• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu nerede olursa olsun, takımın lideri olur

Eroğlu nerede olursa olsun, takımın lideri olur

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan DSİ eski Genel Müdür Akif Özkaldı, “Biz bir takım kuracağız. Bu takımın lideri Sayın Bakanımız Eroğlu olacak. Afyon’la ilgili her işin içinde Sayın bakanımız bulanacak. Seçim bölgesi neresi olursa olsun. Bu istişare edilerek kararlaştırılmış bir durumdur” dedi AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için DSİ Genel Müdürlüğü’nden istifa eden [&hellip]

Eroğlu nerede olursa olsun, takımın lideri olur

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan DSİ eski Genel Müdür Akif Özkaldı, “Biz bir takım kuracağız. Bu takımın lideri Sayın Bakanımız Eroğlu olacak. Afyon’la ilgili her işin içinde Sayın bakanımız bulanacak. Seçim bölgesi neresi olursa olsun. Bu istişare edilerek kararlaştırılmış bir durumdur” dedi

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için DSİ Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Bolvadinli hemşehrimiz Akif Özkaldı, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Özkaldı, Afyonkarahisar için projelerinin hazır olduğunu belirtirken, Bakan Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar dışında bir yerden seçilmesi halinde de Afyonkarahisar’ın büyük kazançları olacağına dikkat çekti.
Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde toplumun tüm kesimleri ile temaslarını sürdürdüklerini belirten Akif Özkaldı, bürokrasinin tabanından gelip, siyasete giren bir insan olarak, insanlara kendilerini tanıtma açısından buna ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Yıllardır Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirten Özkaldı, “Sayın Bakanımız artık Afyonkarahisar’ın değil, Türkiye’Şnin bir markasıdır. Alanındaki en yetkin isimlerin başında gelmektedir. Ben de DSİ’de şube müdürü iken, sayın bakanımızın DSİ genel Müdürü olmasından 1 ay sonra Daire Başkan Yardımcısı oldum. 1.5 yıl sonra Daire Başkanlığı’na geldim. 3.5 yıl sonra yani bakan olur olmaz da Genel Müdür Yardımcısı oldum. 2011 yılında Genel Müdürlüğe getirildim. Tabi bunlar sayın bakanımızın insiyatifleri ile oldu. Sayın bakanımızla 12 yıldır çok zevkli ve heyecanlı bir çalışma tmposu yaşadık” dedi.
Milletvekilliği nasip olması halinde ilk iş olarak büyükşehir meselesine eğilmek istediklerini belirten AK Parti Milletvekili aday adayı Akif Özkaldı, “Büyükşehir hedefi olmazsa olmazımız. Bu dönüşümün temelinin de kırsal kalkınma projelerinden geçtiğine inanıyoruz. Kırsal kalkınma projelerinde eğitim ve üretime önem verilmesi gerekiyor. Bunun için yüksek okulları devreye almak gerekir. İlimizin batı bölgesi diyebileceğiz Dinar, Dazkırı, Evciler, Başmakçı bölgesi tarım ve hayvancılığa en uygun bölgeler. ama yetirnec verimli kullanamıyoruz. İnsanlarımız ekmeğini başka yerlerde aramak zorunda kalıyor. İnsanlarımıza bulundukları bölgelerde kalkınma fırsatı, eğitim imkanı verirsek biz bu büyükşehir meselesini başarabiliriz” dedi.
Bürokratlığı sırasında Afyonkarahisar’da seracılığın başlaması için işadamlarına bir çok telkinde bulunduğunu ancak, bu telkinlerini ilk olarak Kurt Sere tarafından hayata geçirildiğini belirten Özkaldı, “Biz Afyonkarahisar’ın seracılık potansiyelini biliyorduk. ama hayata geçirilmesi gerekiyordu. Kurt Sera’nın öncü firma olmasını sağladık. Sonrasında bir çok seramız kuruldu. Bunun gibi, insanlarımızı doğru yönlendirmek gerekiyor. Biz bunu yapacağımıza inanıyoruz. İş sadece seracılıkla bitmemeli, orada üretilen ürün kurutulmalı, depolanmalı, paketlenmeli, pazarlanmalı. Bunların hepsi bir süreç” dedi.
Afyonkarahisar’ın gelişmesi yolunda doğru politikalar belirlenmesi gerektiğini kaydeden Akif Özkaldı, bu işin de bir takım işi olduğunu vurguladı. Hiçbir projenin bir kişinin eseri olamayacağını anlatan Özkaldı şöyle konuştu:
“Biz takım kurmaya talibiz. Afyonkarahisar’da çok iyi bir takım kuracağız.Bu aynı zamanda otokontrol mekanizması demektir. Eski siyaset anlayışı artık geride kaldı. Siyasetçi kendi başına bir güç değildir. Halkıyla, basınıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte takım halinde kazanımlar ortaya çıkabilir. Her ne olursa olsun bu takımımızın lideri Sayın Bakanımız olacaktır. Afyonkarahisar’dan ya da başka yerden aday olması bu durumu değiştirmez. Sayın Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’daki her konunun yakın takipçisidir. Her işin içinde sayın bakanımız olacaktır. Seçim bölgesi, görevi ne olursa olsun. Bu istişare edilerek kararlaştırılmış bir durumdur” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme