteğinde Bulunalım

İGM Merkez Üyesi MHP Grup Başkanvekili Ahmet Zeki Ertürk, haşerata karşı ilaçlama için köylere İGM olarak ilaç desteğinde bulunulmasını önerdi

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün yapıldı. Meclis üyeleri yarın sabah 3’üncü toplantı için bir araya gelecek.

Haber

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulacak “E-Bakım Platformu, Evde Bakımın Sosyal Uyumu” başlıklı projeye eş finansman sağlanması amacıyla iştirakçi olarak İl Özel İdaresinin dâhil olmasını uygun gören komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi. 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulacak “Kazanan Kadınlar İçin Güçlü Kooperatifler” başlıklı projeye eş finansman sağlanması amacıyla iştirakçi olarak İl Özel İdaresinin dâhil olmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Hocalar ilçesine bağlı Çepni Köyünde yer alan, tapusunda Çalbeli Mevkii, 147 ada, 2 parsel ile 202 ada, 41 parsel numarası ile kayıtlı, taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan imar Planı ve eklerinin onaylanması ha oy birliğiyle karar verildi. İhsaniye İlçesine bağlı Bozhüyük Köyünde yer alan 181 ada, 22 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan imar yolunun sit alanında kalması nedeniyle komşu parseli de kapsayacak şekilde kaydırılması için imar planının değiştirilmesi talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Haber

ERTÜRK: KÖYLERİMİZİN İLAÇ İHTİYACINI BİZ KARŞILAYALIM

Toplantı sonunda söz alan MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, çeşitli zamanlarda köylerdeki açık alanların ilaçlanmasıyla ilgili talepler geldiğini söyledi. Ertürk, şunları kaydetti: “Köylerimizin daha önce sinek ve sivrisineklere karşı ilaçlanması yokmuş. Muhtarlarımızı Belediye Başkanlıklarına yönlendirdik. Onlar vasıtasıyla ilaçlama için ihtiyaç duyulanları ilgili aparatta geldi. Diğer köylerde de aynı ihtiyacın karşılanması gerektiğine inanıyorum. Bizim İl Genel Meclisi olarak bu hizmeti sağlamamızı öneriyorum.”

Bakmadan Geçme