Eroğlu'nun sandığından 'evet' çıktı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun oy kullandığı sandıktan 'evet' çıktı Şuhut İlçe merkezinde bulunan Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu 1019 nolu sandıkta oyunu kullanan Bakan Veysel Eroğlu, referandumun Türkiye için güzelliklere vesile olması dileğinde bulundu. Referanduma yürümekte zorluk çeken insanların geldiğine değinen Veysel Eroğlu, 'Oyumu kullandım. Gerçekten bugün demokrasi adına çok önemli bir dönüm [&hellip]

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun oy kullandığı sandıktan “evet” çıktı

Şuhut İlçe merkezinde bulunan Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu 1019 nolu sandıkta oyunu kullanan Bakan Veysel Eroğlu, referandumun Türkiye için güzelliklere vesile olması dileğinde bulundu. Referanduma yürümekte zorluk çeken insanların geldiğine değinen Veysel Eroğlu, “Oyumu kullandım. Gerçekten bugün demokrasi adına çok önemli bir dönüm noktası. Gerçekte bu referandumun ülkemiz için güzelliklere ve aydınlık geleceğine vesile olmasını temenni ediyorum. Biraz önce yürümekte zorluk çeken yaşlı bir bayan buraya gelerek, tercihini kullandı. Gerçekten demokrasi adına Türkiye için gerçekten çok önemli bir durum. Bu ilgi demokrasinin artık çok köklü bir şekilde yerleştiğinin açık göstergesi. Yani insanlar ben evde yürüyemiyorum, niye gideyim diye düşünmüyor, koltuk değnekleriyle gelerek tercihini yapıyor. Tabi buradan sandıktan çıkacak olan karar demokrasi adına herkesin kabul edeceği bir karar olacaktır. Ben tekrar bütün milletimize gösterdiği bu alakadan demokrasi adına yaptığı bu güzel faaliyetten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bu neticenin Türkiyemiz için güzelliklere vesile olmasını, uğurlu kademli olmasını ve demokrasimizin daha da kökleşmesine vesile olmasını gönülden temenni ediyoruz” dedi.
Sandıklar açıldığında Eroğlu’nun oy kullandığı sandıkta kayıtlı olan 379 seçmenden 310’u oy kullandı. 183 seçmen “evet” derken, 118 seçmen “hayır” dedi. 9 oy ise geçersiz çıktı.

Bakmadan Geçme