Erken seçime doğru – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü görüşmesinden koalisyon neticesi çıkmadı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçimin güçlü bir ihtimal hâline geldiğini kaydetti Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü son toplantısında koalisyon kararı çıkmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:“Tüm yollar [&hellip]

Erken seçime doğru

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü görüşmesinden koalisyon neticesi çıkmadı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçimin güçlü bir ihtimal hâline geldiğini kaydetti

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü son toplantısında koalisyon kararı çıkmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Tüm yollar denendikten sonra milli iradeye tekrar başvurma tek ihtimal haline gelmiştir. Erken seçim önümüzde görünen güçlü bir ihtimaldir. Gerektiğinde Türkiye’yi güvenlik ortamı içerisinde erken seçime götürmek sorumluluğumuzdur. Erken seçimden en fazla fayda sağlayacak parti AK Parti’dir. Buna rağmen erken seçimden çok hükümet ortaklığını düşündüm. Meclis’in alacağı kararla erken seçime gitmeyi tercih ederim. Siyasilerin kendi aralarında çözemediği ve Cumhurbaşkanı’nın devreye girdiği bir senaryoyu tercih etmem. Gelecek 1 hafta 10 gün içinde çaba sarf edeceğim husus, erken seçime giderken Meclis’in aldığı bir kararla erken seçime gitmektir. O da olmuyorsa tabii ki Türkiye hükümetsiz kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanı anayasanın verdiği görev ve yetki çerçevesinde hareket eder.”
Buna göre 2015 yılı içinde Türkiye ikinci kez genel seçime gitmiş olacak. Kasım’da yapılması gündeme gelen erken seçimin Türkiye’ye faturasının toplam 2 milyar lirayı bulacağı kaydedildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme