Eroğlu Akcan’a Meclis’te cevap verdi

MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan’ın TBMM’de gündem dışı eleştirilerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yine TBMM’de cevap verdi “İşte bizim farkımız”MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan'ın iddialarına cevap veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Afyonkarahisar'da, barajlar, göletler, sulama tesisleri, ağaçlandırma, teknolojik seraların yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı tarafından destansı yatırımlar yapılmıştır. Zaten bunu bütün Afyonkarahisarlılar, biliyor. Afyonkarahisar'da [&hellip]

Eroğlu Akcan'a Meclis'te cevap verdi

MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan’ın TBMM’de gündem dışı eleştirilerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yine TBMM’de cevap verdi

“İşte bizim farkımız”
MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan’ın iddialarına cevap veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’da, barajlar, göletler, sulama tesisleri, ağaçlandırma, teknolojik seraların yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı tarafından destansı yatırımlar yapılmıştır. Zaten bunu bütün Afyonkarahisarlılar, biliyor. Afyonkarahisar’da hükümetimiz döneminde 27 adet baraj, gölet, sulama tesisini bitirdik. 64 Adet derenin ıslahını yaptık. Bu hizmet şimdiye kadar görülmeyen bir hizmettir. Afyonkarahisar’ın 2050 yılına kadar su ihti-yacını menba suyu kalitesinde sağlayan Düzağaç Akdeğirmen Barajı, Sandıklı Karacaören Göleti, İhsaniye’de Üçler Kayası Barajı, yine İhsaniye’de Ayazini Barajı, Ağzıkara Barajı, Bolvadin’de Özburun Göleti ve Sulaması, Sinanpaşa’da Kuruçay Barajı ve Sulaması, İscehisar’da Seydiler Barajı ve Sulaması gibi pek çok yatırımı Afyonkarahisar’a bizim hükümetimiz yaptı. Afyonkarahisar dendiği için bunları söylüyorum yoksa biz bütün Türkiye’de sadece DSİ olarak 920 adet dev tesisi açtık. Konu Afyonkarahisar olduğu için sadece ondan bahsediyorum. Bunların dışında Eber Gölünü biz kurtardık. Netice olarak; şu anda Afyonkarahisar’a dev bir çevre yatırımı yapılıyor. Dünyanın en ileri teknolojisiyle Eber Gölünü kurtaracak olan ‘Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni 11 Kasım 2011 saat 11.11’de açacağız. İşte bu bizim farkımız daha temel atarken açılış tarihini ve saatini veriyoruz.” dedi.
Sağlıkta da ciddi yatırımlar yapıldı
Eroğlu, Afyonkarahisar ve bütün ilçelerini ağaçlandırdıklarını şu ana kadar 49.335 hektar alanda çalışma yapıldğını bildirdi. 23 Milyon adet fidan dikildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’dan geçiyorsunuz, yolların nasıl yeşillendiğini görüyorsunuz. Ayrıca DMİ Genel Müdürlüğü ilçelerde otomatik ölçüm istasyonları kurdu, 6 tanesini de bu sene kuracağız. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı da Afyonkarahisar’da dev yatırımlara imza attı. 400 artı 200 yataklı muhteşem bir hastane şu anda yapılıyor. Bunun dışında Bolvadin’deki Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi ve ek binasını, Zübeyde Hanım Kadın ve Doğum Hastanesinin yeni bloğu, Sandıklı’da devlet hastanesi yeni binasını biz yaptık. Ayrıca Sultandağı’ndaki hastane bitti, inşallah açılışını yapacağız. Dinar Devlet Hastanesi acil bölümü tamamlandı ve Sinanpaşa Sincanlı Devlet Hastanesi’ni de bitiriyoruz. Hocalar, Dazkırı, Evciler Devlet hastaneleri ve 10 adet sağlık ocağı da tamamlandı.” diye konuştu.
626 Yeni derslik yapıldı
Diğer bakanlıkların yatırımlarına da değinen Eroğlu, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’a bu sene hariç olmak üzere 533 milyon 600 bin TL’lik hayvancılık ve ziraat için destek verdiğini belirtti. Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milli Eğitim Bakanlığı 626 adet yeni dersliği Afyonkarahisar’da inşa etti ve hizmete sundu. Aynı zamanda 8.306 adet bilgisayarı Afyonkarahisar’a gönderdi. Daha önce Afyonkarahisar’da bilgisayar yoktu. Teknoloji sınıflarını açıldı ve 626 adet okula ADSL bağlantısı kuruldu. Şartlı nakil transferinden, yani fakir öğrencilere eğitim desteği olmak üzere geçen yılsonuna kadar 7 milyon 897 bin 302 TL lik destek verilmiş. Bundan daha güzel bir şey var mı? Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 2 adet yüksek okul, 5 adet meslek yüksek okulu, 18 adet araştırma uygulama merkezi ile Atatürk Kongre Merkezini hizmete alan biziz. Gerçekten bu çok önemli.”
“Biz ülkenin hizmetkarıyız”
Afyonkarahisar’ın ulaşımdaki problemlerine de değinen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden İstanbul’a gitmenin büyük bir mesele olduğunu ifade etti. “İstanbul’a sekiz saatte gidemezdik.” diyen Eroğlu; “Özellikle Bilecik’teki rampalara girdiğimiz zaman kilometre-lerce uzunlukta kuyruk olurdu. Artık Afyonkarahisar, bütün illere bölünmüş yollarla ulaşıyor. Afyonkarahisar – Ankara, Afyonkarahisar – İstanbul, Afyonkarahisar – İzmir, Afyonkarahisar –Konya ve Afyonkarahisar-Denizli bölünmüş yolları bitti. Antalya ise bitmek üzere. 420 kilometre bölünmüş yol yaptık. Ayrıca Afyonkarahisar-Polatlı-Ankara-İzmir hızlı trenini yapacağız. Böylece gelip bu yatırımları görebileceksiniz.” diye konuştu. TOKİ’nin yaptığı çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da şu an TOKİ’nin 22 adet projeyle 3 bin 592 adet konutu inşa ettiğini ve büyük kısmının da bittiğini belirtti. Köydes ve Beldes kapsamında Afyonkarahisar’da ulaşılmayan köy kalmadığını anlatan Bakan Eroğlu, “Biz bütün ülkenin hizmetkarıyız. Bu can bu bedende oldukça gece gündüz çalışmaya, ülkenin dört bir yanına hizmet götürmeye devam edeceğiz. Afyonkarahisar’daki ve bütün Türkiye’deki yatırımlardan gurur duyulması gerekir. Biz yaptığımız ve yapacağımız her türlü çalışmayı vatandaşın ayağına giderek onlarla kucaklaşarak anlatacağız.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme