• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu, vatandaşın talepleri boynumuzun borcu

Eroğlu, vatandaşın talepleri boynumuzun borcu

Şuhut'un Akyuva Köyü'nde Akyuva Göleti Sulama Temeli'ni atan Bakan Eroğlu, vatandaşın her talebini yerine getirmeye hazır olduklarını anlattı. Israrla Gölet isteyen köylülere Bakan Eroğlu, 'Sizin derdiniz yeter ki su olsun. Ben size nehir bile getiririm' diye cevap verdi Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümeti'nin vatandaşın istediğini sigara paketi üzerine yazıp [&hellip]

Eroğlu, vatandaşın talepleri boynumuzun borcu

Şuhut’un Akyuva Köyü’nde Akyuva Göleti Sulama Temeli’ni atan Bakan Eroğlu, vatandaşın her talebini yerine getirmeye hazır olduklarını anlattı. Israrla Gölet isteyen köylülere Bakan Eroğlu, “Sizin derdiniz yeter ki su olsun. Ben size nehir bile getiririm” diye cevap verdi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümeti’nin vatandaşın istediğini sigara paketi üzerine yazıp atan bir hükümet olmadığını bildirdi. Vatandaşın taleplerini kalplerine ve kafalarına yazdıklarını söyleyen Eroğlu, kendisi konuşurken sahneye çıkan çocukları sevdi. Okul isteyen çocuklara okul sözü veren Eroğlu, vatandaşın her talebini yerine getirmeye hazır olduklarını açıkladı
Vali Balkanlıoğlu, Şuhut’ta sulanmadık
1 karış toprak bırakmayacağız
Temel atma töreninde ilk konuşmayı DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha yaptı. DSİ’nin çalışmaları anlatan Genel Müdür Karaçuha, temeli atılan sulamayla ilgili de bilgi verdi. Türkiye’nin yetiştirdiği, nadide bilim adamlarından Bakan Veysel Eroğlu’yla birlikte çalışıyor olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Çünkü yıllardır ümit kestiğimiz birçok sulama göletleri, barajlar, sulama tesisleri, birer birer hayata geçiyor ve sizlerin hizmetine sunuluyor. Malumunuz şu an temeli atılacak olan sulama sistemi de belki yıllarca bekledi ve su toprakla kavuşamadı. Ama bugün temeli atılıyor ve en kısa sürede inşallah açılışına da geleceğiz. Başbakanımızın en güvendiği bakanların başında bulunan Sayın Bakanımız, yine başbakanımızın desteğiyle bize, ‘Ben Afyonkarahisar’da sulanabilecek her yeri sulamak istiyoruz. Sulama tesisi kurmak istiyorum’ dedi. Ben de bakanımıza ‘Elimizde 20 milyonluk hazır projemiz var. Acaba onları yapabilir miyiz. Kaynak var mı?’ dedim. Kendisi de bana ‘Ne 20 milyonu, 100 milyon para var’ dedi. Bakanımız, ‘Yeter ki Afyonkarahisar çapında sulama kooperatifleri gelsin, talepte bulunsun, projesi olsun olmasın, ben damlama sulama sistemi kuracağım desin limit yok. Sulanabilecek her karış toprağı Allah’ın izniyle sulayacağız’ dedi. Biz de o hızla ve o güvenle bütün kooperatif başkanlarını topladık. Şuhut’ta da 20 tane sulama kooperatifi başvurdu. İnşallah Şuhut’ta sulanmayacak 1 karış toprak bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Nehir bile getiririm
Memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, Şuhut Akyuva Göleti Sulaması temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, Akyuva köyünde büyük bir coşkuyla karşılandı. Bazı vatandaşlar, Bakan Eroğlu’nu görebilmek ağaçların tepesine dahi çıkarken, kendisi konuşurken sahneye çıkan çocuklarla da tek tek ilgilenen Eroğlu, çocukların okul taleplerini de geri çevirmedi. Yakın bir köyün gölet isteğine önce tamam diyen Eroğlu, daha sonra köylülüre dönerek, “İyi de ben sizin köye iki kez kuyu açtırdım su çıkmadı. Ama Gölet istiyorsanız uygun yer varsa onu da yaparız. Sizin derdiniz yeter ki su olsun. Ben oraya nehir bile getiririm” diye konuştu.
Vatandaşın talepleri boynumuzun borcu
Akyuva Köy meydanında düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, ortaokulda eğitim gördüğü yıllarda başından geçen bir anısını anlattı. O dönemdeki siyasetçilerinden binin Şuhut’a geldiğini aktaran Eroğlu, “Kalktı bir vatandaş, gelen siyasetçiye bir talepte bulundu. Ne talepte bulunduğunu bilmiyorum ama o siyasetçi, o zaman vatandaşın talebini bir sigara paketinin üstüne yazdı. Siyasetçi böyle yapınca vatandaş dedi ki; ‘Sayın Vekilim, sen sigara bitince bu paketi atacaksın. Bizim isteğimizi de unutacaksın.’ Evet, o dönemlerde vatandaşların talepleri sigara paketine yazılıyor ve sigara bitince de paket atılıyordu. Böylece vatandaşların talepleri ve istekleri unutulup gidiyordu. Biz, vatandaşın taleplerini sigara paketi üzerine yazıp da atanlardan değiliz. Biz, sizin taleplerinizi kalbimize, gönlümüze, kafamıza yazıyoruz. Kaldı ki ne isterseniz isteyin, bunu yapmak bizim boynumuz borcu. Bu sizlere bir vefa borcudur. Biz sizlerin hizmetkarı olarak buradayız.” dedi.
Gazi Asma okullara yardım istedi
Konuşmasının ardından inşaatı yapacak firma yet-kilisini kürsüye çağırarak pazarlık yapan Bakan Veysel Eroğlu, 2012 yılında bitirilmesi hedeflenen tesisin, pazarlık sonucunda 11.11.2011 tarihinde 11.11’de bitirilmesi için firma yetkilisinden söz aldı. Bakan Eroğlu Akyuva Göleti Sulaması’nın temelini Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekili Ahmet Koca, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha ve bürokratlarla birlikte butona basarak attı. Törenin ardından Akyuvalı Yardımsever Gazi Musa Asma’ya teşekkür tabağı verdi. Şehit ve gazilerin çok önemli bir mertebede olduklarını hatırlatarak, şehit olan her yere bir şehit ormanı yaptıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, gaziler için de orman hazırladıklarını ifade etti. Bir çok okula yardım yapan Gazi Asma’yı tebrik eden Eroğlu’ndan, Gazi Asma okullara yardım talebinde bulundu. Köy muhtarı Adem Gülkaya, Akyuvalılar adına teşekkür plaketi verdi.
Şuhut ilçe seçim bürosunu açtı
Şuhut Akyuva Göleti Sulamasının tamamlanmasıyla birlikte Akyuva köyüne ait 2 bin 300 dekar tarım arazisi suya kavuşturulacak. Öte yandan Bakan Prof Dr Eroğlu, temel atma töreninin ardından AK Parti’nin Sandıklı seçim bürosunun açılışını da yaptı. Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda Sandıklı’nın katıldığı açılış töreninde hükümetin 9 yıllık iktidarında yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, Türkiye’nin AK Parti’yle birlikte çağ atladığını söyledi. Bakan Eroğlu açılışın ardından, Şuhut’taki baba evini ziyaret etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme