Ergün Atalay Kimdir?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın hayatı, biyografisi ve kim olduğu merak ediliyor. Peki, Ergün Atalay kimdir? İşte detaylar…

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 1954 yılında İstanbul’un Adapazarı ilçesinde doğdu.  İlköğrenimini Donatım İlkokulunda tamamlayan Atalay,  1968 yılında TCDD Çıraklık Okuluna girerek  buradan mezun oldu. Aynı yıl Adapazarı Vagon Fabrikasında çalışan Atalay, 1978 yılında TÜVASAŞ işyeri sendika temsilciliğine getirildi. 1982 yılında gerçekleştirilen seçimlerde Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Mali Sekreterliğine ve 1992 yılında Şube Başkanlığına seçildi.

Demiryol-İş Sendikası Denetim Kurulu üyeliği yapan Atalay,  1999 yılında Demiryol-İş Sendikası 6. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Genel Başkanlığa seçildi.  Daha sonra bu göreve iki kez daha seçilen Atalay, 2002 yılında yedeklerden girdiği TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’nda Genel Eğitim Sekreterliği görevine getirildi. Atalay, 20 ve 21. Olağan Genel Kurullarda Genel Mali Sekreterlik görevine seçildi.

Ergün Atalay, 3 Eylül 2013 günü Yönetim Kurulu Kararı ile Türk-İş Genel Başkanlığına getirildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme