• Haberler
  • Genel
  • Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun patlamada tanık olmasını istediler

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun patlamada tanık olmasını istediler

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülen davasında, mahkeme heyeti patlamanın sabotajdan kaynaklandığı yönünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan elindeki bilgi ve belgeleri göstermesini istedi. İstanbul Üniversitesi'nce hazırlanan bilirkişi raporu da dün yapılan duruşmada mahkeme heyetine sunuldu. Delil toplamanın yetersiz yapıldığına ilişkin sonuca varılan raporun ayrıntıları yarın Gazeteniz [&hellip]

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun patlamada tanık olmasını istediler

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülen davasında, mahkeme heyeti patlamanın sabotajdan kaynaklandığı yönünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan elindeki bilgi ve belgeleri göstermesini istedi. İstanbul Üniversitesi’nce hazırlanan bilirkişi raporu da dün yapılan duruşmada mahkeme heyetine sunuldu. Delil toplamanın yetersiz yapıldığına ilişkin sonuca varılan raporun ayrıntıları yarın Gazeteniz Kocatepe’de

Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposu patlamasıyla ilgili olay tarihinde Afyonkarahisar 500’üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4’üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın sanık olarak yargılandığı davanın 7’nci duruşmasına görüldü.
Duruşmaya tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran’ın ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın vareste (duruşmadan bağışık) tutulmaları nedeniyle katılmadı. Şehitlerin yakınları ile avukatları katıldığı duruşmada; Mahkeme heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılan müzakereye henüz cevap gelmediğini açıkladı. Mahkeme heyeti daha önce yaptığı açıklamalarda yer alan bilgilerden yola çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu’na; “Patlamanın hangi sebeplerden kaynaklandığı, terör saldırısı olup olmadığı, sabotaj olasılığının kendisine kimden ve ne şekilde ulaştığını bilgilerini” sormuş, bu konularla ilgili elindeki bilgi ve belgeleri göndermesini talep etmişti.
BAŞBAKAN ERDOĞAN VE CHP
LİDERİ KILIÇDAROĞLU TANIK OLSUN
Duruşmaya katılan şehitlerin avukatları ise patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanık olarak dinlenmesini istedi. Askeri mahkeme heyeti, Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılan müzekkereye cevap verilmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanık olarak dinlenip dinlenilmeyeceğine karar vereceklerini açıkladı. Heyet, Başbakan Erdoğan’ın ise tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti.
Bir sonraki duruşmanın 22 Temmuz 2014 tarihine ertelediği davada, İstanbul Üniversitesi’nin bilirkişi raporu da mahkeme heyetine ulaştı. Sonuç bölümünde olay yeri incelemesiyle ilgili eksikliklere vurgu yapılan raporda, “medya baskısının hızlı bir çalışmayı dayatmasının bu konudaki eksikliklere sebep olabileceği düşünülse de; bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu bir ‘toplama’ süreci, patlama bölgesindeki araçların ve özellikle patlama çukuru ile enkazın usulüne uygun incelemeye tabi tutulmaması, toplanan dokuların kodlanmadan Adli Tıp incelemesine gönderilmesi, gibi hususlar Olay Yeri İncelemesini eksik kılmaktadır.” denildi. Ayrıntılar Yarın Gazeteniz Kocatepe’de.

Bakmadan Geçme