Erkol, kötülükle mücadeleyi anlattı – Kocatepe Gazetesi
Ensar Vakfı'nca düzenlenen Ramazan'da İkindi Sohbetlerinin 18'inci gün konuşmacısı AKÜ Fen Edebiyat Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Erkol odu. Erkol, 'Kur'an da Peygamberler ve Kötülükle Mücadele: Hz. Nuh (A.S)' konusunda bilgiler aktardı. Programın sunumu ve Kur'an-ı Kerim tilavetini AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nin Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Emin Uz yaptı.'SORUYA CEVAP KATILIMCILARLA ARANILDI'AKÜ Fen Edebiyat [&hellip]
Ensar Vakfı’nca düzenlenen Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 18’inci gün konuşmacısı AKÜ Fen Edebiyat Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Erkol odu. Erkol, “Kur’an da Peygamberler ve Kötülükle Mücadele: Hz. Nuh (A.S)” konusunda bilgiler aktardı. Programın sunumu ve Kur’an-ı Kerim tilavetini AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nin Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Emin Uz yaptı.
“SORUYA CEVAP KATILIMCILARLA ARANILDI”
AKÜ Fen Edebiyat Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Erkol, aslen Konyalı olup 3 yıldır görev gereği Afyonkarahisar’da olduğunu belirterek sunumuna başladı. Üç yıllık zaman diliminde Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) öğrencileriyle birlikte yaptığı okumalarda medresenin manevi atmosferinden istifade ettiklerini dile getiren Erkol, “Ramazan’da İkindi Sohbetleri vesilesi ile âcizane konuşma yapmamız için buraya çağırıldık. Tüm katılımcıları Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Hayırlı bir Ramazan diliyorum. Temelde belki İmam Hatip Lisesi’nden beri kafamda ki mesele kötülük nedir sorusunun cevabıdır. İşin doğrusu kötülüğün ne olduğu ile ilgili henüz tam bir kanıya ulaşmış değilim. Ama bu konuyu dinleyicilerle birlikte irdeledikten sonra cevabını birlikte temin ederiz.” dedi.
“ORUÇ RUHSA BEDENSEL ARINMA”
Sözlerine Sezai Karakoç’un “Betonları kıran oruç” yazısından bir pasaj aktarımıyla devam eden Erkol, “Karakoç, ‘Bir ev nasıl olurda yılda bir defa temizlenir, örümcek ağlarından kurtulur, kiremitleri aktarılır, sıvanır, yıkanır, onarılır ve badana edilip yeni yapılmış hale getirilirse bir ruhta yılda bir kez böyle bir genel temizlik ve revizyon ister’ Bir şehrin temizlenmesi, onarılması, yeniden yapılması, sıva, boya, badana ve temizlenmesiyle Müslüman bir şehrin oruç boyunca ruhi canlılıkla hareketi yükselme ve ilerlemesi birbirini çok tamamlar. Bir noktadan bakıldığında demek ki oruç ruhun ve bedenin dezenfektesi oluyor.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi