• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu’ndan Dinar’a TOKİ müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Eroğlu’ndan Dinar’a TOKİ müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Hafta sonunu ilçelerdeki AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtımı için Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet belediye başkanlarının ve milletvekillerinin hiç bir yatırım yapamayacağını söyledi. Yatırım için hükümetle işbirliği içinde çalışacak AK Partili adayların seçilmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, Dinar’a TOKİ müjdesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi İlçelerde düzenlenecek AK Parti ilçe belediye [&hellip]

Eroğlu'ndan Dinar'a TOKİ müjdesi

Hafta sonunu ilçelerdeki AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtımı için Afyonkarahisar’da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet belediye başkanlarının ve milletvekillerinin hiç bir yatırım yapamayacağını söyledi. Yatırım için hükümetle işbirliği içinde çalışacak AK Partili adayların seçilmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, Dinar’a TOKİ müjdesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi

İlçelerde düzenlenecek AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaretlerine Dinar İlçesi’yle başladı.
Bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısı öncesi gazetecilerin Mustafa Sarıgül’ün; “5 yıllık süre içinde 2 baraj yaparak İstanbullu yurttaşlarımızın su sorunuyla karşı karşıya kalmamaları için bütün tedbirleri alacağız” sözleri hatırlatılan Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul’un su sıkıntısı olmadığını belirtti. “İstanbul’a su getirilmesi gerekirse bunu biz getiririz” diyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Gülmekten başka söyleyecek sözüm yok. Ben İSKİ Genel Müdürüyken Şişli’de su yoktu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken bütün alt yapıyı biz yeniledik. Suyu oraya biz verdik. 2071 yılına kadar İstanbulu’n da, Şişli’nin de suyu var. Su sıkıntısı yok. Yine de İstanbul için ne gerekirse biz yaparız. Baraj yapılacaksa da bunu ancak biz yaparız.”
DİNAR’A EN ÇOK YATIRIM
AK PARTİ DÖNEMİNDE OLDU
Coşkuyla karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, minik bir kızı kucağına alarak sevdi. Minik kızın Eroğlu’nun yanından ayrılmak istememesi toplantıya katılanları güldürdü. Belediye başkan adaylarının selamlaması ve Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün konuşması sonrası kürsüye gelen Bakan Eroğlu, seçimlerin önemine değindi. Dinar’ın en büyük yatırımları AK Parti belediyeciliği döneminde aldığını söyleyen Eroğlu, seçimden sonra da en büyük yatırımı hükümet ve belediye işbirliğiyle alacağını anlattı. Muhalef belediye başkanları ve milletvekillerinin Dinar’a da Afyonkarahisar’a da hiç bir yatırım yapamayacağını ifade eden Eroğlu, “Bırakın belediye başkanları onların genel başkanları bile buralara bir çivi bile çakamaz.Eskiden buralara Bakan gelir miydi? Hükümetizin icraatlerine kadar gelip halinizi hatrınızı soran var mıydı? Şimdi yepyeni hastanelerden, duble yollara kadar pek çok hizmeti de gerçekleştirdik. İnşallah TOKİ konusunda da yakında Dinar’a müjdemiz olacak” dedi.
EVSİZ İNSAN
KALMAYACAK
TOKİ’nin ilçelerde yeniden konut projeleri yapacağını açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, Dinar’a TOKİ’ye müjdesi verdi. AK Parti’yle Türkiye’de evi olmayan insan kalmayacağını anlatan Bakan Eroğlu, “Dinar Dinar olalı bu kadar büyük yatırım almamıştır. İddia edenler varsa araştırsın. Dinara en büyük yatırımı hükümetimiz yapmıştır. Yollar hastaneler sulama tesisleri, barajlar göletler. Çöl ovasındaki bulama tesisleri. Ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı, TOKİ, Ulaştırma Bakanlığı burada destan yazdı ve yazmaya devam edecek. Bizler için ev, yuva çok önemlidir. Dünyada mekan, ahirette iman demişler. Yuvası olmayan hiç kimse kalmayacak. TOKİ’yle şimdi gelirken yine görüldü şimdi. Dinar, Evciler, dazkırıya Başmakçı’ya yeniden geliyor. Büyük bir hamleyle geliyor. Yuvası olmayan, evi olmayan insan kalmayacak.” şeklinde konuştu.
BAL ORMANLARININ MASRAFLARI
BİZİM, GELİRİ KÖYLÜNÜN
Yatırımların seçimden sonra da artarak devam edeceğini açıklayan Veysel Eroğlu, vatandaşın ihtiyaç duyduğu her türlü yatırımın yapılacağını kaydetti. Afyonkarahisar’a kendisinin vefa borcu olduğunu anlatan Eroğlu Dinarla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de pek çok orman işletmeyi kapattık. ama orman işletme açtığımız tek yer dinar. dinar evciler başmakçı dazkırıda ağaçlandırmadık yer bırakmayacağız. Bal ormanları kuracağız. Gelir getirici türleri dikeceğiz. Masrafı tamamen bizden 3 yıl bakımı biz olacak. Bu ormanların geliri ise tamamen köylümüzün olacak. Ayrıca seralar geliyor. Büyük tesisler, büyük enerji santralleri, rüzgar enerji imkanları, termik santralle buraya iş ve aş gelecek.”
CEMAAT TABANINA SESLENDİ
Ulusal gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Veyvel Eroğlu, son dönemdeki operasyonlarda hedefin hükümet olduğunu ifade etti. Cemaat tabanına seslenen Bakan Veysel Eroğlu, “17 Aralık operasyonunu meselesiyle ilgili oradaki tabandaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Ama o kardeşlerimiz yukarda fırıldak çeviren belki 15-20 kişilik o grubun farkına varsınlar. Hedefin hükümet, millet olduğunu görmeliler. Dolayısıyla yaşananlara, neticeye bakmak lazım. Yolsuzluk varsa milletimiz zaten bunu anlar. Geçenlerde bir vatandaşımız bana; ‘Bunlar bizi saf mı sanıyor. Siz bu kadar borcu ödediniz. 22 Banka battı onlar kaçıp gittiler siz onların parasını da ödediniz. Merkez bankasının kasasını da doldurdunuz. Ödediniz bu kadar yatırım yapıyorzunuz bizi saf mı sanıyorsunuz’ dedi. 30 Mart seçimleri bu bakımdan çok önemli. Maksat AK Parti’yi yıkarsak, AK Parti’nin oyunu aşağıya çekersek istikrar kaybolur şeklinde bir planları var. Hep birlikte Başbakanımız gururla ifade ettiği gibi Afyonkarahisar başta olmak üzere milletimiz destan yazacak.” diye konuştu.
OLAYLAR IMF BORCUNUN
BİTMESİYLE BAŞLADI
Gezi parkı eylemlerinin de Türkiye’nin IMF borcunu ödemesinin ardından başladığını söyleyen Eroğlu, “İstedikleri kadar kasetler çıkarsınlar, istedikleri kadar yolumuza taş koysunlar; bu millet hedeflerine koşacaktır. Türk milleitnin yıldızı parlak. Geleceğimiz aydınlık bunu size gururla, yüreğimden gelen büyük sesle söylüyorum. Türkiye’nin 23.5 Milyar Dolar IMf’e borcu vardı. IMF yıllarca her geldiğinde bunu hükümete baskı aracı olarak kullanmış. Aynı baskıyı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da yapmak istediler. Başbakanımız bunu hazmedemedi; ‘Biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var dolayısı ile biz IMF’nin şartlarını kabul etmeyiz. IMF’siz yolumuza devam ederiz.” dedi. Eroğlu, “Borcumuzu ödedik. Dünyada kriz var, Türkiye’de de kriz çıkar sandılar. IMF’ye boğun eğmeye, önünde diz çökmeye mecbur olurlar diye düşündüler. Fakat Allah yardım etti ve IMF siz yolumuza devam ettik. Vadesi gelen bütün borçları takır takır ödedik. Bakın dikkat edin ilk hadiseler ne zaman çıktı 17 Mayıs 2013 tarihinde kalan cuzi miktarda borcu tamamladığımızda başladı.” şeklinde konuştu.
Dinar Belediye Başkan Adayı Yaşar Yener Emeksiz’in yanı sıra Kızılören Belediye Başkan Adayı Ramazan Bozbaş, Dazkırı Belediye Başkan Adayı Ertan Demirsoy ve Evciler Belediye Başkan Adayı Şevki Karataş’ın da Dinarlılar’a tanıtıldığı toplantıda birlik ve beraberlik görüntüsü verildi. Törenin ardından Bakan Eroğlu, eşi Emine Eroğlu, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özbayat’la birlikte Dinar İlçe seçim bürosunun açılışını yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme