• Haberler
  • Genel
  • Erol Özsoy güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Erol Özsoy güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 4’üncü Olağan Kongresi, Çakmak Marble Otel’de yapıldı. Mevcut başkan Erol Özsoy’un güven tazelediği Kongre’de AK Parti hükümetinin eğitim politikaları eleştirildi Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesinin 4.Olağan Genel Kurulu, hafta sonu yapıldı. Tek liste ile girilen seçimde Erol Özsoy, yeniden Türk Eğitim-sen Afyonkarahisar Şube Başkanı seçildi. Divan seçiminde de tek listenin önerildiği Kongre’de [&hellip]

Erol Özsoy güven tazeledi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 4’üncü Olağan Kongresi, Çakmak Marble Otel’de yapıldı. Mevcut başkan Erol Özsoy’un güven tazelediği Kongre’de AK Parti hükümetinin eğitim politikaları eleştirildi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesinin 4.Olağan Genel Kurulu, hafta sonu yapıldı. Tek liste ile girilen seçimde Erol Özsoy, yeniden Türk Eğitim-sen Afyonkarahisar Şube Başkanı seçildi. Divan seçiminde de tek listenin önerildiği Kongre’de konuşan Erol Özsoy, “Bir hayalim var” cümlesiyle başladığı hitabında Toplu Konut İdaresi’nin öğretmenler ve memurlar için konut yapması istemiyle bir proje geliştirdiklerini aktardı. Özsoy, memurların 120 metrekarelik, kendilerine ait bir evin yapılabileceğini, bu bağlamda arsa aradıklarını da söyledi.
“Sendikamız büyüyor”
Eğitim ve siyasette yaşanan sıkıntılar hakkında da açıklama yapan Erol Özsoy, “Özellikle, son yıllarda muhatap olduğumuz iktidarın akıl almaz siyaset ve yönetim anlayışına; hükümetin taşeron örgütleri eliyle oluşturduğu bürokratik teröre ve inanılmaz yandaş kayırmacılığa rağmen sendikamız her yıl büyüyerek yoluna devam etmektedir. İşte, Türk Eğitim-Sen’in, kararlılıkla yürüttüğü bu kutlu yürüyüş, her türlü ahlak dışı baskı ve tehditlere rağmen sürdürdüğü muazzam direnç ve güçlü mücadele; dostlarımızı ve mensuplarımızı gururlanmakta, sevmeyenlerimiz tarafından da hayretle karşılanmakta ve anlaşılamamaktadır. Hayatın, kendinden başka değerler ve toplum için yaşandığında anlamlı olduğuna inananlar bu mücadele ruhunu anlayabilecektir. Sendika gibi görünerek, temsil ettiği kesimin gücünü ve duygusunu siyasi iktidarın hedeflerine ipotek edenlerin; başarı için yalan, kandırma ve bilimum ahlaksızlığı vazgeçilmez metod olarak kabul edenlerin, Türk Eğitim-Sen’in ortaya koyduğu ihlaslı mücadeleyi ve azimle elde edilen sürekli büyümeyi idrak etmeleri mümkün olamayacaktır” dedi.
“Milli unsurlar birlik olmalı”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini hatırlatan Özsoy, “Büyük Önder Atatürk, vatanın bağrına yedi düvel düşman hançerini dayadığında Amasya Genelgesi’yle bütün Türklük alemine şu şekilde haykırmıştır: Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ demiştir. İşte destanlaşan Kurtuluş Savaşımızın ruhu oluşmuştur. Böylece milli bilinç harekete geçirilmiştir. Bugün ise nereden nereye. Maalesef eşkıya sınırda karşılanıyor. Çanakkale’ye giden Kürt-Türk-Çerkezler koyun koyuna yatıyor. Hala öyleyiz. T.C. de bütünleşeceğiz. Gün beraberlik günüdür. Ufak hesapları bırakma günüdür. Bütün milli unsurları birlik olmaya çağırıyoruz. Milli yürüyüş yeniden hızlanıyor ve yeni katılımlarla devleşiyor” diye konuştu.
5 maddelik liste
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletin hizmetkârıyız” sözlerine atıf yapan Özsoy, Erdoğan’a 5 maddelik “yapılması gerekenler listesi” önerdi. Özsoy, “Dokunulmazlıkları kaldır, Seçim Kanununu değiştir, sendikalara grev hakkı tanı, gelir dağılımını düzelt, açılım denen yıkım projesinden vazgeç. Türk Eğitim-Sen’e göre bu gün Unutturulmaya çalışılan Atatürk’ün proje ruhuna, cesaretine ve kararlılığına ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
“KPSS’deki hileyi deşifre
etmek boynumuzun borcu”
Özsoy, şöyle devam etti:
“Referandumda yüksek oy oranı ile kandırılan milletimiz dört gözle Toplu sözleşme hakkı uyum yasasını beklerken bütün Kamu çalışanları görecek ki vaat edilen toplu sözleşme hakkı tanınmayacak ve içi boş çıkacaktır. Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan 1.2.3.4. maddelerini kuşa çevirmek için Türk Milletinin aleyhine, Türk Milletinin bekasına geri dönülmez zararlar vermek için sağından solundan sinsi biçimde budamaya çalışıyorlar ama yüce Türk Milleti bu oyuna gelmeyecektir. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde söylediği gibi bu iktidar sahipleri yani memleketi idare edenler gaflet içinde mi? delalet içinde mi? hatta hıyanet içinde mi? Halkımız bunu merak ediyor. KPSS sınavlarında yapılan hileyi onlarca yıl sürse bile bütün ayrıntıları ile deşifre etmek Türk Eğitim-Sen’in boynunun borcudur. Buradan tekrar duyuruyoruz ki Resmi Gazete’de yayınlanmış olmasına rağmen bazı ardan ve hayadan mahrum sarı sendikalar utanmadan kendilerinin yetkili olduklarını söylüyorlar, şimdi Resmi Gazete’den okuyorum tarih:7 Temmuz 2010 sayı: 27634 üye sayısı 155.738 Yetkili sendika Türk Eğitim-Sen.”
Eğitim, milli olmaktan çıkmaya başladı
Kongre’de misafir konuşmacılara da söz verildi. Avukat İsmail Birdane, “Türk Milli eğitim camiası, Türk milli noktasından evlatlarını yetiştirir. Uzun zamandan beri Türk Milli Eğitimi milli olmaktan çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bunu yaşadığımız olaylar perçinliyor. Bir milleti top-tüfek kullanmadan, o ülkedeki insanları kandırarak o ülke işgal gedilebilir. Ülkemiz, sistemli bir şekilde işgale doğru gidiyor. Yeni oyunlar peşinde yabancı devletler. Amerika, bizim güney sınırlarımızı kabul etmiyor. Diğer ülkelerin bir hedefi var. Türk devletinin vazgeçilmezi saydıklarımızından birbir vazgeçilmiş. Türk Eğitim-Sen bu milletin bekası için teminattır” derken Birleşik Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Selamet Yıldırım ise “Erol Hocamı sorumluluğa koşturacağız, ama günaha girmesine izin vermeyeceğiz. Şu başkan oldu, bu milletvekili oldu. Garanti veririm ki 100 sene sonra kimse kalmayacak. Bu dünya gelimli gidimli dünya” ifadelerini kullandı.
“Karanlık bir dönem”
Eski MHP Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli, AK Parti hükümetini eleştirerek “Türk Milli Eğitim Bakanlığı, gayri milli bir politikayla bugünkü durumuna gelmiştir. Bunda 8 yıllık AKP hükümetinin rolü vardır. Türkiye 8 yıl boyunca oyalanmıştır, karanlık bir dönem yaşamıştır. Eğitim yönetiminde, öğretmen yetiştirmesinde, sınav sorularında, denetime açık bir süreç yapılandırılamamıştır. Mevcut iktidarda ne birikim, ne feraset var” diye konuştu.
“Kendi geleceğimiz heba ediliyor”
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Aslan ise yabancı devletlerin cephede ye-nemediklerini milletin ahlakını bozarak, küfrü yayarak yenmeye çalıştığını kaydetti. Aslan, “Öz benliğinden uzak ve İslami anlayıştan yoksun gençler yetiştirirsen yabancılar için bizi cephede yenmek yeterli olacak. Türk milli eğitimimizi yabancılar yönlendirdiğinden, üniversite okuyan gençlerimiz, sağda-solda asgari ücretin yarısına razı olmaktadırlar. Öğretmen olmak isteyenler atanamadıkları için polis olmaya hevesleniyor. Türk milleti kadar kendi geleceğini heba eden bir millet var mıdır diye düşünüyorum” dedi.
Mücadelede birlik olunmalı
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ramazan Akgöz de eğitim konusundaki eleştirilere hak verdiğini, ancak mücadele birlik sağlanmasının da önemli olduğunu kaydetti. Akgöz, “Ben eğitim camiasına yabancı bir insan değilim. Avukatlık mesleğine intikal etmeden önce milli eğitim camiasına 12 yıl hizmet ettim. Arkadaşlarımız, özet olarak ülkenin bağımsızlığının tehlikede olduğu, ülke içerisinde milli unsurların yetişmediği noktalarında şikayetlerini söylediler. Bunlara karşı ülkemiz içinde birlik ve beraberlik içinde mücadele verilmediği kanaatindeyim. Eğitim milli ve demokratik olmadığı takdirde eğitimi yozlaştıranların üşüştüğü bir noktadır eğitim. 2002 ile 2010 arasındaki AKP hükümetini eleştiriyoruz. AKP hükümetinin milli unsurları dikkate almasını beklemeyin. Bugün Milli Eğitim’in, öğretmenler arasında ayrımcılık yapan bir anlayış içinde olduğunu düşünü-yorum” şeklinde konuştu.
195 bin öğretmen açığı var
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kemalettin Yılmaz ise şu vurguları yaptı:
“Türkiye’de branş ve sınıf öğretmeni açığı olarak yapılan tespitlerde 195 bin öğretmen açığımız var. Afyonkarahisar da bundan nasibini almış. Biz eğitim öğretim yılının başlangıcı münasebetiyle tüm okullarımızı ziyaret etme imkanı bulduk. Hemen hemen bütün okullarda Türk Eğitim-Sen’in izini gördük. Öğretmenlerin yüzde 59’u kirada oturmakta. Bir sivil toplum örgütü olarak Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen’i otobandan havaalanına kadar hep yanımızda gördük.”
“Milli kelimesinin farkına varamadılar”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de eğitimin sorunlarını gündeme getirdi. Kongrelerin takip edilmesi gerektiğini aktaran Ünlütepe, “Örgütlenme, demokrasinin geliştiği ülkelerde ciddi bir şekilde ses getirir. Örgütlü toplumlarda sivil toplum örgütlerinin kongreleri, kamu yöneticileri tarafından dikkatle izlenir. Eğer sivil toplum örgütünün kongresi yeteri kadar ilgi görmüyorsa, o demokraside bir eksiklik vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milli Eğitim Bakanları, milli kelimesinin neden konulduğunun farkına varamamışlardır. Eğitimci eğitir. Eğitimcinin bir topluluğu eğitebilmesi için birtakım donanımlara ihtiyaç var. Bugün Türkiye’de ciddi bir öğretmen açığı var. Ama atanmayı bekleyen binlerce aday var. İlimizde 2 binin üzerinde öğretmen açığı var. İlimizdeki öğretmen açığının giderilmesinin tek yolu var: O da ilimizin eğitimde hizmet alanı kapsamına alınması. Öğretmenler toplumda hakkettikleri yeri almıyorlar” dedi.
İşte yeni yönetim:
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Türk Eğitim-Sen’in Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni yönetimi şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu: Erol Özsoy, Mustafa Akbabaoğlu, Osman Yaman, Hüseyin Arıkan, Feyzullah Demirkale, Hıdır Önür, Osman Aydın. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme