• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu teşkilatına seslendi – Kocatepe Gazetesi

Eroğlu teşkilatına seslendi – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü teşkilatı ile video konferans sistemi üzerinden yeni dönemdeki çalışmalar ve çalışma prensipleri ile ilgili toplantı yaptı. Eroğlu, 2015 yılına kadar hedeflerin olduğunu, bakanlığına bağlı birimlerle zaman zaman bir araya gelerek brifingler alacağını belirtti. Bakan Eroğlu, yeni dönemde Orman Genel Müdürlüğü’nün gece gündüz çalışarak [&hellip]

Eroğlu teşkilatına seslendi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü teşkilatı ile video konferans sistemi üzerinden yeni dönemdeki çalışmalar ve çalışma prensipleri ile ilgili toplantı yaptı. Eroğlu, 2015 yılına kadar hedeflerin olduğunu, bakanlığına bağlı birimlerle zaman zaman bir araya gelerek brifingler alacağını belirtti. Bakan Eroğlu, yeni dönemde Orman Genel Müdürlüğü’nün gece gündüz çalışarak destanlar yazmaya devam edeceğini vurguladı

Orman Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve hedefleri hakkında Genel Müdür Mustafa Kurtulmuşlu’dan brifing alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni dönemdeki çalışmalar ve çalışma prensipleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
İmhitan döneminden geçiliyor
Orman Genel Müdürlüğü’nün arazideki bütün vazifeleri yüklenerek çok büyüdüğünü dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni dönemde hizmetlerin tek elden yürütülmesinin daha verimli olacağını söyledi. Temmuz ve Ağustos aylarının yangın bakımından çok kritik dönemler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yağışın bol olması sebebiyle otların büyüdüğünü bu sebeple yangın tehlikesinin daha da arttığına işaret ederek çalışanların teyakkuz halinde olması gerektiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olan Orman Genel Müdürlüğü’nün 172. yılını kutluyoruz. Tarihi boyunca farklı Bakanlıklara bağlanmış bazı kısımları alınmış, arazideki işlerin tamamı bütünlük arz ediyor. Zaruretten dolayı Bakanlıkta bölünme oldu. İsabetli kararla Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü’ndeki bütün arazi faaliyetlerini Orman Genel Müdürlüğü bünyesine aldık, aynı şekilde ORKÖY de böyle. Bilhassa bu sene OGM olarak destan yazmalıyız, bir imtihan döneminden geçiyoruz. OGM teşkilatının tamamının hedefe ki-litlenerek ilerlemesi lazım, orman yangınları ile mücadele ve biyolojik mücadeleyi yaygınlaştırarak daha ileri adımlar atmalıyız.” dedi.
Bozuk alanlar ağaçlandırılacak
Türkiye’de ormanlık alanların yüzde 49’unun bozuk orman kategorisinde yer aldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bozuk alanların büyük bir potansiyel olduğunu ve yıldırım hızıyla ağaçlandırılacak alanların tespit edilip, çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Şehirlerde ses ve gürültü perdeleri oluşturarak vatandaşların huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılacak testlerle bu projenin ne kadar faydalı olduğunun görüleceğini dile getirdi.
Kent ve bal ormanları artacak
Kendilerine hedef belirlediklerini ve fidan üretimini de artıracaklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ormanların bakımına yeni dönemde ekstra önem vereceklerini belirterek; “Ormanların bakıma, seyreltmeye ve ferahlanmaya ihtiyacı var, bu sebeple ağaçlar büyüyemiyor, bu hususta bütün birimlerle koordineli bir şekilde çalışacağız. Kent ormanları ve bal ormanlarının sayısını artıracağız, ayrıca bu alanların bakımına dikkat edeceğiz, bir aksaklık varsa o problem ortadan kaldırılacak.” dedi.
Bir kurumun ilerlemesi için en önemli şartın hedef ortaya koymak olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “2015 Yılına kadar hedeflerimiz var. Bakanlığıma bağlı birimlerle zaman zaman bir araya gelerek brifingler alacağım. Yeni dönemde Orman Genel Müdürlüğümüz gece gündüz çalışarak destanlar yazmaya devam edecektir.”

Bakmadan Geçme