• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu En büyük hayalim Frig Vadisi’ni dünyaya tanıtmak

Eroğlu En büyük hayalim Frig Vadisi’ni dünyaya tanıtmak

Korel Termal Otel’de düzenlenen ‘Afyonkarahisar son 7 yılda neler kazandı’ toplantısının ardından ziyaretlerini İhsaniye İlçesi’ne ve Döğer Beldesi’nde sürdüren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İhsaniye’ye yapılacak hastanenin temelinin Zafer Haftası’nda atılacağını söyledi. Döğer’de ilk olarak belediyeyi ziyaret eden Eroğlu, Başkan Ömer Güngör’ün muhteşem çalışmalara imza attığını söyledi. Frig Vadisi’nin dünyaya tanıtılmasını istediklerini anlatan Eroğlu, [&hellip]

Eroğlu; En büyük hayalim Frig Vadisi'ni dünyaya tanıtmak

Korel Termal Otel’de düzenlenen ‘Afyonkarahisar son 7 yılda neler kazandı’ toplantısının ardından ziyaretlerini İhsaniye İlçesi’ne ve Döğer Beldesi’nde sürdüren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İhsaniye’ye yapılacak hastanenin temelinin Zafer Haftası’nda atılacağını söyledi. Döğer’de ilk olarak belediyeyi ziyaret eden Eroğlu, Başkan Ömer Güngör’ün muhteşem çalışmalara imza attığını söyledi. Frig Vadisi’nin dünyaya tanıtılmasını istediklerini anlatan Eroğlu, Frig Vadisi’nin dünya çapında bir turizm merkezi olmasının en büyük hayallerinden olduğunu kaydetti. Belediyenin ardından pazar yerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Eroğlu, pazarda gördüğü haşhaş yararlarını anlattı.
Güngör, 110 hektar çam ormanı
ile 13 bin ceviz ve badem
fidanı çalışmalar tamam
Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu, referandum çalışmalarını Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi ve Döğer Beldesi’nde sürdürdü. İlçe girişinde gerçekleştirilen karşılamanın ardından ilk olarak tarihi yapılarıyla ülke çapında ünlü bir belde haline gelen Döğer Beldesini ziyaret etti. Döğer Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindeki Afyonkarahisar milletvekilleri Ahmet Koca, Halil Aydoğan ile Sait Açba’yı beldelerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Ömer Güngör, Bakan Veysel Eroğlu başta olmak üzerine hükümetin Döğer’e verdiği destekleri, hizmetlere verdiği katkıyla gösterdiğini söyledi.Bakan Eroğlu’na teşekkür eden Başkan Güngör, “Sayın Bakanımızın Döğerimiz’e vermiş olduğu 110 hektar çam ormanı, 13 bin ceviz ve badem fidanı için özel orman çalışmalarını tamamen bitirdik. İnşallah kendisinin müsait olduğu bir zaman açılış programı hazırlayacağız. Yine Döğer Kasabamız’a, İhsaniye Döğer arasında karayolunun yapımında Sayın Bakanımız’ın büyük emeği var. Kanalizasyon, atık su arıtma projesi bölgemizde belki de Afyonkarahisar’da bir ilk olacak. Kimyasal arıtmayla ilgili çünkü coğrafi konum itibariyle Döğerimiz, Kütahya bölgesindeki köylerden atık su almakta. İnşallah bu sıkıntıyı da aşacağız.” dedi.
Eroğlu, Güngör ufku
açık bir başkan
Korel termal Otel’de düzenlediği toplantıyı anlatan Bakan Veysel Eroğlu, toplantının uzaması nedeniyle Döğer ve İhsaniye’de beklettiği protokol üyeleri ve Döğerliler’den özür dilemeyi ihmal etmedi. Döğer İhsaniye belediye başkanlarının çalışmalarından söz ederek yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, üç günlük ziyaretinde ilçe ziyaretlerine yer vermesine rağmen Döğer’e de özel bir program yapmayı uygun gördüklerini anlattı. Ayazini Barajı, Kızılay’ın Maden Suyu tesisleri ile ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu, “İhsaniye’de başkanımız, kaymakamımız, vatandaşlarımız İhsaniye’ye bir entegre ilçe hastanesi kurulması için büyük gayret sarf etti. Sağlık Bakanımız’dan da söz aldık. Kızılay da bunu bila bedel yapacak. İnşallah hazırlıklar tamamlandı. Muhtemelen Zafer Haftası münasebetiyle geldiğimizde bu tesisimizin temelini milletvekillerimizle birlikte atacağız. Hem Döğer için hem İhsaniye için çok faydalı olacak. “diye konuştu.
Frig’in dünya çapında olması hayalim
Ziyarette Frig Vadisi ile ilgili bir kitabı gösteren Bakan Veysel Eroğlu, Frig Vadisi’nin dünya çapında bir yer olmasının en büyük hayali olduğunu söyledi. frig Vadisi ile ilgili yapılan çalışmalara değinen Eroğlu, “Benim burada en büyük hayalim şu. Frig Vadisi dünyada, vadilerden birisi. Bunu yeteri kadar tanıtamadık. Ben özellikle Kültür ve Turizm Bakanımızdan rica etmiştim. Bu vadiyi bir gezin diye. Kendisi de gezince bu vadinin muhteşem bir vadi olduğunu gördü. Ve şimdi burası ile ilgili çok muhteşem bir çalışma var. Bu vadinin turizme açılması tüm dünyaya tanıtılması için çalışmalar devam ediyor. Ben inanıyorum ki Döğer ve Afyonkarahisarımız’ı dünyada en önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Tarihi eserler konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda biz de tabii varlıklar konusunda da gerekli desteği vereceğiz. Ulaşım kolaylığı, dinlenme tesisleri ve bir takım konaklama tesisleri onarımı ile tanıtımını yapacağız. İnşallah burayı muhteşem bir şekilde dünyaya açmamız lazım bu konuda herkese görev düşüyor” şeklinde konuştu.
Haşhaşı tavsiye etti
Belediyenin ardından Pazar yerindeki Döğerliler’in sorunlarını dinledi. Referandumda vatandaşlardan ‘evet’ oyu kullanmalarını isteyen Bakan Eroğlu, istek ve talepleri not aldırdı. Pazarda kendisine ikram edilen dondurmayı bir çocuğa hediye eden Bakan Eroğlu, çocukları severek onlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Pazarda satılan haşhaş ezmesi kutularını gören Bakan Eroğlu, bir kutu ezmeyi eline alarak inceledi. Haşhaşın yararlarını anlatan Eroğlu, kolesterole iyi geldiği haşhaşı herkese tavsiye etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme