• Haberler
  • Genel
  • Erkmen, altın çağını yaşıyor – Kocatepe Gazetesi

Erkmen, altın çağını yaşıyor – Kocatepe Gazetesi

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, beldenin çehresinin değiştiğini söyledi Erkmen Beldesi’nin 10 yıl öncesi ve bugününü değerlendiren Erkmen Belde Belediye Başkanı Memduh Kuş, Belediye olarak yaptıkları projelerle Erkmen’in çehresini değiştirdiklerini ifade ederken, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek yola devam ettiklerini belirtti. Belde sınırları içinde 10 bin kişinin yaşayabileceği yeni konutlar oluşturan Başkan Kuş, bugüne kadar da [&hellip]

Erkmen, altın çağını yaşıyor

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, beldenin çehresinin değiştiğini söyledi

Erkmen Beldesi’nin 10 yıl öncesi ve bugününü değerlendiren Erkmen Belde Belediye Başkanı Memduh Kuş, Belediye olarak yaptıkları projelerle Erkmen’in çehresini değiştirdiklerini ifade ederken, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek yola devam ettiklerini belirtti.
Belde sınırları içinde 10 bin kişinin yaşayabileceği yeni konutlar oluşturan Başkan Kuş, bugüne kadar da 32 kilometre kanalizasyon hattı, 260 bin metrekare kilitli beton parke ile 140 bin m2 asfaltlama çalışması yaparak beldenin alt yapı sorununu tamamen bitirdiklerini söyledi.
Belde halkına temiz ve sağlıklı su verebilmek için 36 kilometre su şebekesi ve arıtma tesisi yaptıklarını anlatan Başkan Kuş, atık suları arıtma tesisi hattına bağlayarak tarımsal sulamada kullandıklarını bildirdi.
Belediyeye ait araçları yenileyen ve çöp hizmetlerini modernleştirerek hidrolik sıkıştırmalı araçlarla çöp bertaraf tesislerine gönderdiklerini bildiren Memduh Kuş, özellikle beldenin muhtelif yerlerine yaptığı parklar ve çocuk oyun alanlarıyla örnek gösterilen bir belde haline geldiklerini ifade etti.
HER BELDEYE NASİP OLMAZ
5084 sayılı kanun ve turizm teşvik kanunundan yararlanıp belde sınırları içerisine 3 adet termal otel yaptırılan Erkmen Beldesi bünyesinde 3 termal otel barındıran belde unvanını da taşıyor.
Erkmen’de eğitime çok büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Kuş, “Mevcut okullarımızın fiziki mekanları değiştirildi. TOKİ ilköğretim sosyal bilimler lisesi ve yatılı bölge okulu yaptırıldı. Başarılı öğrencileri hep ödüllendirdik eğitim yardımları devamlı yapıldı. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Yine aynı şekilde beldemiz sınırları içerisinde camilerimize sürekli gerekli yardım yapılmıştır. Hayır cemiyetiyle beraber her yıl Kutlu Doğum haftası etkinlikleri düzenlendi” dedi.
Kuş, icraatlarını şöyle açıkladı:
TOKİ ile ortaklaşa vatandaşımıza konut yaptırdık. Değirmen önündeki 4320 metre kanal inşaatı ve eski gümrük binası yakınındaki kanal inşaatı tamamlandı. Her yıl beldemizde iç içe iftar düzenledik. Düzenli olarak beldemizde halk toplantıları düzenledik. Ev ekonomisine destek için her sokağımıza fırınlar yaptırdık. Erkmen Spor Kulübümüze her zaman destek verdik. Beldemizde Pazar kurduk. Cenazelerimiz için gasilhane yapıldı ve her türlü hizmet verildi. Eski kuran kursunu fiziki mekanları düzeltilerek genç kızlarımıza makine nakış kursları için tahsis edildi ve öğrencilerimize her türlü destek sağlandı. Beldemize hizmet için düğün salonu yapıldı. Beldemizin her sokağına çeşmeler yapılarak Hacıbaba suyu halkımızın ayağına getirildi. Belediye hizmet binamız yenilendi. Belediye işçilerimiz sendikalı yapıldı ve sosyal hakları düzeltildi. Beldemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve ihtiyaçlarını giderdik. Sağlık ocağı sorunumuzu çözerek güzel bir sağlık ocağı kazandırdık. Beldemiz mezarlığında tadilatlar yaptık ve her yıl düzenli olarak bakımı yapılmaktadır. Askere giden tüm gençlerimizle birlikte olduk ve ihtiyaçlarını giderdik. Beldemizdeki bay bayan grupların her türlü gezilerinde yardımcı olunmuştur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Erkmen’i Afyonkarahisar’a bağlatmamak için çaba sarf ederek başarılı olan, Beldede sevilen ve sayılan birisi olan Başkan Kuş, belde halkının tüm sorunlarıyla da yakından
ilgileniyor.

Bakmadan Geçme