• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu, ‘bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz’

Eroğlu, ‘bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz’

Eroğlu, 'bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz

Şuhut’ta düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütünün kimlerden destek aldığını bildiklerini anlatarak, Türkiye üzerinde kimsenin hayal kurmaması gerektiğini söyledi.

Terör örgütüne karşı gerekirse kendisinin de canını vermeye hazır olduğunu ifade eden Eroğlu, bu duyarlılığı terör örgütünü dolaylı yollardan destekleyenlerin de anlamasını istedi.

HEPİMİZ CANIMIZI FEDA ETMEYE HAZIRIZ
Baba ocağı Şuhut İlçesi’nde belediyenin Belediye Düğün Salonu’nda düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin de yer aldığı coğrafyada ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini söyledi. Terör örgütünden sonra teröre destek verenlerle de mücadele edileceğini belirten Eroğlu, “PKK terör örgütü kendi başına mı, bu eylemleri yapıyor? Arkasında hangi devletler var bilmiyor muyuz? Ama şunu unutmayın bu bayrak, bu topraklarda, 778 bin kilometrekarenin her bir karışında ilelebet dalgalanacaktır. Bu topraklardan bir karış vermeyeceğiz, bu vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazırız. Bunu herkes, terör örgütünü dolaylı yollardan destekleyenler de bilsin. İnşallah Türkiye daha da büyüyecek. O zaman onlara da gereken dersi vereceğiz.’’dedi.
KEŞKE ŞAHADET MERTEBESİ
BİZE DE NASİP OLSA
Konuşması sırasında Dağlıca saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Nurullah Oymak’ın babası Sabri Oymak’ın da dinleyiciler arasında olduğunu fark eden Bakan Veysel Eroğlu, duygu dolu anlar yaşadı. Şehadetin en büyük mertebe olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Şehit babası çok büyük onur. Şehadet en büyük mertebe. Keşke Allah bize de nasip etse. Şehit babası ve annesi olmak da en büyük rütbe” diyerek şehitler için yaptıkları orman ve barajları anlattı. Şehitlerin ölmediğini yaşadığını belirten Eroğlu, Nurullah Oymak’ın adının Balçıkhisar Beldesi’ndeki baraja verildiğini hatırlattı.
2023’TE TÜM İHTİYAÇLARINI
YERLİ KAYNAKLARDAN KARŞILAYACAK
BİR TÜRKİYE OLACAK
Dünyada teknolojinin hızla geliştiğini hatırlatarak Türkiye’nin kendi tankını, savaş gemilerini yapar konuma geldiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Yakında Göktürk isimli uydumuzu uzaya fırlatacağız. Atak helikopterleri yapacağız. Geçmişte silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının yüzde 22’sini yerli olarak karşılayabiliyorduk, bugün yüzde 60’ını karşılıyoruz. İnşallah 2023te tüm ihtiyaçlarını yerli kaynaklardan karşılayarak dünyaya savunma ihtiyaçlarını ihraç eden bir duruma gelecek. Zırhlı araçları ihraç etmeye başladık. Yeter ki birbirimizi sevelim sayalım.’’ diye konuştu.
ESKİLER BROŞÜR BASAMAZDI, BİZİM YATIRIMLARIMIZ
KİTAP OLUYOR
Şuhut’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a ve ilçeye önemli yatırımlar getirdiklerini bildirdi. Şuhut’ta önceki yıllara göre eğitimde önemli ölçüde başarı sağlandığını söylediğini belirten Bakan Eroğlu, bunun AK Parti hükümetinin eğitime yaptığı yatırımlarla olduğunu vurguladı. Eskiden hükümetlerin bir kent için bile yatırımlarının parmakla sayılacak kadar olduğunu hatırlatan Eroğlu, bir ilçeye bir hükümet döneminde çoğu zaman yatırım bile yapılmadığını kaydetti. Bakanlığının Türkiye’nin her şehrinde yüzlerce yatırımının devam ettiğini kaydeden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Afyonkarahisar’a yaptıklarımız öyle artık bir iki saatte anlatmakla bitmiyor. Şuhut’ta yaptıklarımızı bakın bir kitapta topladık. AK Parti öncesi icraatleriyle broşür basamayanlar şimdi bizi eleştirmeye kalkıyor. Onların bu şehitler diyarı topraklara çaktığı bir çivi bile yoktur”
Bayramlaşmaya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mutafa Solak, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Orman Genel Müdürü Osman Kurtulmuş, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Salih Akbaş da katıldı. Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme