Erdoğan: İstifa bir erdemdir – Kocatepe Gazetesi

Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan, yönetim kurulu üyeleriyle istifa etmişti. İstifanın ardından açıklama yapan Savaş Erdoğan, 'Genel seçimlerden sonra yaptığımız açıklamada aday belirleme sürecinde ve yönteminde örgütlerin görüşlerinin dikkate alınmaması, seçim sürecinin genel merkez yöneticileri tarafından doğru yönetilmemesi nedeniyle örgütün yapısının bozulduğunu belirterek, 'Bizler sosyal demokrat anlayışın gereği olarak [&hellip]

Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan, yönetim kurulu üyeleriyle istifa etmişti. İstifanın ardından açıklama yapan Savaş Erdoğan, “Genel seçimlerden sonra yaptığımız açıklamada aday belirleme sürecinde ve yönteminde örgütlerin görüşlerinin dikkate alınmaması, seçim sürecinin genel merkez yöneticileri tarafından doğru yönetilmemesi nedeniyle örgütün yapısının bozulduğunu belirterek, ‘Bizler sosyal demokrat anlayışın gereği olarak kaybedenin, başaramayanın çekilmediği, gençlerin önünün açılmadığı siyaset anlayışını doğru bulmadığımızı, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Örgütü olarak her seçim sonunda kazandığımız telkinine inandırılmak istemediğimizi belirtmiştik. Sorumlu siyaset anlayışı gereği, kaybedenlerin, bizler de dâhil olmak üzere koltuklarını bırakmaları gerektiğini düşünüyoruz.’ demiştik.  Olağanüstü kurultayla partimizin bir an önce yenilenmeye, yeni ve sağlıklı bir örgütlenme modeline ihtiyaç olduğu yönündeki düşüncemizle Türkiye genelinde ilk açıklamayı yaparak ‘Çoban Ateşi’ yakmak istemiştik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ancak imza toplanması süreci ve sonrası yaşananlar ve genel merkezimizin takındığı tutum partimizi yıpratmaktan öteye gitmemiştir. Ortaya çıkan tablo ne bizleri, ne üyelerimizi, ne de bu partiye gönül veren yoldaşlarımızı memnun etmemiştir.” dedi.
“GENEL MERKEZ HATA
YUMAĞI İÇERİSİNDE”
Erdoğan, “Genel merkezin çağrısıyla demokrasi gereği diğer Cumhurbaşkanı adaylarının bile seçime katılabilmeleri için imza veren bizler, Genel merkezin olağanüstü kurultayı toplamamak adına 5-10 imzanın bahane edildiğini gördük. Oysa partinin içerisinde yaşanan sorunlar açık ve ortadaydı. Genel merkezin ‘Yeterli imza yok’ diyerek, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişikliğe gitmesi sorunlara çözüm değildir. Tarihi bir kararın eşiğinden dönen ve imza sayısını bahane ederek değişime yol vermeyen genel merkezimizin hata yumağı içerisinde olduğu aşikârdır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde alınan yenilgiyle birlikte Cumhuriyet’in tapusuna çivi çakılmış ve Gazi Meclis fes edilmiştir. Biz bunları içimize sindiremiyoruz. ‘Biz kazandı’ anlayışına katılmıyoruz. Bu tarihi seçimin kaybedeninin Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü, bu ülkenin tüm Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi ve Devrimci kadroların olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“CHP YIPRATILDI, HALKIN
GÜVENİ VE İNANCI AZALDI”
24 Haziran’dan sonra CHP’nin fazlasıyla yıpratıldığını ve halkın partiye olan güven ve inancının azaldığını dile getiren Erdoğan, “Elimizden geldiğince sosyal medya ve basın aracılığıyla yapılan açıklamaların sert ve yıpratıcı olmasından kaçınıyoruz. Ancak her üyemizin böyle tarihi bir karar döneminde sorumluluk almasından, düşüncelerini dile getirmesinden yana olduğumuzu da ifade etmek isterim. Lakin açıkça görülüyor ki; ‘Gözler kör, kulaklar sağır’ olmuş! Yaşananlara kayıtsız kalındığını görmek bizleri kahrediyor. Sonuç olarak her şeyin güzel gittiğini düşünen anlayışın önünü açmak için, partimizin yıpranmaması için, partimizi kavgadan, ekipleşmeden, ayrışmadan uzak tutmak için, Genel Merkez’le uyumlu bir ekibe teslim etmek adına Şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte “istifa bir erdemdir” diyor, görevlerimizden istifa ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme