• Haberler
  • Gündem
  • Eroğlu: Afyon’a muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz

Eroğlu: Afyon’a muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bugün saat 11.00'da Kılıçarslan Belediyesi Önü'nde düzenlenecek merasim ile temeli atılacak olan Kılıçarslan Barajı 35 milyon lira yatırım bedeline sahip.BİN 570 DEKAR ZİRAİARAZİ SULAMAYA AÇILACAKDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Kılıçarslan Barajı ile 580 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca, baraj ve sulaması tamamlandığında 1.570 dekar zirai arazi [&hellip]

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bugün saat 11.00’da Kılıçarslan Belediyesi Önü’nde düzenlenecek merasim ile temeli atılacak olan Kılıçarslan Barajı 35 milyon lira yatırım bedeline sahip.
BİN 570 DEKAR ZİRAİ
ARAZİ SULAMAYA AÇILACAK
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Kılıçarslan Barajı ile 580 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca, baraj ve sulaması tamamlandığında 1.570 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.
ÇİFTÇİLERE 1 MİLYON 727 BİN TL
EK GELİR SAĞLANACAK
Sinanpaşa İlçesi’nde bugün temeli atılacak olan barajı en kısa sürede hizmete alacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Sinanpaşa İlçesinin hasretle beklediği Kılıçarslan Barajı’nın hizmete alınması ile 1.570 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca, söz konusu tesisle bölgedeki çiftçilerimize yıllık 1 milyon 727 bin TL gelir artışı sağlayacağız” dedi.
EROĞLU’NUN PROGRAMI YOĞUN
Eroğlu, Sinanpaşa ilçesinin Kılıçarslan Belediyesi önünde saat 11.00’de başlayacak olan törende baraj temelini atacak. Eroğlu ve beraberindekiler “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında Kılıçarslan Muzaffer Yılmaz Ortaokulu bahçesinde ki fidan dikim törenine katılacak. Cuma namazını İmaret Camiinde kılacak olan Eroğlu, öğleden sonra saat 14.00’de AK Parti İl Başkanlığında İlçe ve Belediye Başkanları ile düzenlenecek toplantıya katılacak.

Bakmadan Geçme