Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu, ANS kavşağına alt geçit yapılması için girişimde bulundu

Bir hafta önce AKÜ

Bir hafta önce AKÜ ANS kampus yolunda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden öğrenci Emine Erduru arkadaşları ve hocaları tarafından kaza yerinde dualar ve anısına bırakılan karanfillerle anıldı. Anma etkinliğinde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Milletvekili Veysel Eroğlu’nun kazanın yaşandığı alana alt geçit yapılması için gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi

Afyonkarahisar- Eskişehir karayolu üzerinde ANS kavşağında 3 Ekim Perşembe günü meydana gelen trafik kazasında üniversite öğrencileri Emine Erduru (19) ile Cennet Alkan (19) yaralanmış, yaralılardan Erdurdu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. AKÜ öğrencileri kazanın yaşandığı kavşakta basın açıklaması yaparak kavşakta gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Anma etkinliğine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel ile AKÜ personeli ve öğrenciler katıldı.
“YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI”
Öğrenciler adına konuşan AKÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi 1. sınıf öğrencisi İrem Yıldız, aynı sınıfta öğrenim gördüğü arkadaşı Emine Erduru’nun bir hafta önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldız şöyle konuştu:
“Arkadaşımızı elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Emine’ye kaybettiğimiz için çok üzgünüz, acımız çok büyük, başımız sağ olsun. Ne yazık ki bu ilk kaza değil. Daha önce de aynı kavşakta çok sayıda kaza meydana gelmiş, can kayıpları ve yaralanmalar yaşanmıştır. Bu acı olayın tekrarlanmaması hepimizin dileğidir. Bu kapsamda yetkililerin gerekli önlemleri bir an önce alması ve yeni acıların yaşanmaması en büyük temennimizdir. Buradan ailesine ve arkadaşlarına tekrar başsağlığı diliyoruz. Aynı kazada yaralanan ve tedavi süreci devam eden Cennet Alkan’a da acil şifalar diliyor ve en kısa sürede eski sağlığına kavuşarak aramıza katılmasını bekliyoruz.” dedi.
“VEYSEL EROĞLU ULAŞTIRMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede eğitim hayatına başlayalı iki hafta olan gencecik bir öğrencinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Merhume Erduru’ya Allah’tan rahmet dileyen Karakaş, “Vefat eden öğrencimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Turizm Fakültemizden bir öğrencimiz de kaza sırasında yaralandı. Ona da acil şifalar diliyoruz. Burada bir daha elim bir kaza yaşanmaması adına öğrencilerimizin ve üniversite yönetimimizin farkındalık oluşturma anlamında kazanın olduğu yere karanfil bırakma ve bu olayı kamuoyuna duyurma adına toplandık. Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın çeşitli girişimleri olduğunu biliyoruz. Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ulaştırma Bakanı ile görüşme yaptı. Kazanın meydana geldiği bu kavşağa bir alt geçit yapılması yönünde bir talebi iletti. Bizde daha önce Karayolları ve Emniyete yazmış olduğumuz yazıları kendisine dosya olarak ilettik. Bu yönde; Valilik, Belediye, Üniversite ve siyasilerimizin girişimleri var. İnşallah bu girişimler sonuçlanır. Bir daha içimizden bir parça koparan elim olayları yaşamamayı umuyorum. Ölen kardeşimizin ruhuna bağışlamak üzere bir Fatiha okunmasını rica ediyorum.” diye konuştu.
Rektör Karakaş’ın konuşmasının ardından hayatını yitiren Emine Erduru için dua edildi. Kazanın meydana geldiği yaya geçidine karanfiller bırakılması ile anma etkinliği sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti