Eroğlu: CHP'ye iki koyun versen kaybeder

Sandıklı Belediyesi önünde partililere seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdığını söyleyen Eroğlu, 'Şimdi onlara iki koyun verseniz kaybederler' dedi Sandıklı'da davul zurnalar eşliğinde yürüyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'yi seçim vaatleri üzerinden eleştirdi. CHP'nin seçim vaatlerinin abartılı olduğunu ifade eden Eroğlu, 'Sizlere [&hellip]

Eroğlu: CHP’ye iki koyun versen kaybeder

Sandıklı Belediyesi önünde partililere seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığını söyleyen Eroğlu, “Şimdi onlara iki koyun verseniz kaybederler” dedi

Sandıklı’da davul zurnalar eşliğinde yürüyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP’yi seçim vaatleri üzerinden eleştirdi. CHP’nin seçim vaatlerinin abartılı olduğunu ifade eden Eroğlu, “Sizlere eski Türkiye’den bahsetmek istiyorum. Çünkü eski Türkiye’yi en iyi bilen kişilerden biriside benim. Biz o zihniyetten İSKİ’yi devraldık. İSKİ’nin eski hali batıklıktı. Haliç’in çamuru gibiydi. Afyon’daki kokarçay gibiydi. İSKİ’nin kokusu bütün Avrupa’ya yayılmıştı. Çünkü hizmet anlayışında değil, hortumlama anlayışında bir zihniyet vardı. Su yoktu. Çöp dağlarından geçilmiyordu. Hava kirliliğinden bütün basın, medya ve gazeteler gaz maskesi dağıtıyordu. (İSKİ’nin) 2,5 milyar dolar borcu vardı. Bu borçları ödedik ve İSKİ’de biz 600 tesis açtık. Şu anda İstanbul gibi Avrupa’da birçok devletten daha çok nüfusa sahip bir kentin 2071 yılına kadar suyu var. Haliç’te 48 tür balık var. Havası en temiz şehirlerden birisi. Çöp dağları yok, çöpten elektrik üretiyoruz” dedi.
İstanbul’daki değişimin tüm Türkiye’ye yayıldığını belirten Eroğlu CHP’ye yüklendi. Kemal kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde SSK’nın iflas ettiğini ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Şimdi mukayese için söylüyorum o zaman ben İSKİ Genel Müdürüydüm. Batmış, iflas etmiş, çek karnesi verilmeyen bir İSKİ’yi teslim aldım ve şu anda dünyanın en saygın, en itibarlı kurumu haline geldi. Peki aynı dönemde SSK’nın başında kim vardı? O da düzlükteki muazzam bir kurum olan SSK’yı batırdı, iflas ettirdi. Şimdi onlara iki tane koyun verseniz emin olun şu Sandıklı’nın Kuma Dağlarında koyunları kaybederler. Çünkü bizde millet aşkı var, hizmet aşkı var, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma aşkı var. Biz milletten aldığımızı emanet olarak telakki ediyoruz. Emanete ihanet etmekte en büyük ziyandır, en büyük günahtır.”
AHH KEŞKE O PARA BENDE OLSAYDI
Batan bankalar nedeniyle devletin milyarlarca lira zarar ettiğini söyleyen Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Bu seçim basit bir seçim değil. Eski Türkiye’ye dönmek isteyenlerin tekrar faiz lobisini isteyenler var. 60 Milyar TL parayı tekrar bütçeden alacaklar hortumlayacaklar. Bankalar batacak. Bizden önce 22 banka batmıştı. Peki o batan 22 bankanın vatandaşa olan devlete garanti ettiği 50 milyar doları kim ödedi. Siz ödediniz. Aslında o para Sizin cebinizden çıktı. Ahh Keşke o para bende olsaydı bütün Türkiye’deki sulamaları şimdi bitirirdim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Türkiye’den Kıbrıs’a su
Temmuz’da verilecek

Temel atma ve açılış törenleri için memleketi Afyonkarahisar’a gelen
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı’nda Kıbrıs’a su götüren
KKTC Su Temin Projesi’nin temmuz ayında tamamlanacağını açıkladı

Sandıklı İlçesinde AK Parti’nin seçim bürosunun açılışını gerçekleytiren Orman Ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun KKTC su temin projesinin son durunu sorması üzerine Kıbrıs’a temmuz ayında su verilmeye başlanacağını açıklayan Eroğlu şu ifadeleri kullandı, “Kıbrıs’a su götüren projede bütün kara yapıları bitti. Alaköprü Barajını Türkiye tarafında inşa ettik. Su tutmaya başladık. Sular yükseliyor. Ayrıca Alaköprü’den Anamur’a su getirecek kara hattı orada 10 bin metreküplük Anamuryum deposu tamamlandı. Türkiye tarafında her şey bitti. Kıbrıs tarafında Geçitköy Barajını inşaa ettik. Orada terfi merkezi ve terfi hatları bitti. İçme suyu arıtma tesisi ve onun dağıtım hatları yapılıyor. Sadece 80 kilometrelik deniz geçişi var. Bu sene çok şiddetli kış oldu. Şu anda (denizin altına) günde 1 kilometre boru döşüyoruz. Allah nasip ederse temmuz ayında su vereceğiz. Bu asrın projesi. 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Kıbrıs’ı kurtarıyoruz.”
Barajlarının doluluk durumu da sorulan Eroğlu, barajlarının bu yıl yoğun yağışlarla dolu olduğunu anlattı. Türkiye’nin 2015 yılında herhangi bir su sıkıntısının olmadığını belirten Bakan Eroğlu, “Hatta geçen seneki kuraklığa rağmen İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Kars gibi illere su sıkıntısı çektirmeden su verdik. Sulamalar için herhangi bir endişe yok. Şu anda barajlarımız yüzde 50-75’de dolu şu mevsimde bile. Sulamalarda yeterince suyumuz var, hatta fazla suyumuz bile var. İçme ve kullanma suyunda bir problem yok. Allah’a şükür bu sene yağışlı mevsim” şeklinde konuştu.
TARIMDA 7’İNCİ SIRAYA SULAMA SAYESİNDE ULAŞTIK
Geçen yıl kuraklığı rağmen hiçbir şehri susuz bırakmadıklarını hatırlatan Veysel Eroğlu, “Mesela büyükşehirlerde A, B ve C planlarımızı uyguladık ve susuz bırakmadık. Dolayısıyla su problemi yoktur. Bunu yaptığımız barajlara, içme suyu ve sulama tesislerine borçluyuz. Yani suyu bizler biriktirmeseydik, bu derece su veremezdik. Suları biriktirdik, bin günde bin gölet sulamasını gerçekleştirdik. 268 barajın inşaatını yaptık. Şu anda 6 milyon hektar alanda sulayacak sulama tesislerimiz var. Dünya’da tarımda 7’inci sıraya yükseldiysek bunu tamamen sulamaya borçluyuz” dedi.
TÜRKİYE’DE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK
Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde dün gece yağan kar yağışı ile Türkiye’de bir iklim değişikliği olup olmadığı sorulan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’de iklim değişikliği olmadığını belirtti. Türkiye’nin belli dönemlerle geçici kuraklık yaşadığını aktaran Bakan Eroğlu sözlerini şu şekilde, “Yok iklim değişikliği yok. Yaptığımız çalışmalarla bazı yıllar, sulak bazı yıllar ise kurak oluyor. Türkiye’de 7 yılda bir kısmi kuraklık oluyor. Türkiye’de en son 1994 yılında kuralık vardı. Sonra 7 yıl sonra bir kuraklık vardı. 2008 yılında da yine kuralık vardı. 2014 yılında yani geçen sene yine kuraklık oldu. 1-3 yıllarda kuralık olur, ondan sonra sulak yıllar geliyor. Ona göre bizde tedbir alıyoruz. Bu sene yağışlar fazlaydı bu yüzden barajlar dolu.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme