Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ERKEN KALKAN YOL ALIR,… – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 16 Mayıs 2014 Cuma 03:00:00
  Yerli ve yabancı müşteriler tarafından itibar gören İkbal ve Özdilek alışveriş merkezleri Şehrin Batı yakasına vitrin görünümü veriyor.
Yerel seçimden önce Deneme Açılışı yapılan Merkezi Pazar Yeri konumu bakımından diyecek yok ama proje aceleye getirildiği için alanı küçük, yapılacak eksikler var. İç mekânla dış mekân birbirini tamamlamalı. Görülen o ki, aydınlatıcı elemanlar açık olduğu halde alış veriş mekânı loştu. Oysa şimdiki Şehir Çarşısı- Eski Hal Binası örneği aydınlatmanın ortadan verilmesi bu mahzuru ortadan kaldırabilirdi. Olmuş olacak. Ama güneş enerjisi kolektörleri ile aydınlatma ve ısınma sağlanması da iyi bir buluş. Hizmet hizmettir.
Zemindeki dükkânların içeri, dışarı açılır olmayışı Pazaryerini adeta Kapalı bir kutu haline sokmuş. Yerleşim Planının kapılara asılması; pazarı ziyaret edenlerin işini kolaylaştıracaktır sanırım. Yer konusunda esnafın kura çekimi yapıldı mı bilmiyorum ama özellikle yaz -kış koku ifraz eden kaymak, yağ, yoğurt, peynir gibi süt mamulü ile balık satıcılarının yeri tespiti mantıklı olur.
Sebze-meyve esnafının zeminde, giyim eşyası ve kap-kacak satanların ayrı yerlerde bulunması isabetli.
Ayrıca; çevre yerleşim yerlerinden gelen üreticilerin ürününü, sergileyeceği reyonlarının olması buraya gelenlerin ihtiyaçlarını bulmalarını kolaylaştıracaktır.
Önemli olan hususlardan biri de çevre köy ve kasabalarda üretilen tarımsal ürünlerin aracısız satışının yapıldığı Köy Pazarı. Her yerde olduğu gibi yerli halkımız da organik tarım ürünlerine fazla rağbet ediyor.
Burada tahıl pazarına da ihtiyaç var. Eskiden beri yerli halkımız; Şinik, Demir, Kile gibi ölçekler kullanarak: Tahıllardan; buğday, (düğü, göce); arpa, mısır, baklagillerden; nohut, fasulye, mercimek. Endüstriyel bitkilerden; ayçiçeği, haşhaş vb. gibi erzağını, aracısız çiftçiden almak ister.
Marketler çoğaldı, buralarda ambalaj içinde satılan aynı ürünler olduğu halde; tercih birinci elden tedarik cihetine gidilir. Maksat; organik lezzet ve kalitesi yanında ucuza gelmesi oluyor.
Belirttiğimiz gibi Pazaryerinin içi kadar dışı da önemli. İhtiyaç sahibi halkın ulaşım ihtiyacını karşılayan araçlar için yeterli park yeri. Dinlenme ihtiyacını gidereceği mekânlara da ihtiyaç olacak. Pazardan alışveriş bazıları için bir hobidir.
Herkes her zaman otobüse-minibüse binmiyor. Çarşı- pazardan eline bir şey alan, gideceği menzile varmadan molaya ihtiyaç duyuyor. Halkın yorgunluğunu alacak yol boylarına konacak banklarla büyük fayda sağlanacak, kolaylıklarla insanımızın takdiri kazanılacaktır.
Önceden olduğu gibi kazaları önleyici trafik ikaz lambası ve işaret levhalarına, hız kesici rampalara ve bantlara da ihtiyaç var. Vatandaşın akın edeceği bu merkezde resmi açılış yapılmadan çevre düzenine gidilirse; hem trafik akışı düzene girer hem de ziyaret edenin yüzü güler.
Büyük şehir 3–5 köy ya da kasabanın şehre katılmasıyla olmuyor. Yenilik ve girişim gerekiyor.
Afyonlu işadamları tarafından hayata geçirilen, 2015 yılı sonbaharında açılması planlanan “Park Afyon”, alışveriş merkezi projesinin Pazaryeri’yle yan yana bulunacak olması şehrin bu yerleşim yerine farklı bir renk ve canlılık katacaktır.
İlgililerin verdiği bilgiye göre: Alışveriş Merkezi 42.000 m2 kiralanabilir alana sahip yaklaşık 160 mağazadan oluşacak.
Projede, ulusal ve uluslararası moda markaları, çok katlı mağaza, hipermarket, teknoloji market, çocuk eğlence merkezi, buz pisti, sinema ve 2.000 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanının yanı sıra yerel ve dünya mutfağından lezzetler sunan seçkin kafe ve restoranlar da yer alacak.
Açık ve kapalı olmak üzere toplam 1.150 araç ka-pasiteli otoparkın da bulunduğu alışveriş merkezine müşteriler Park Afyon’a hem yaya yolu hem de özel ve toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilecek. Bu çalışmalar halka umut ve mutluluk getirecektir.
Alt yapının şimdiden buna göre hazırlanması, mutlaka ilerde gelebilecek sıkıntıyı çözecektir. İyi insanlar iyi şeylere layıktır.
Selam ve Sevgi ile Cumanız Mübarek olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER