• Haberler
  • Genel
  • Eroğlu, 25 Milyon TL'lik 4 tesisin temelini attı

Eroğlu, 25 Milyon TL'lik 4 tesisin temelini attı

Sayıştay’ın Afyonkarahisar’da düzenlediği çalıştayın ardından 4 tesisin temelini atmak için Çay İlçesi’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Çocukların bile kilometrekareyi metrekareye çevirebileceğini ifade eden Eroğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu hesabı yapmaktan aciz olduğunu söyledi. Eroğlu, törenle Afyonkarahisar'a toplam bedeli 25 Milyon 361 Bin TL olan tesislerin temelini attı. Tesisler tamamlandığında bölge halkı [&hellip]

Eroğlu, 25 Milyon TL’lik 4 tesisin temelini attı

Sayıştay’ın Afyonkarahisar’da düzenlediği çalıştayın ardından 4 tesisin temelini atmak için Çay İlçesi’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Çocukların bile kilometrekareyi metrekareye çevirebileceğini ifade eden Eroğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu hesabı yapmaktan aciz olduğunu söyledi. Eroğlu, törenle Afyonkarahisar’a toplam bedeli 25 Milyon 361 Bin TL olan tesislerin temelini attı. Tesisler tamamlandığında bölge halkı yıllık 11 milyon 250 bin TL gelir artışı yaşayacak

Çay İlçesi’ne bağlı Pazarağaç Beldesi’nde temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu,Türkiye’nin her alanda geliştiğini belirtti. Bazı ülkelerin bu gelişmeden rahatsız olduğunu kaydeden Eroğlu, bu rahatsızlık nedeniyle dış güçlerin Türkiye aleyhinde bir oyun hazırladıklarını söyledi. Bu oyunun kıvılcımının da Gezi Parkı olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Gezi Parkı diye bilinen Taksim’de bir park var. Ben Taşkışla’da okudum. Teknik Üniversitede yine orada hocalık yaptım. Gezi parkını çok iyi bilirim. Avuç içi kadar bir yer. Orada Büyükşehir Belediyemiz Taksim’deki trafiği yer altına almak için çalışma yaparken, yaya kaldırımını genişletmek için 3 tane ağaç kesmiş. 5 Tane ağacı da Maçka Parkı’na taşımış. Bundan kıyamet koptu. Halbuki biz ağaçlandırmada dünyada ilk 3’e girdik. Hindistan ve Çin’den sonra en çok ağaç diken üçüncü ülkeyiz. Ama oran olarak en çok ağaç diken ülkeyiz. Gelmiş geçmiş hükümet biziz. Rakamlar burada hodri meydan. Gelmiş geçmiş hükümetlerin içinde en çevrecisi, en çok ağaç dikeniyiz.” dedi.
GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜ ALLAH’A ŞÜKÜR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye 2 Milyar 800 milyon ağaç dikilemeyeceğiyle ilgili sözlerini hatırlatan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Onlar Türkiye’nin yüz ölçümünü bile hesap edememişler. Ben buradaki küçücük çocuklara sorsam şimdi onlar bile 780 bin kilometre kareyi, 780 milyon değil 780 milyar metrekare yapar derler. Bu yavrularımız bile kilometrekareyi metrekareye çevirecektir. Ama malesef ana muhalefet partisinin genel başkanı dahil kilometrekareyi metrekareye çevirmekten aciz bir durumda. 2 Milyar 800 milyon fidan Türkiye’de dikilemez Türkiye’nin alanı yetmiyor diye bir çıkış yaptı. Tabii ki gülünç duruma düştü Allah’a şükür. Biz 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet ağacı toprakla buluşturduk. Buluşturmaya da devam edeceğiz.”
KILIÇDAROĞLU’NU YUHALATMADI
Hükümetin icraatlarını anlatan Veysel Eroğlu, sağlık alanında yaşanan dönüşümle ilaçların çok çok ucuzladığını belirtti. İlaç fiyatlarında yaşanan fiyat düşüşüne değinen Eroğlu, “İsteyen istediği yerde tedavi olup, istediği yerden ilacını alabilir. Çok satılan bir antibiyotik 2002 yılında tam 48 milyon yani tam 48 TL’ydi. Ben geçen bir eczane açılışında sordum aynı ilaç yıllar sonra sadece 8 TL’ye satılıyor. Bu paralar nereye, birilerinin cebine gidiyordu. O zaman SSK’nın başında kim vardı. Lütfen bunu bir değerlendirin” şeklinde konuştu. Törene katılanların ıslık ve yuh seslerinin yükselmesi üzerine; “Yok yok hayır yuh yok” diyerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu yuhalatmadı.
KİMSE TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESEMEZ
Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla her gün büyüyüp güçlendiğini söyleyen Eroğlu, dış kaynaklı olduğun söylediği eylemlere destek vermeyenlere teşekkür etti. Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Bu büyük oyunu, bu büyük tezgahı milletimiz anladı. Milletimizin sağduyu feraseti bunu idrak etti. Çünkü Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Biz Türkiye’nin önünün kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklarda ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan geçer. Büyük düşünmekten geçer. Biz, Allah’ın izni ile ilelebet bu topraklarda şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız, minarelerimizden ezanımız okunacak”
BANKALARI HORTUMLAYANLAR PARİS’TE HOŞ VAKİT GEÇİRİYOR
Batan bankaların ekonomiye zararını anlatan Eroğlu, “Geçmişte hükümetler yüzde 63 ile borçlanıyor ve yatırıma para kalmıyordu. Toplanan bütün vergilerin yüzde 86’sı faiz ödemelerine gidiyordu. Millet gece gündüz çalışıyordu ama kazanamıyordu. Geçmişte ki bütün kazanımlar faiz lobisine gidiyordu. Biz buna son verdik. Devletin şuanda faize ödediği oran yüzde 6, geriye kalan da okul, hastane ve yol gibi yatırımlara gidiyor. Biz bir defa hortumları kestik. Geçmişte 22 bankanın sahibi bankaları hortumladı gitti ve bazıları Paris’te hoş vakit geçiriyor. Onlar hoş vakit geçirse de hükümetimiz bu bankaların parasını ödemek zorunda kaldı. Bu bankaların maliyetinin şu an ki değeri 31 Milyar TL. Geçmiş hükümetlerin faturası olarak bu millet, bu devlet bu parayı ödemek zorunda kaldı.” diye konuştu.
25 MİLYON TL’Lİk 4 TESİS
Karamık beldesine telekonferans yöntemiyle bağlanan Eroğlu, oradaki vatandaşlara da yatırımın hayırlı olmasını diledi. Törende toplam bedeli 25 Milyon 361 Bin TL olan Deresinek Regülatörü ve Sulaması, Karamık Karacaören-Pazarkağaç Göleti ve Sulamasi, Karamık Göleti ve Sulaması ile Eber İkinci Kısım Taşkın Koruma tesisinin temelini attı. Tesislerin bölge halkına yıllık 11 milyon 250 bin TL gelir getireceğini ifade eden Veysel Eroğlu, tesislerin yapımının birer yıl öne alınması için müteahhitlerle pazarlık yaptı. Temel atma töreninin ardından Cuma Namazı’nı Pazarağaç Camii’nde kılan Eroğlu, daha sonra karayolu ile Ankara’ya hareket etti.
Törene, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Bolvadin ve Çay kaymakamları, belediye başkanları ve protokolü ile vatandaşlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme