Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erkmen’de tarım alanlarını imara açmıyoruz”

“Erkmen’de tarım alanlarını imara açmıyoruz”

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Belediye olarak beldedeki tarım alanlarının imara açılıp konut alanına dönüştürülmesi gibi bir çalışmanın kesinlikle olmadığını söyledi

 

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Erkmen’in Afyonkarahisar şehir merkezinin yanında bağlık, bahçelik olarak adeta şehrin akciğerleri konumunda olduğunu be-lirtti. Kuş, belde arazilerinin Afyonkarahisar-İzmir karayolunun güneyinde kalan kısımlarının çoğunluğunun tarımsal niteliği korunacak alanlar olduğunu, bu alanların imar planının 20 yıl önce yapılarak parsellerde yapılaşmanın tabanda yüzde 7 ve 2 kat olarak düzenlendiğini kaydetti.
“YOL TERKİNE KANUN İZİN
VERMİYOR”
Memduh Kuş, Toprak Koruma Kanunu çıktıktan sonra arazilerin bölünebilmesi için ağaçlık alanlarda her parçanın 5 bin metrekare, diğer yerlerde de her parçanın 10 bin metrekare olması şartı getirildiğini hatırlattı. Kuş, “Bunun dışında bölünme yapılamamaktadır. Öyle ki imar planında yol olsa bile parsellerde yol terkine İl Tarım ve Orman Müdürlülükleri kanun gereği izin vermemektedir. Dolayısı ile mevcut yollara cephesi olmayan arazilerin vatandaşları bahçelerine geçememektedir. Erkmen tam bir çekim merkezi olduğundan son 10 yılda arazi fiyatları yaklaşık 50 kat artmıştır. Miras nedeni ile arazi paylaşımları yapılamamakta, paylaşılamayan araziler anlaşmazlıklar nedeni ile satılmak zorunda kalmaktadır. Hatta kardeşler arasında küslükler yaşanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“TARIM ALANLARI
KESİNLİKLE KONUT
ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMEDİ”
Son günlerde Erkmen Bele-diyesi’nce sözü edilen alanların imara açılacağı, konut alanlarına dönüşeceği, yapılaşmanın artacağı yönünde dedikodular çıktığını belirten Kuş, “Salgın nedeni ile Erkmen’den arazi alma talebi daha da artınca, bazı kişiler bu durumu fırsata çevirmek istemekte, Erkmen arazileri imara açıyor yalanı ile daha pahalıya satış yapmaya çalışmaktadırlar. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Belediyemizce Beldemizdeki Tarım alanların imara açılıp konut alanına dönüştürülmesi gibi bir çalışma kesinlikle yoktur. 2002 yılında yapılan imar planlarımız 2004 yılından önce olduğundan Toprak Koruma Kanunundan muhaf hale gelmiştir. Yapılmak istenen ve şu anda sadece ön çalışmaları yapılan, zaten mevcut olan tabanda yüzde 7 inşaat alanı ve 2 kat olan yapılaşma şartlarının aynen korunarak sadece yola terk yapılabilmesi ve parsellerin bin ile bin 500 metrekareye bölünebilme olanağının getirilmesidir.” dedi.
“DOĞRU BİLGİ
BELEDİYE’DEN
ALINABİLİR”
“Kaldı ki bu çalışma sonrası İmar Kanunun 18. Maddesi uygulaması yapılacak, sonrasında istense de bu alanlarda yapılaşmanın artırılması mümkün olmayacağından ileriki zamanlar içinde yeşilin muhafazası sağlanmış olacaktır.” diyen Kuş sözlerine şöyle devam etti:
“Şu anda düşünce aşamasında olan bu çalışmalar netleşince belde halkımızın görüşleri alınacaktır. Belediye Meclisimizde konu tartışılacak ve sonunda herkesin ortak kararı uygulanacaktır. Erkmen’den mülkiyet almak isteyen vatandaşların mağdur olmamaları için doğru bilgiyi Belediyemizden almaları önemle rica olunur. Son olarak şunu ifade etmeliyim ki bizler görevde olduğumuz sürece yeşil Erkmen’imize gözümüz gibi bakacağız, gelecek nesillere daha güzel ve daha yeşil bir Erkmen bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.”