• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu, dev projelerle geliyor – Kocatepe Gazetesi

Eroğlu, dev projelerle geliyor – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yeni gölet, sulama tesisi ve taşkın koruma projelerinin temeli atılacak Afyonkarahisar'da ilçe, belde, köy demeden yatırımlara devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek 25 Milyon TL'lik dört adet projenin temeli Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun iştirakiyle atılıyor.Bir adeti gölet ve [&hellip]

Eroğlu, dev projelerle geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yeni gölet, sulama tesisi ve taşkın koruma projelerinin temeli atılacak

Afyonkarahisar’da ilçe, belde, köy demeden yatırımlara devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek 25 Milyon TL’lik dört adet projenin temeli Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirakiyle atılıyor.
Bir adeti gölet ve sulama, 3 adeti taşkın koruma olmak üzere toplam 4 adet tesisin temeli 24 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00’da Sinanpaşa’da düzenlenecek bir merasimle atılıyor.
İnşa edecekleri Çayhisar Göleti ve Sulaması’nın 9 bin 870 dekar tarım arazisine su temin edeceğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu projenin 17 milyon 30 bin TL’ye mal edileceğini açıkladı. Sinanpaşa İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi, Garipçe Köyü 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi ve Taşoluk Kasabası Taşkın Koruma Tesisi’ninde temelini atacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, bu 3 taşkın koruma tesisin 8 milyon 340 bin TL’ye mal edileceğini söyledi. Taşkın koruma tesislerinin kısa zamanda hizmete açılacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesislerle Sinanpaşa ilçe merkezinin, Taşoluk kasabasının ve Garipçe köyünün taşkın zararlarından korunacağını kaydetti.
Son olarak temeli atılacak tesislerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Prof. Dr. Eroğlu, yoğun bir coşkunun yaşanacağı temel atma merasimine Afyonkarahisarlı hemşerilerini davet etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı gün ayrıca Şuhut İlim ve Kültür Merkezini ziyaret edecek ve ilçede iftar programına katılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme