• Haberler
  • Genel
  • Erdoğan'ın toplu açılışından Afyon'un payına 5 tesis düştü

Erdoğan'ın toplu açılışından Afyon'un payına 5 tesis düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı toplam 363 tesisten Afyonkarahisar'ın payına 5 ayrı tesis düştü. Biri il merkezinde olan tesislerden 4 tanesi de Bayat, Çay, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde hizmete alındı   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 𔄙. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış”nı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan [&hellip]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı toplam 363 tesisten Afyonkarahisar’ın payına 5 ayrı tesis düştü. Biri il merkezinde olan tesislerden 4 tanesi de Bayat, Çay, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde hizmete alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış”nı gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış konuşmasında, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 363 tesisin resmi açılış töreni ile milletin istifadesine sunulduğunu kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: “Açılışını yaptığımız bu tesisler sayesinde 146,5 milyon metreküp su depolanmış günlük 299 bin metreküp su arıtılmış 418 bin 500 dekar alan arazi sulu tarıma açılmıştır. Ekonomiye 427 milyon liraya yakın katkı sağlanmıştır. Yatırım bedeli 5 milyar 200 milyon lirayı bulan bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum.”
Toplu açılışı yapılan toplam 363 adet tesis içerisinde Afyonkarahisar’a özel beş ayrı tesis bulunuyor. Bunlar; Çay Eber Deresi 3. Kısım Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı, Dinar Saz Arazileri Yedek Hattı, Bayat İlçe merkezi Taşkın Koruma, il merkezi Demirçevre Sel Kapanı, Sandıklı Eşören Göleti oldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme