Eroğlu, Akka zaferini kutladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmanlı'nın Fransızlara karşı 10 Mayıs 1799 tarihinde kazandığı Akka Zaferi'ni kutladı   Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmanlıların Fransızlara karşı 10 Mayıs 1799 tarihinde kazandığı Akka Zaferi'nin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıl [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmanlı’nın Fransızlara karşı 10 Mayıs
1799 tarihinde kazandığı Akka Zaferi’ni kutladı

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmanlıların Fransızlara karşı 10 Mayıs 1799 tarihinde kazandığı Akka Zaferi’nin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıl boyunca pek çok zafere imza attığını söyledi.
UNUTULAN BİR ZAFER”
Bu şanlı zaferlerden birisinin de unutulmuş Akka Zaferi olduğunu kaydeden Eroğlu, “Mühendis olmamın yanında aynı zamanda bir tarihçi olarak bu şanlı zaferlerimizin genç nesillerimize aktarmayı kendimde bir borç olarak görüyorum. Tarihini iyi bilen devletler geleceğe emin adımlarla yürürler. 10 Mayıs 1799 tarihinde Cezzar Ahmet Paşa tarafından Napolyon Bonapart’a karşı kazanılan Akka Zaferi’nin 223. Sene-i devriyesini gönülden kutluyorum. Napolyon Bonapart’a karşı Akka Kalesi’ni savunarak büyük bir zafer kazanan Cezzar Ahmet Paşa’nın karşısında ilk yenilgisini yaşayan Napolyon Bonapart: ”Akka’da durdurulmasaydım, bütün Doğu’yu ele geçirebilirdim!” sözünü söylemiştir.
Tarihini bilmeyen milletler atide destanlar yazmaz. Şanlı bir tarihimiz var. Ancak bir dönem geçmişteki bazı zaferlerimiz yeni nesillere unutturulmaya çalışılmıştır. Bunlardan birisi Kut’ülAmare Zaferidir. Birinci Cihan Harbi esnasında 29 Nisan 1916 tarihinde Şanlı Ordumuzun İngilizlere karşı kazandığı bir zaferdi. Bu zaferi yad etmek üzere Kut bayramı olarak 1952 yılına kadar kutlanılmaktaydı. İngilizlerin ricası üzerine Kut’ül Amare Zaferinin kutlaması o sene terk edilmişti. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda gereğini yapmış ve bazı tanıtım faaliyetleri düzenlenmiş, kitaplar yayınlanmıştı. Şimdi Unutturulan başka bir zaferi gündeme taşıyoruz.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme