Ersöz, Çoban'a kitap hediye etti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkeli Gazetesi Köşe Yazarlarından İlahiyatçı Aytekin Ersöz'ü makamında kabul etti Türkeli Gazetesi'nde yayınlanan yazılarını Cuma Sohbetleri adlı kitapta toplayan Aytekin Ersöz, eserini Belediye Başkanı Çoban'a hediye etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Türkeli Gazetesi Köşe Yazarı İlahiyatçı Aytekin Ersöz'e kitabın hayırlı olması temennisinde bulunarak bu güzel eseri ilimize kazandırmasından dolayı [&hellip]

Ersöz, Çoban’a kitap hediye etti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkeli Gazetesi Köşe Yazarlarından İlahiyatçı Aytekin Ersöz’ü makamında kabul etti

Türkeli Gazetesi’nde yayınlanan yazılarını Cuma Sohbetleri adlı kitapta toplayan Aytekin Ersöz, eserini Belediye Başkanı Çoban’a hediye etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Türkeli Gazetesi Köşe Yazarı İlahiyatçı Aytekin Ersöz’e kitabın hayırlı olması temennisinde bulunarak bu güzel eseri ilimize kazandırmasından dolayı kendisine teşekkür etti.
Aytekin Ersöz kimdir?
1940 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokulu Kadınana İlköğretim Okulu’nda ilk okulu, Orta Okulu ve Liseyi Afyon Lisesi’nde okudu ve oradan 1958 yılında mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yüksük tahsile başladı. Bir müddet bu fakültenin çeşitli bölümlerinde talebelik yaptı.
1960 yılında İzmir Gaziemir Yedek Subay Okulu’nda vatani görevini yaptı. 31 Aralık 1960 yılında bu okuldan mezun oldu. Bir yıllık bir süre kıta hizmetini Ankara’da ulaştırma subayı olarak tamamladı.
1962 yılında Afyonkarahisar Uzun Çarşı’da parfümeri ve tuhafiye mağazasını açarak ticaret hayatına başladı. Ticaret hayatı devam ederken bir yandan da tahsil hayatı devam ediyordu. İstanbul Üniversitesi’nden sonra Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde talebelik yaptı. İlime olan merakı onu devamlı olarak araştırmaya sevk ediyordu. Bu sevkin tesiriyle Atatürk Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi’ne girdi.
Daha sonra ilme olan merakı onu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yönlendirdi. Açılan imtihanı kazanarak beş yıllık akademik eğitim programına dahil oldu. Buradan, tefsir ve hadis bölümünden mezun oldu.
Mezuniyet sonrası Afyonkarahisar Endüstri Meslek Lisesi’nde Din ve Ahlak dersi öğretmenliğine başladı. Bu görev üç yıl kadar devam etti. 1980 yılından itibaren de Afyonkarahisar Müftülüğü’nün Ramazan ayında yapılan irşad programlarında fahri olarak görev yaptı. Bu görevde Ramazan aylarında olmak üzere yaklaşık 20 yıl devam etti.

Bakmadan Geçme