Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ERENLER MAHALLEMİZ – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 3 Aralık 2018 Pazartesi 13:15:20
 

Bilindiği gibi Erenler Mahallemiz beş yıl önce köyken mahalleye dönüştü. Köylük döneminde başlayan yapılaşma devam ederek şehrin son yıllarda en hızlı gelişen çok büyük bir mahallesi oldu.
Kampüsün karşısında olmasından dolayı da öğrencilerin yaşam alanına dönüştü.
Erenler Mahallesine Türkiye’nin her ilinden çok fazla insan gelmektedir. Birçok esnaf oradan ekmek yemektedir. Bu yönüyle Erenler, Afyon’un tanıtım kapısı ve gönül elçisidir. Kesinlikle Afyonumuzun yüz akı olmalıdır.
Peki biz Afyonlular olarak bu konumu değerlendirebiliyor muyuz? Eleştirmenin dışında hayır. Bol eleştiri var, ama ne yapabiliriz yok.
Birkaç olumsuzluk oluyor diye orayı gözden mi çıkaracağız. Ya da olumsuzluklarda bizlerin veya bizim kendi çocuklarımızın da eksiği veya yanlışı olamaz mı? Dışarıdan gelen öğrenci kavga, gürültü derdinde değil. Bizim civardan gelen gençlerin huzuru kaçırma adına zaaflarını duymaktayız. Ama bütün gençler hepimizin geleceğidir. Hiçbirisinden vazgeçemeyiz. Sahip çıkmamız gerekir.
İnsanın olduğu yerde mutlaka problem olabilir. Hele de o kadar genç insanın yaşadığı bir yerde elbette olur. Ayrıca ciddi sayıda aileler ve çalışanlar da orada yaşamaktadır.
Erenler’e gelen yabancılar Afyon’u Erenler’den ibaret düşünüp eleştirmektedirler. Erenler’i güzel ve modern bir mahalle yapmalıyız. Fiziki durumunu karmaşık halden ve kirlilikten , yeşil alan, otopark ve sosyal alan yetersizliğinden kurtarmalıyız. Erenler’e emek vermeliyiz. Afyon’un tanıtımına destek olmalıyız. Olumsuzluklarla anılmasına müsade edemeyiz.
Çok gündeme getirilmiş olan bir karakol acilen kurulmalıdır. Sokak güvenliği için gerekli donanımlar yapılmalıdır. Esnafta dayanışma bilinci geliştirilmelidir.
İdareciler başta olmak herkese görev düşmektedir. Daha çok ilgi ve daha çok icraat yapılmalıdır.
Hülasa Erenler ve Erenler’de yaşayanlar hepimizindir. Sahip çıkmak zorundayız.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER