• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu'ndan 3 ilçeye 38 milyon TL'lik yatırım

Eroğlu'ndan 3 ilçeye 38 milyon TL'lik yatırım

Kurban Bayramı'nda Afyonkarahisar merkezle birlikte 8 ilçede temel atma ve açılışlara katılarak halkla bayramlaşacak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nın son gününde Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret edecek. Bayramın son gününde 12 tesisin temelini atacak bakan Eroğlu, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ'a yapılacak 38 milyon TL'lik yatırımın ilk harcını atacak [&hellip]

Eroğlu’ndan 3 ilçeye 38 milyon TL’lik yatırım

Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar merkezle birlikte 8 ilçede temel atma ve açılışlara katılarak halkla bayramlaşacak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı’nın son gününde Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret edecek. Bayramın son gününde 12 tesisin temelini atacak bakan Eroğlu, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ’a yapılacak 38 milyon TL’lik yatırımın ilk harcını atacak

ÇOBANLAR’A 4 MİLYON
100 BİN TL’LİK YATIRIM
Bayramın son gününde Çobanlar’a giderek vatandaşlarla bir araya gelecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çobanlar’da toplam 4 Milyon 100 Bin TL’ye tutarındaki te-sislerin toplu açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirecek. Çobanlar’da inşa edilen iki cami ile birlikte Çobanlar Belediyesi Bilgi Evi, Değirmendere Taşkın Koruma Tesisi ve Kocaöz İlköğretim Okulu’nun açılışını gerçekleştirecek Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çobanlar İlçesi 4. Etap Kanalizasyon İnşaatı, Göynük Köyü Taşkın Koruma Tesisi ve Zafer İlköğretim Okulu Ek Bina’sının temelini atacak.
BOLVADİN’DE 530 DEKAR
TARIM ARAZİSİ SUYLA KAVUŞACAK
Çobanlar’daki programından sonra Bolvadin’e hareket edecek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolvadin’de ise 5 Milyon 350 Bin TL değerinde 7 tesisin toplu açılışını gerçekleştirecek. Gazi İlköğretim Okulu ile Ceylan Emet İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Kurucuova Göleti ve sulaması, Büyük Karabağ Kasabası taşkın koruma tesisi, Dişli 1’inci kısım yeraltı suyusulaması, Özburun 1’inci kısım yeraltı suyu sulaması ve Bolvadin Kutlu İçme Suyu Tesisi’nin açılışını gerçekleştirecek Bakan Eroğlu, yeraltı suyu sulamaları ile modern sulama sistemlerinin de hizmete açılacağı Bolvadin’de Kurucuova Göleti ve Sulaması ile 530 dekar tarım arazisi sulamaya açacak.
EMİRDAĞ’A 500 KAPASİTELİ
YENİ KYK YURDU
Bolvadin’deki programının ardından Emirdağlılar’la bayramlaşacak Bakan Veysel Eroğlu, Emirdağ’da ise 27 Milyon 500 Bin TL’ye mal edilecek 8 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek. Emirdağ’da inşa edilen İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanı sıra Emirdağ Meydanı 1’inci etabı, Keçili Boğazı Çevre Yolu, Eski Akören yeraltı suyu sulamaları ile yağmurlama, Toklucakyeraltı suyu sulamaları ile yağmurlama, Elhan 1’inci ve 2’inci kısım yeraltı suyu sulamaları ile yağmurlama projelerinin ve Başkonak TaşkınKoruma Tesisinin açılışını gerçekleştirecek. Eroğlu Emirdağ’da, 500 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu ile Türkmen Akören Köyü Kanalizasyon inşaatının da temelini de atacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme