Erkmenli askerlere dua ile uğurlama

Erkmen beldesinde 93/4 tertip askerler için asker uğurlama töreni düzenlendi. Askerler, önce dua etti, sonra belde halkıyla tek tek vedalaştı Erkmenliler arasında, 'Askerlerin Ahmet Karahisari (Hacıbaba) Türbesine çıkması' olarak adlandırılan helalleşme töreni 93/4 tertip askerler içinde düzenlendi. Erkmen'den kışlaya gönderilecek olan askerler aileleriyle bir araya gelip kasaba içerisinde dolaşarak tur attılar. Daha sonra Hacı Baba [&hellip]

Erkmenli askerlere dua ile uğurlama

Erkmen beldesinde 93/4 tertip askerler için asker uğurlama töreni düzenlendi. Askerler, önce dua etti, sonra belde halkıyla tek tek vedalaştı

Erkmenliler arasında, ‘Askerlerin Ahmet Karahisari (Hacıbaba) Türbesine çıkması’ olarak adlandırılan helalleşme töreni 93/4 tertip askerler içinde düzenlendi. Erkmen’den kışlaya gönderilecek olan askerler aileleriyle bir araya gelip kasaba içerisinde dolaşarak tur attılar. Daha sonra Hacı Baba Türbesine giden askerler, türbede namaz kılıp dua ettiler.
Asker aileleri ve çok sayıda Erkmenlinin katıldığı helalleşme törenine Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ve İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu da katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Afyonkarahisar’da gördüğü en güzel geleneklerden biri olan asker uğurlama törenlerinin Erkmen’de Hacı Baba Türbesi’nde yapılmasının ayrı bir anlam ve güzellik taşıdığını söyledi.
Omuzlarına aldıkları al şallarla ailelerinin ve akrabalarının karşılarına Hacı Baba Türbesinde çıkan 6 asker, tüm sevdiklerinden helallik istediler ve tüm Erkmenliler de genç askerlere haklarını helal ettiler. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından 6 asker için kurban kesildi ve askerler belde meydanında uzun kuyruk oluşturan akrabalarıyla teker teker tokalaşarak helalleştiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme