• Haberler
  • Genel
  • 'Ergenekon'un savcısıyım diyenler ne yapacak?'

'Ergenekon'un savcısıyım diyenler ne yapacak?'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesi hakkında da 'Ergenekon'un savcısıyım diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir?' diye sordu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. CHP Merkez Seçim Bürosu'ndaki söyleşi etkinliğine Tamaylıgil'in [&hellip]

“Ergenekon’un savcısıyım diyenler ne yapacak?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesi hakkında da “Ergenekon’un savcısıyım diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir?” diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. CHP Merkez Seçim Bürosu’ndaki söyleşi etkinliğine Tamaylıgil’in yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile çok sayıda partili katıldı.
“SAVCISIYIM DEMİŞTİ”
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye edilmesini değerlendiren Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ergenekon davasının savcısıyım” demecinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Tamaylıgil, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisarlı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye oluşunu seyrettik. Önemli bir olaydır. Mutluluk duyduk. Çok geç kalmış bir karardır. Yürütmenin başında olan kişiler, bu konuyla ilgili timsah gözyaşları gibi gözyaşları dökerek söylemler içerisinde oluyorlar. Biz Silivri Tutsakları’nın büyük bir haksızlıkla karşılaştıklarını, bu haksızlıklarını dile getirmek üzere de mahkemelere katılarak, halkımızla buluşarak o günleri geçirdik. Yürütmenin başındaki şahıs, hak ve adaletin peşindeyken, bize suç duyurularında bulunacağı tehdidiyle, beyanatlarla karşılık verdi. Adaletin hassas terazisinin doğru sonuçlara ulaşmasının gerekliliğini her zaman dile getiriyoruz. Başbuğ’un tahliyesi önemlidir. Ergenekon’un savcısıyım diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir.”
SİLİVRİ
TOPLAMA KAMPI BOŞALTILMALI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da İlker Başbuğ’un tahliyesinin olumlu bir gelişme olduğunu, ancak devamının gelmesi gerektiğini belirtti. Toptaş, “Sayın İlker Başbuğ’un tahliye edilmesini büyük ama buruk bir mutlulukla karşıladım. Boğazına kadar karın içinde terörle mücadele etmiş bir kişinin bir anda bulunduğu yerden toplanması, Silivri Toplama Kampı’nda toplanmasını izliyorduk. Buna karşı mücadele ettik. Orada kurulan tiyatroyu birlikte izledik. Sayın Başbakan, Silivri’de savcılık yaptığını söylüyordu. Yandaş basın, ‘darbeciler’den bahsediyordu. Orduya karşı kumpas kuranların ne hale düştüklerini halk biliyor. Ben Silivri Toplama Kampı’nın derhal boşaltılmasını istiyorum. Bu tezgahı kuranların da tek tek hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlik sırasında Kadınlar Günü nedeniyle pasta kesildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

KARANLIKTAN
KURTULACAĞIZ

Kadınlarla söyleşide konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 30 Mart’taki yerel seçimlerde CHP’nin önemli bir başarı kazanacağını kaydetti. Tamaylıgil, partili kadınlara seslenerek “Bir kadın olarak, siyasi ahlak açısından ortaya konulan tablodan üzüntü duyuyorum. Ahlak, iyi düşünmektir, iyi söylemektir, iyi yapmaktır. Bugün ne düşünülen, ne söylenen, ne de yapılanların iyilikle uzaktan yakından alakası yoktur. Hepimizin üzerindeki en önemli görev, bu karanlık ve karanlığın getirmiş olduğu bozuk düzenden kurtarmak olmalı. Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse, o ülke abad olmaz” dedi.

AFYON KURTULUŞTA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rol üstlendiğini hatırlatan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, “Afyon, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda başlangıcı ortaya koymuş, kararlı bağımsız bayrağının çekilişinde örnek olarak yolun açıldığı şehrimizdir. Afyon, inanıyorum ki AKP’den kurtuluşun da sesi, nefesi ve ana mekanı olacaktır. Afyonlularla birlikte AKP’nin son kullanma tarihini beraberce yazacağız. Bugün Türkiye ve dünyada kadın olmak zor. Yapacağımız kurtumuş mücadelesinin ruhunu beraberce oluşturmak çok önemli. Benim bedenimle ilgili karar bu ülkenin yürütmesinin başındaki kişinin haddi de, hakkı da değildir. O sadece, evlere kurgulanacak olan ayakkabı kutularıyla, kasalar için karar verebilir. Onun da hesabını zaten halkımız en kısa zamanda soracaktır” ifadelerini kullandı.
KAZANMA İHTİMALİ VAR
Tamaylıgil, “Tüm arkadaşlarımızla beraber Afyon merkez ve ilçelerde kazanma ihtimalimizin olduğunu söylemek istiyoruz. Afyon, Türkiye’nin bir araya geldiği yerdir. Daha çok arkadaşım gelecek. Milletvekillerimiz gelecek. Halkımızı aydınlatmak, nasıl bir Afyon yaşayacağız, bunu anlatacağız” diye konuştu.
“MAKAMDA KAHVE İÇMEYE GELECEĞİZ”
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ise “Yerel basında Afyon gözden çıkarılmış bir ildir imajı oluşturulmaya çalışıldı. Haluk Koç, Mustafa Balbay, Metin Lütfü Baydar, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil geldiler. Biz burayı kazandık gözüyle bakıyoruz. Genel Merkez’in desteğini görüyoruz” dedi. Bunun üzerine Tamaylıgil, “ “Sayın Başkan’ın makamında kahve içmeye geleceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme