• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu'ndan Afyonkarahisar'a 130 Milyon TL'lik yatırım

Eroğlu'ndan Afyonkarahisar'a 130 Milyon TL'lik yatırım

Kurban Bayramı'nda Afyonkarahisar merkezin yanı sıra 8 ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 7 ilçede yapımı tamamlanan 41 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 12 tesisin ise temelini attı. Bayram tatilinin büyük bölümünü Afyonkarahisar'ın ilçelerine ayıran Eroğlu, Şuhut, Dazkırı, Evciler, Dinar, Sandıklı, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret etti. İlçelerde vatandaşlarla da [&hellip]

Eroğlu’ndan Afyonkarahisar’a 130 Milyon TL’lik yatırım

Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar merkezin yanı sıra 8 ilçeyi ziyaret eden Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 7 ilçede yapımı tamamlanan 41 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 12 tesisin ise temelini attı.

Bayram tatilinin büyük bölümünü Afyonkarahisar’ın ilçelerine ayıran Eroğlu, Şuhut, Dazkırı, Evciler, Dinar, Sandıklı, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret etti. İlçelerde vatandaşlarla da bayramlaşan Eroğlu’nun açılış ve temel atmasını gerçekleştirdiği tesislerin maliyeti ise 130 Milyon TL

TURBA, “EĞİTİMİN ÖNEMİNİ
BABAMDAN ÖĞRENDİM”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ilçe ziyaretlerine Dazkırı İlçesi’yle başladı. Dazkırı’da yapımı tamamlanan 5 tesisin Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Öğretmen Lisesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, 8 aylık Furkan Çınar’ı da sevdi. Güneşten gözleri açamayan Furkan’ın hediye ettiği çikolataya sıkı sıkı tuttuğunu görünce Eroğlu, “Gözünü açamasa da gözü açık” diyerek şaka yaptı. Törende Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Öğretmen Lisesi’ni yaptıran hayırsever Ahmet Turba, babasının eğitim nasihatlerini hiçbir zaman unutmadığını, eğitimin ve eğitime yatırımın önemini de babasından öğrendiğini belirtti. Eğitime katkı yapmayı sürdürmek istediğini söyleyen Turba, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını anlattı.
BALKANLIOĞLU, “HAYIR YAPANIN
AMEL DEFTERİ KAPANMAZ”
Hayır hasenat işlerinin gönül ve ruh meselesi olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hayır yapmanın önemine değindi. Okul yaptıran hayırseverlerin varlığının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Balkanlıoğlu, “Bizim dinimizde insan öldüğünde her şey kapanır. Ölenden şeytan bile vaz geçmiştir. Hayır yapan insanların amel defteri kapanmaz. Burada öğrenciler okuduğu, vatana millete hayırlı olduğu sürece onlara da bir şeyler gidecektir. Kim kötü bir çığır açarsa kötü bir yola başlangıç yaparsa öldükten sonra kötü bir şeyler yazılır. Bu güzel örnekleri görmek bizlere gurur veriyor” dedi.
KIBRIS BİZİM CANIMIZ
Türkiye’nin eğitimden sağlığa her alanda geliştiğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, ‘asrın projesi’ olarak anılan Kıbrıs’a su götürecek projenin de detaylarını aktardı. Eroğlu projeyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünya’da ilk kez denizin içinden askı üzerinde bulunan borularla Kıbrıs’a su götürüyoruz. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim canımız. Ben gençken, öğrenci olduğum yıllarda Afyon’da da Kıbrıs için bir miting yapılmıştı. O zaman ‘Kıbrıs bizim canımız, feda osun kanımız’ diye sloganlar atılmıştı. Biz Kıbrıs’a hala böyle bakıyoruz. Kıbrıs’a da hiç kimse yan gözle bakamaz. Kıbrıs’ı da hiç kimseye kaptırmayız. Rumların bir an önce hizaya gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
2 MİLYAR FİDAN DİKTİK
Bakanlık yaptığı süre içinde 2 milyar fidanın toprakla buluştuğunu aktaran Bakan Eroğlu Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yıllık 700 milyon fidan üretildiğini açıkladı. Ağaçlandırmada dünya rekoru kırdıklarını açıklayan Eroğlu, “2 Milyon 400 bin hektar yani 24 milyon dönümü bu yıl sonuna kadar ağaçlandıracağız. Yani Belçika’nın yüzey alanı 3 milyon hektardır. Bazı Avrupa ülkelerinden fazla alanı ağaçlandırdık. Hatta neredeyse Belçika kadar alanı ağaçlandırmış oluyoruz. Yol kenarları, okul ve hastane bahçeleri, camilerin, mezarlıkların tamamını ağaçlandırdık. Ama ağaçlandırma çalışmalarımız bitmedi. Aynı şekilde hatta daha büyük bir hızla ülkemizi ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Her yeri fidanlarla donatacağız. Bunun için fidan üretimimizi arttırdık. Bizden önce de bu bakanlık yaklaşık aynı parayla yılda 117 milyon adet fidan üretimi yapıyordu. Biz şu an 700 milyon fidan üretiyoruz. Şu ana kadar 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Niye bu kadar çok yağmur yağıyor diye kimse düşünmesin. Ağaç yağmuru çeker.” diye konuştu.
DÜNYA BAL ÜRETİMİNİN LİDERİ OLACAĞIZ
Afyonkarahisar’a kurulan Türkiye’nin ilk bal ormanın ardından bal ormanlarının sayısını her geçen gün arttırdıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, arıcıların ‘ormanlara giremedikleri’ ormanda ‘arı bakımı yapamadıkları’ yönünde şikayetler üzerine konuya el attığını, kanun değişikliğinin ardından hem ormanların kullanım imkanlarını arttırdıklarını hem de bal ormanları oluşturmaya başladıklarını hatırlattı. Arıcılıkta Türkiye’yi dünya birinciliğine taşıyacaklarını dile getiren Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “105 bal ormanı kurduk. Bal üretiminde dünyada 5. sıradaydık, 2. sıraya yükseldik, bu da yetmez, 1. sıraya çıkacağız”
206 BARAJ YAPTIK
Bararj ve göletlerin önemine değinen Bakan Veysel Eroğlu, DSİ’nin Türkiye genelinde 206 baraj yaptığını ve yatırımlarına devam ettiğini kaydetti. Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da sulanmadık yer kalmayacağına değinen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Neden yapıyoruz bu barajları, Türkiye’de, Avrupa’daki gibi sürekli yağış yok, yazın derelerin çoğu kuruyor. Su ihtiyacı, daha çok yaz aylarında oluyor. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla kış aylarında yağan yağmurun sularının toplanması için baraj yapma zarureti var. Baraj yapımı Türkiye’nin iklim ve coğrafi yapısı nedeniyle kaçınılmaz. Barajlar olmasaydı, bugün Türkiye’nin hiç bir şehrine su veremezdik. Bugüne kadar 206 baraj yaptık. Bin Günde Bin gölet Projesi başladı. Sadece baraj yapmıyoruz. 11 milyon dekarlık alanı kapalı sistemle sulamaya açtık.”
DAZKIRI’DA 5 MİLYON 500 BİN
TESİSLİK 5 TESİSİ AÇILDI
Eroğlu konuşmasının ardından Dazkırı’da yapımı tamamlanan 5 milyon 500 bin TL tutarındaki 5 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Öğretmen Lisesi ve 120 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Arıköy Köyü ikinci ve üçüncü kısım yağmurlama sulaması, Kızılören Köyü birinci kısım yağmurlama sulaması, Akarca Köyü ikinci kısım yer altı ve yağmurlama sulaması ile Bozan Köyü içme suyu tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Kurdeleyi Bakan Eroğlu, Turba çiftiyle birlikte kesti.
EROĞLU, “ALLAH KILIÇDAROĞLU’NUN
SONUNU HAYRETSİN”
Dazkırı’nın ardından Evciler’de vatandaşlarla bayramlaşmak üzere ilçeye giden Bakan Veysel Eroğlu, bayramlaşmanın ardından basın mensuplarını soruları yanıtladı. CHP’nin kararını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu yürüyüş ısrarı çok yanlıştır. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şeydir. Bu bayramlar birlik, beraberlik, kardeşliğin pekişmesi içindir. Bu ayrılık niye? Bayrama geleceklerse devlet merasimi var. Sen de gel oraya katıl. Varsa tavsiyelerin söyle merasimler ona göre hazırlansın. Zaten diğer bazı partiler de buna karşı. AK Parti başta olmak üzere MHP’de karşı çıktı. Ben de şahsen bunun çok yanlış bir adım olduğunu ayrılıklara sebep olacağını özellikle vurgulamak istiyorum. CHP’nin böyle bir davranışta bulunması kendi kimliğine de yakışmıyor. Bu bakımdan tekrar düşünüp değerlendirmeleri lazım. Hep birlikte Anıtkabir’e gidelim çelengimizi koyalım. Ayrıca gidelim devlet merasiminde bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım istiyoruz. Bu çok yanlış bir şeydir. Kılıçdaroğlu nedense hep böyle yanlışlıklar yapıyor. Allah sonunu hayır etsin. Bu yanlışlardan dönmeliler artık” diye konuştu.
MUHARREM İNCE’YE YAKIŞTIRAMADIM
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yönelik “bir tane milletvekiline biber gazı sıkılırsa, o gazı kendisine mecliste tattırırım” sözleri de hatırlatılan Eroğlu konuşla ilgili şu açıklamaları yaptı, “Bu da çok yakışıksız sözler. Biber gazı keyif için kullanılmıyor. Neticede bazen taşkınlık yapanlar oluyor. Bu onları önlemek için yapılıyor. Kimsenin keyfinden biber gazı sıkması söz konusu değildir. Bu şekilde söylemesi çok yanlış bir adımdır. Yani bir milletvekiline bu sözleri ben yakıştıramadım.” Bakan Eroğlu’na Evciler’de bir vatandaş kendi yetiştirdiği kavunlarından ikram etti.
DİNAR’A 46 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Evcilerin’in ardından Dinar’a giderek burada Dinarlılar’la bayramlaşan Bakan Veysel Eroğlu, ilçe merkezinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Dinar’da 8 tesisin açılışını yaptıklarını anlatan Veysel Eroğlu, 4 tesisin de temelini attıklarını belirtti. Açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerin toplam maliyetinin 46 Milyon 231 Bin TL olduğunu kaydetti. Bakanlığının hizmetlerini anlatan Veysel Eroğlu, hem su konusunda hem de ormancılık alanında Dinar’a pek çok yatırım yapıldığını ifade etti. Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ile binasının açılışını gerçekleştiren Eroğlu, Çakıcı Köyü 2’inci kısım, Doğanlı Köyü 4’üncü kısım, Okçular Köyü 2’inci kısım, Göçerli Köyü 3’üncü kısım, Yıprak Beldesi 2’inci kısım, Tatarlı Beldesi ve Aktoprak Köyü yer altı sulamasını hizmete soktu. Açılışı yapılan yer altı sulamasının önemine değinen Eroğlu, “çiftçilerimizin daha az su ile daha fazla ürün elde edecek” şeklinde konuştu.
YENİ DEVLET
HASTANESİNİN TEMELİ ATILDI
Türkiye’de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını da kaydeden Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan hastanenin 5 yıldızlı otellerle karıştırıldığını anlattı. Sağlık alanında Dinar’a da yatırımlarının sürdüğünü belirten Eroğlu, 100 Yataklı Dinar Devlet Hastanesi’nin özel hastaneler kadar kaliteli ve güzel olacağını açıkladı. İlçeye yapılacak devlet hastanesinin yanı sıra 110 adet toplu konut, cezaevi ile Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak (OSB) Trafo Merkezinin temelini attı.
KIZIK BARAJIYLA 5 BİN DEKAR SULANACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar’ın ardından son olarak Sandıklı’da düzenlenen temel atma ve açılış törenine katıldı. Sandıklı Belediyesi önünde konuşan Bakan Eroğlu, suyun korunması ve sulamanın önemine değindi. Kendisine Sandıklılar’dan sürekli bir baraj istediklerini ifade eden Eroğlu, “çiftçilerimiz hasretle beklediği Kızık Barajı’yla Kızık Kasabası’na ait 5 Bin 190 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Barajın hizmete girmesiyle Sandıklılı çiftçilerimizin gelirlerinde yıllık yaklaşık 3,5 milyon TL artış olacak” dedi.
BUGÜN DİNAR’A 28 MİLYON TL
YATIRIM YAPIYORUZ
Kızık Barajının yanı sıra Ahmet Yumak Anaokulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu 3 adet ek dersliği, Menteş Beldesi Taşkın Koruma Tesisi, Dutağaç Köyü, Emirhisar Köyü, Ekinhisar Köyü, Ballık Beldesi, Karkın Köyü ve Çiğiltepe Köyü yer altı sulaması ile yağrmurlama sulama projelerinin açılışını gerçekleştirdi. Başağaç Beldesi Taşkın Koruma Tesisi’nin de temelini atan Eroğlu, açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerin 28 Milyon 375 bin TL’ye maliyeti olduğunu açıkladı. Afyonkarahisar’ın Dazkırı, Dinar ve Sandıklı ilçelerine 7 temel atma, 21 açılış törenini gerçekleştiren Eroğlu açılışı yapılan tesislerle temeli atılan tesislerin toplam maliyetinin 80 Milyon TL’yi aştığını aktardı. Eroğlu’nun ziyaretlerine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel de katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme