• Haberler
  • Genel
  • “Eroğlu’nun yeniden bakan olacağına inanıyoruz”

“Eroğlu’nun yeniden bakan olacağına inanıyoruz”

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, genel seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilerken 61. hükümette Veysel Eroğlu’nu tekrar bakan olarak görev almasına yürekten inandıklarını açıkladı. Uslu, Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üretecekleri ifadesinin önemine değindi Sonuçlar hayırlı olsun Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, [&hellip]

"Eroğlu'nun yeniden bakan olacağına inanıyoruz"

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, genel seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilerken 61. hükümette Veysel Eroğlu’nu tekrar bakan olarak görev almasına yürekten inandıklarını açıkladı. Uslu, Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üretecekleri ifadesinin önemine değindi

Sonuçlar hayırlı olsun
Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde oyların yüzde 50’ye varan bölümünü mevcut iktidar partisinin alıp yeniden tek başına Hükümet olma fırsatını elde ettiğini belirtti. Halkın, CHP ve MHP’ye muhalefet görevini uygun gördüğünü, bağımsız adayların sayıca artarak Meclis’e girme hakkı elde ettiklerini kaydeden Uslu; “Türk-İş İl Temsilciliği olarak bizler; Halkımızın demokratik tercihine saygı duymakta, seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin temel sorunları etrafında diyalog kültürünü öne çıkararak bir araya gelmelerini zaruri bulmaktayız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarının alınmasından sonra yaptığı konuşmayı önemli bulmakta, başta Anayasa değişikliği olmak üzere Hükümetin atacağı adımların bu konuşmanın içeriğine uygun olarak gerçekleştirilmesini beklemekteyiz. 61. Hükümetinin içerisinde değerli hemşerimiz Veysel Eroğlu’nu tekrar bakan olarak görev almasına yürekten inanmaktayız.” dedi.
Talepler ivedi gündeme alınmalı
Yeni parlamento ile 61’nci Cumhuriyet Hükümetin’den emeğin en yüce değer olduğu gerçeğinden hareketle insan onuruna yakışır iş ve yaşam yaklaşımının atılacak her adımda gözetilmesini; çalışanların hak ve çıkarlarını koruyarak geliştiril-mesini; insan odaklı politikalara ağırlık verilmesini isteyen Muharrem Uslu; “İşsizlik ve yoksulluk sorununun çözümünde katedilecek mesafelerin, Türkiye’nin sosyal sorunlarının çözümünde temel oluşturduğunun bilinmesini ve varolan temel sorunların çözümünün daha çok örgütlenme ve demokratikleşmeden geçtiğinin fark edilmesini istemekteyiz. Türk-İş’e bağlı sendikalara üye 230 bin işçi ve ailesi kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinin bağıtlanmasını beklemektedir.
Düşük ücretlerin iyileştirilmesi, ücretlerin enflas-yona yenik düşürülmemesi, refahtan pay alınması ve vergi kayıplarının giderilmesi yönündeki taleplerinin daha fazla geciktirilmeden ivedilikle gündeme alınmasını istemektedir. Türk-İş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında yer alan ‘sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üreteceğiz’ şeklindeki sözlerini hatırlatmakta ve Hükümeti, yeni dönemin ilk icraatlarından biri olarak kamu işçilerinin alın terinin karşılığını vermeye çağırmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme