• Haberler
  • Genel
  • Ergenlik, fırtınalı bir dönem – Kocatepe Gazetesi

Ergenlik, fırtınalı bir dönem – Kocatepe Gazetesi

Özel Park Sağlık Koleji’nde ergenlik dönemi hakkında bilgi verildi Özel Park Sağlık Koleji’ndeki seminere katılan Özel Park Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Güney, ergenlik dönemini “fırtınalı bir dönem” olarak tanımladı. Güney, erken ergenlik dönemini kızların ve erkeklerin farklı yaşadıklarını, erkeklerin genelde öfkeli ve dağınık olduklarını kızların ise erkeklerden fiziksel olarak daha önde olduklarını belirtti. Güney [&hellip]

Ergenlik, fırtınalı bir dönem

Özel Park Sağlık Koleji’nde ergenlik dönemi hakkında bilgi verildi

Özel Park Sağlık Koleji’ndeki seminere katılan Özel Park Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Güney, ergenlik dönemini “fırtınalı bir dönem” olarak tanımladı. Güney, erken ergenlik dönemini kızların ve erkeklerin farklı yaşadıklarını, erkeklerin genelde öfkeli ve dağınık olduklarını; kızların ise erkeklerden fiziksel olarak daha önde olduklarını belirtti. Güney orta ergenlik döneminde ise erkeklerin ve kızların soyut kavramlarla ilgilenmeye başladıklarını, değişik ideolojilere ve fikir akımlarına yöneldiklerini, kendi algılamalarında kendine ne kadar benzeyen kişi varsa onlarla iletişim kurduklarını belirtti. Güney, geç ergenlik döneminde ise kızların ve erkeklerin kendilerine rol modelleri seçtiklerini, toplumsal modada ne önemli ise ergenin gözünde onun öne çıktığını vurguladı. Lise çağı öğrencilerinin orta ergenlik ve geç ergenlik döneminde düşünülmesi gerektiğini belirtti.
Psikiyatri Uzmanı Doktor Ekrem Güney, okul ortamında ergenler ile iletişim kurulurken okul idarelerinin ve öğretmenlerinin okul kuralları ve öğrencilerden beklentiler konusunda ortak tavır sergilemeleri gerektiğini belirtti. Öğrencilerin, öğretmenlerle tartışma durumu yaşadıklarında öğretmenlerin sabırlarını sınadıklarını ve bu sınama sırasında kendilerine rol model arayışı içinde olduklarına dikkat çekti. İlgiyi üzerinde toplamaya çalışan öğrenciler konusunda öğretmenleri uyaran Güney, sorun yaşanan öğrencilerin grup içinde uyarılmamasını, onlarla bireysel görüşmeler yapılmasını önerdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme