Erenler'de esnaf 'ruhsatsız kafelere' denetim istiyor

Erenler Mahallesi'nde 'Oyun salonu ruhsatı' olan esnaf, ruhsatı olmayan esnafın oyun oynatmasından şikayetçi. Süleyman Efendi Çekirdek Kahve İşletmecisi Süleyman Sivri, 'Bu insanlar bizim ha cebimizden parayı çalmış ha bizim müşterimizi çalmış' dedi   Erenler Mahallesinde 'Oyun salonu ruhsatı' olan esnaflar, ruhsatı olmadığı halde oyun oynatan işletmelerin denetlenmesini ve gereğinin yapılmasını istiyor. 'YETKİLİ MERCİLERE DEFALARCA ŞİKAYETTE [&hellip]

Erenler Mahallesi’nde “Oyun salonu ruhsatı” olan esnaf, ruhsatı olmayan esnafın oyun oynatmasından şikayetçi. Süleyman Efendi Çekirdek Kahve İşletmecisi Süleyman Sivri, “Bu insanlar bizim ha cebimizden parayı çalmış ha bizim müşterimizi çalmış” dedi

Erenler Mahallesinde “Oyun salonu ruhsatı” olan esnaflar, ruhsatı olmadığı halde oyun oynatan işletmelerin denetlenmesini ve gereğinin yapılmasını istiyor.
“YETKİLİ MERCİLERE DEFALARCA
ŞİKAYETTE BULUNDUK,
AMA SONUÇ ALAMADIK”
Bazı esnafların pandemi döneminde bile ruhsatı ve izni olmayan işletmelerinde gece gündüz oyun oynattığını ifade eden Süleyman Efendi Çekirdek Kahve İşletmecisi Süleyman Sivri, “Daha önce Belediye Zabıta Müdürü Taner Bey’e ve daha önceki müdüre defalarca gidip oyun ruhsatı olmadan oyun oynatan kafeleri birebir yüzlerine söylememe rağmen defalarca yetkili ekiplerin gelmesine rağmen sonuç elde edemedik. Şu anda pandemi sürecinde bizim kahvelerimiz de oyunlar yasak iken cafeler açıldı. Gece gündüz oyun oynattılar. Hala daha oyun oynatıyorlar, defalarca şikayet etmemize rağmen belli bir süreçten sonra yasal olaraktan buraları mühürlenmesi gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Sayın yetkililere soruyorum. Biz geride kalıyoruz, kahveci olaraktan ruhsatımız oyun oynatmak. Bu insanlar bizim ha cebimizden parayı çalmış ha bizim müşterimizi çalmış. Bu soruna bir an önce sayın yetkililerin çözüm bulunmalarını rica ediyorum.” dedi.
“RUHSATI OLMAYAN KAFELERDE OYUN OYNATILMAMALI”
Şamata Kahve İşletmecisi Ahmet Alka’da,“Biz kahvehane işletmecileri olarak ruhsatı olmayan başka kafeler de oyun oynatılmasını istemiyoruz kesinlikle. Örneğin bir kafe, camiye 10 metre mesafede bu durumda ruhsat alamaz ama buna rağmen ruhsatı olmamasına rağmen orada oyun oynatıyorlar. Yetkililerden buna çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“YASALARA UYYUYORUZ, UYMAYANLARA GEREKLİ YAPTIRIMLAR YAPILMALI”
Gerek pandemi döneminde, gerek normal günde dükkanlarının geride kaldığını ve önündeki kafe işletmecilerinin 7/24 açık kalarak oyun oynattıklarını ifade eden Muhid-i Borsa Oyun Salonu İşletmecisi Batuhan Eydemir ise, “Ruhsatsız bu kişiler tabi bu arkadaşların hiçbirinin oyun ruhsatı yok. Biz zamanında aldık ve bizim dükkanlarımız Erenler girişinden uzak kalıyor. Bize şart koşuyorlar ki 100 metre arayla ruhsat veriyorlar. Bu arkadaşların hiç birinin ruhsatı yoktur. Böyle bir şey varsa biz de bilelim ki bizde oraya taşıyalım dükkanları. Bunun çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme