• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu’na “Suyun Sinanı” ünvanı verildi

Eroğlu’na “Suyun Sinanı” ünvanı verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından “Suyun Sinanı” ünvanı verildi Programda 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen KKTC'ye su temini projesi kapsamında Türkiye'den KKTC'ye su götürerek asırlık bir rüyayı gerçeğe dönüştüren Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na,”Suyun Sinanı” nişanı verildi.“BİRİKİMLERİMİZİ İSLAM ALEMİYLE PAYLAŞACAĞIZ”“Suyun Sinanı” nişanını almanın kendisine gurur verdiğini [&hellip]

Eroğlu'na "Suyun Sinanı" ünvanı verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından “Suyun Sinanı” ünvanı verildi

Programda “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen KKTC’ye su temini projesi kapsamında Türkiye’den KKTC’ye su götürerek asırlık bir rüyayı gerçeğe dönüştüren Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na,”Suyun Sinanı” nişanı verildi.
“BİRİKİMLERİMİZİ İSLAM
ALEMİYLE PAYLAŞACAĞIZ”
“Suyun Sinanı” nişanını almanın kendisine gurur verdiğini belirten Bakan Eroğlu, “Bu nişanı almak benim için bir gurur vesilesi. İnşallah layık olmaya çalışırız. Çünkü Mimar Sinan çok büyük bir mimar. Biz ondan dar günümüzde dahi ders alıyoruz. Biz belli bir zaman mühendislikte öncüydük ama sonraları ne yazık ki geri kaldık. Ama şimdi arkadaşlar güzel birlik kurdular hepsini kutluyorum. Çünkü bu büyük bir ihtiyaçtı. Neticede bilgilerin tecrübelerin aktarılması lazım bu olmazsa birlik beraberlik olmazsa ilerleme de olmaz. Amerikayı yeniden keşfetmek gibi bir tabir vardır. Biz devamlı Amerika’yı keşfetmişiz. Ama artık yeniden keşfetmeyeceğiz. Bilgi ve birikimlerimizi Türk Dünyasıyla İslam alemiyle paylaşacağız” dedi.
“MODERN TESİSLER
İNŞAA EDİYORUZ”
Mimarlık ve mühendisliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Eroğlu büyük güzel eserlerin hep mimarlar ve mühendislerin elinden çıktığını söyledi. Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Benim hayalim de inşaat yüksek mühendisi olmaktı. Neticede mezun olduktan sonrada büyük eserlere imza attık. Askerlik döneminde de yıllarca bitmeyen tesisleri cumartesi pazar gece gündüz çalışarak bitirdik. İSKİ genel müdürü olduğum zaman kendi kendime dedim ki dünyanın en ileri içmesuyu arıtma tesisini, en ileri biyolojik arıtma tesisini İstanbul’a biz inşa edeceğiz. Netice de en ileri teknolojileri kullanarak en modern tesisleri kurduk. Bunları eskiden yabancılar yapıyordu ve yüksek maliyetlere yapılıyordu. Şimdi öz kaynaklarımızla yerli mühendislerimizle, daha düşük maliyete biz yapıyoruz. Türkiye’nin geldiği durum bu işte nereden nereye.”
“TÜRK MÜTEAHHİTLER
DÜNYANIN HER YERİNDE”
Türk müteahhitlerin dünyanın her yerinde çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, “Türk müteahhitleri dünyada Çin’den sonra büyük projeler itibariyle ikinci sırada yer alıyor. Yabancıların yaptığı işlerden daha kaliteli daha estetik işler yapıyorlar. Bunu ben demiyorum gittiği ülkelerde diyorlar. Bu da gerçekten gurur verici. Biz bundan sonra daha iyi projeler yapmaya mecburuz yapıyoruz ve yapağız” diye konuştu.
“BAKANLIĞIMIZ
ZAMANLA YARIŞIYOR”
Prof. Dr. Eroğlu iki şeyi yıkmak istediklerini bunlardan birinin istenirse dünyanın en iyi projelerinin yapılacağı, ikicisinin de temel atarken tarih ve saat verme olduğunu söyledi. Eski Türkiye’de bir projenin temeli atılıp yılarca beklediğinin altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, “Bizim hükümetimizde bunu da yıktık. Artık temel atarken saat ve tarih veriyoruz ve Allah’ın izniyle de zamanında açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.
“KIBRIS BİZİM CANIMIZ,
SUYUMUZ FEDA OLSUN”
Kıbrıs’a su götürme projesine değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ben Afyon Lisesi’ndeyken Rumlar Kıbrıslı soydaşlarımıza büyük zulüm yapıyorlardı. Bizde burada büyük bir miting yaptık. Bütün Afyonkarahisar, ya taksim ya ölüm ve aynı zamanda bir de Kıbrıs bizin canımız feda olsun kanımız şeklinde sloganlarla inliyordu. Biz bunu Kıbrıs bizim canımız feda olsun suyumuz dedik. Daha sonra İstanbul’da adalara su götürdük. Bu sırada Kıbrıs’tan bir Bakan aradı biz de adayız bize de su getiremez misiniz dediler. Ben de yetki bizde olsaydı şimdiye kadar çoktan getirirdik dedim. O dönem Başbakanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a söylediğimde aynen şu sözü söyledi “Vakti gelince neden olmasın”… Netice itibariyle geldiğimiz durum ortada, Kıbrıs’a su akıyor şuanda. Yine tarih ve saat verdik zamanında açılışını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme