Erkmen'de fidan birliğinin temeli atıldı

Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği kuruluşu seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Muhammed Bayram’ın Başkanlığı’nda yeni kurulan birliğin yönetim ve denetim kurulu üyelikleri belirlendi. Toplantı 5 Ağustos Cumartesi günü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda öğleden sonra gerçekleştirildi.“BİZ KÖYÜNFİDANINA TALİBİZ”Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği [&hellip]

Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği kuruluşu seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Muhammed Bayram’ın Başkanlığı’nda yeni kurulan birliğin yönetim ve denetim kurulu üyelikleri belirlendi. Toplantı 5 Ağustos Cumartesi günü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda öğleden sonra gerçekleştirildi.
“BİZ KÖYÜN
FİDANINA TALİBİZ”
Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği Başkanı Muhammed Bayram, birlik olarak üreticiye para kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Birliği bu amaçla kurduklarını vurgulayan Bayram, “Birliğimizin kuruluşunda yönetime giremeyen fidancı arkadaşlarımız var. Bizim tek ricamız birlik ve beraberlik içinde hareket ederek kimsenin kafasına göre fidan alım satımı yapmamasıdır. Birliğimizin yönetimi belirlendi. Yönetim kurulumuzun belirleyeceği birim fiyatını beklesin. Biz yönetim olarak kasabanın birinci sınıfı fidanı şu para, ikinci sınıf fidanı şu para diye tespitte bulunacağız. Yakınlık, akrabalık gözetmeksizin fidan için fiyat belirleyeceğiz. Nasıl ihracat kirazının birinci sınıf fiyatı şu rakamdan, ikinci sınıf fiyatı ise başka bir rakamdan alınıyorsa bu şekilde belirleme yapılacak. Biz köyün, köylünün fidanına talibiz” dedi.
AMAÇ FİDANIN
PARA ETMESİ
Muhammed Bayram, Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği’nce fidan alım-satım fiyatı belirlemeden üreticinin alım satım yapmamasını ricasını tekrarladı. Birlik Başkanı Muhammed Bayram, en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Bayram, “Eğer fidanımızın para etmesini istiyorsak ortak hareket etmeye mecburuz. Bu birliğin kuruluş maksadını iyi anlamamız ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Birlik fidanı alsın gerekirse bu sene üretici de çalışsın. Mesela müstahsilin beklentisi 4 ise 4,5-5 liraya alım yapılsın. Bunu tahminen söylüyorum. Elbette kararı yönetim kurulu üyeleri olarak hep birlikte alacağız” diye konuştu.
“SERTİFİKALARI
BİZ VERECEĞİZ”
Muhammed Bayram, Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini, Denetim Kurulu Üyelerinin denetleyeceğinin altını çizdi. Bayram şöyle konuştu: “Birlik olarak inşallah Erkmen Kasabası fidanı için ihalelere gireceğiz. Pazarda ki keyfi satış ve ödemelerin harmanda verelim şeklinde ertelenerek verilmesini önleyeceğiz. İnşallah milletin ayağına hizmeti getireceğiz. Üreticinin fidanını bahçesinde alıp parasını biz birlik olarak ödeyeceğiz. Şahıs olarak değil. Bahçe sahibi beş kişiyi bilecek. Sertifikaları biz vereceğiz. Bu birliğe bir Ziraat Mühendisi tutacağız. Böylece fidan alım satım işini tekelleştirmiş olacağız.”
BİRLİK BAŞKANI BAYRAM
Afyonkarahisar Merkez İlçe Meyve ve Asma Fidanı Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed Bayram’ın Başkanlığı’nda; Beytullah Taş, İbrahim Aygün, Hüseyin Korkmaz, Mevlüt Erol’dan oluştu. Denetim Kurulu Üyeliklerine ise; Murat Balık, Bünyamin Balık, Ali Demir seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme