• Haberler
  • Genel
  • Erdoğan yüzde 55'le seçilecek – Kocatepe Gazetesi

Erdoğan yüzde 55'le seçilecek – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yüzde 55 oy alacağını söyledi. İşler, 'Benim tahminim yüzde 55'in altına düşmeyecek ama, yüzde 60'ın üzerine neden çıkmasın?' diye sordu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti İl [&hellip]

Erdoğan yüzde 55’le seçilecek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 55 oy alacağını söyledi. İşler, “Benim tahminim yüzde 55’in altına düşmeyecek ama, yüzde 60’ın üzerine neden çıkmasın?” diye sordu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in kent hakkında kısa bir bilgi vermesinin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ilk turunda zafer kazanacağını belirten İşler, “Yeni Türkiye’nin adayı Sayın Başbakanımız. Eski Türkiye’nin adayı ise ‘çatı adayı’ olarak tanıtılan zat. Bütün kamuoyu araştırmaları Sayın Başbakanımız’ın arayı açtığını ortaya çıkarıyor. Benim tahminim yüzde 55’in altına düşmeyecek ama, yüzde 60’ın üzerine neden çıkmasın? İlk turda Cumhurbaşkanı seçeceğimizi tüm dünya görecek” dedi.
İHSANOĞLU’NA ELEŞTİRİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içindeki istişareler sonucunda Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu hatırlatan İşler, CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da isim vermeden eleştirdi. İşler, “25 gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanı’nı ilk defa milletimiz seçecek. Halk tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı olmak, Sayın Başbakanımız’a çok yakışır, demiştik. Çok şükür yapılan istişareler sonucunda Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Bizde istişareler yapıldı, öyle dayatmalarla, paraşütlerle isimler belirlenmedi. Hakikaten partinin her kademesinde soruldu” diye konuştu.
2015’TEN 2019’A KADAR RAHAT
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra teşkilat olarak 2015’teki genel seçimlere hazırlanacaklarını aktaran İşler, konuşmasına şöyle devam etti:
“Durmak yok, yola devam sloganından dolayı da 2015 seçimlerine kadar rahat yok. 2015 seçimlerini aldıktan sonra 2019’a kadar dinlenme, bu yoğun tempoyu düşürme fırsatı olabilir. 2019’da 1’den fazla seçim olacak. O seçimlerde de başarıya odaklanmamız lazım.”
AFYON, AK PARTİ İÇİN ÖNEMLİ
Afyonkarahisar’ın Adalet ve Kalkınma Partisi için önemine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Afyon, AK Parti’nin tarihi bakımından son derece önemli bir il.
Son istişare toplantısını da Afyon’da yaptık. 30 Mart seçimlerinden büyük bir zaferle çıktık. Bundan dolayı Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır. Afyonkarahisar’da da büyük ilçeleri ve merkez ilçeyi aldık. Belediye Başkanımız ve teşkilat mensuplarımızın bu başarıda katkıları var” dedi.
BÜYÜKŞEHİR DUASI
İşler, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başarısından bahsederken, “Büyükşehir” dedi, kısa bir duraklamanın ardından konuşmasına şöyle devam etti:
“Büyükşehir… Rabbim söyletiyor tabii. İnşallah yakın zamanda büyükşehir olacak. 2019’da Allah nasip ederse büyükşehir olarak seçimlere girersiniz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme