• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu'ndan Fenerbahçe'ye orman sözü – Kocatepe Gazetesi

Eroğlu'ndan Fenerbahçe'ye orman sözü – Kocatepe Gazetesi

Dazkırı'da temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu olması durumunda takımın adına bir orman oluşturacaklarını söyledi. Dazkırı'da Hasandede Göleti ve Sulaması’nın temelini atan Eroğlu, terör sorunun bitmesi için başlatılan çözüm sürecine değinerek 'Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil, başını koydu' dedi Dazkırı'da Hasandede Göleti ve Sulaması’nın [&hellip]

Eroğlu’ndan Fenerbahçe’ye orman sözü

Dazkırı’da temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu olması durumunda takımın adına bir orman oluşturacaklarını söyledi. Dazkırı’da Hasandede Göleti ve Sulaması’nın temelini atan Eroğlu, terör sorunun bitmesi için başlatılan çözüm sürecine değinerek “Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil, başını koydu” dedi

Dazkırı’da Hasandede Göleti ve Sulaması’nın temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, belediye önünde düzenlenen törende coşkuyla karşılandı. İlçe protokolü ve kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Veysel Eroğlu, ilçeye okul yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Turba’yla tören öncesi bir süre sohbet etti. İki halk oyunu öğrencisi ile Belediye Başkanı Ertan Demirsoy’un torunu 4 yaşındaki İnci Ebrar Yıldırım’ın çiçek verdiği Eroğlu, minik İnci’yi kucağına alarak bir süre sevdi.
TÜRKİYE EMİN
ADIMLARLA İLERLİYOR
Halk oyunları ekiplerinin gösteriyle devam eden törende protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelerek bakanlığının ve hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti ile Türkiye’de eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma kadar, her alanda büyük ve köklü değişimler yaşadığını belirtti. Hükümetin 2023 hedeflerini arasında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmanın yer aldığını hatırlatarak, Türkiye’nin bu yolda kararlılıkla ilerlediğine değinen Eroğlu, yurt genelinde hükümet ve Bakanlığı tarafından her alanda devasa yatırımlara da imza atıldığını anlattı. Bakanlığına bağlı DSİ’nin bir yılda 350 tesisi bitirdiğini dile getiren Eroğlu, “Başbakanımız bir gün bana, ben her yatırımı açarsam sadece senin DSİ’de yaptıklarını açmam başka iş yapmamam lazım. Hepsini topluca açalım dedi. Önceki hükümetler bir kulübe açılışına 3 bakan gönderirken, biz açılışlara vakit ayıramıyoruz. Farkımız bu” diye konuştu.
TEK VATAN, TEK MİLLET,
TEK DEVLET, TEK BAYRAK
Terörün bitmesiyle Türkiye’nin bölgesel güç olmanın ötesine geçerek küresel bir güç olacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz diyoruz ki; tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz. Bunu her yerde diyoruz. Hiçbir şekilde taviz yok. Bunu çözeceğiz taviz yok, pazarlık yok. Bunu Bakanlar Kurulu üyesi olarak, işin içinde olan bir kişi olarak rahatlıkla söylüyorum. Başbakanımız bu meseleye sadece elini değil başını koydu. Çünkü bu meselenin çözülmesi lazım.
Terör meselesi bitmesi lazım. Diyoruz ki analarımız ağlamasın, şanlı bayrağımız 778 bin kilometrekaresinde alanda ilelebet dalgalansın diyoruz. Göreceksiniz Türkiye çok daha büyüyecek” şeklinde konuştu.
MİNİK AYŞE’NİN FOTOĞRAF AŞKI
Konuşmasının ardından 10 milyon 261 bin 255 TL bedelle yapılacak Hasandede Göleti ve Sulaması’nın temelini atan Veysel Eroğlu, müteahhitle pazarlık yaparak göletin yapım tarihini 1 yıl öne aldı. Eroğlu, göletin 11 Eylül 2014’te tamamlanacağını ifade etti. Dazkırılılar’dan büyük ilgi gören Eroğlu’nun yanına gelen 5 yaşındaki Ayşe Melek Yımaz, Eroğlu’nun fotoğrafını çekmek istedi.
Telefonun fotoğraf bölümünü açmayı başaramayan minik Ayşe’ye Bakan Eroğlu yardımcı oldu.
Telefonu alan Eroğlu, fotoğraf makinesini açarak minik kıza verdi. Fotoğrafı çekerek Eroğlu’na gösteren minik Ayşe’yi seven Eroğlu, gazetecilere dönerek, “dikkat edin mesleğinizi elinizden alabilir” diye espri yaptı.
HATIRA ORMANI KURULACAK
Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Fenerbahçe’nin Benfica’yı UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın hatırlatılması üzerine, Fenerbahçe’yi galibiyetten dolayı tebrik etti.
Fenerbahçe’nin şampiyon olması durumunda, takım adına bir orman oluşturacaklarını açıklayan Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz bende Fenerbahçeliyim. Böyle bir başarı yakalarlarsa, onlara da bir Fenerbahçe ormanı kurarız. Fenerbahçe olduğu içinde yeri de herhalde İstanbul’da olur.”
Temel atma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Devlet Su İşleri (DSİ), Dazkırı Kaymakamı Mustafa Kutlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme