Ersoy, eserleriyle anıldı – Kocatepe Gazetesi

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen etkinlik ile anıldı.Sanat Yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tutuş'un, sunumunu ise Öğr. Grv. Yıldırım Aktaş'ın yaptığı etkinlikte Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy'un bestelenmiş şiirlerinden oluşan şarkı, ilahi, marş ve [&hellip]

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen etkinlik ile anıldı.
Sanat Yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tutuş’un, sunumunu ise Öğr. Grv. Yıldırım Aktaş’ın yaptığı etkinlikte Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinden oluşan şarkı, ilahi, marş ve mersiye eserlerin de seslendirildiği etkinlikte, eserlere Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tutuş (Keman), Öğr. Grv. Hakan Akdeniz (Çello), Öğr. Grv. Alper Soybilgen (Ud), Öğr. Grv. Şükrü Suat Toydemir (Kanun), Öğr. Grv. Cenk Çöl (Bendir/Daire) eşlik etti.
İstiklal Marşı’nın kabul ediliş öyküsünün ve bestelenme evresinin anlatıldığı etkinlik, daha önce kullanılmış olan İstiklal Marşlarının seslendirilmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme