• Haberler
  • Genel
  • 'Erdoğan ile Gülen arasındaki bağı unutmayacağız'

'Erdoğan ile Gülen arasındaki bağı unutmayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bağı unutmayacaklarını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında öteden beri gelen bir bağ olduğunu söyledi Görgöz, '2010'daki referandumdan önce Fettullah Gülen'in, 'imkan olsa mezardakileri bile kaldırarak o referandumda ‘Evet’ oyu [&hellip]

“Erdoğan ile Gülen arasındaki bağı unutmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bağı unutmayacaklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında öteden beri gelen bir bağ olduğunu söyledi Görgöz, “2010’daki referandumdan önce Fettullah Gülen’in, ‘imkan olsa mezardakileri bile kaldırarak o referandumda ‘Evet’ oyu kullandırmak lazım. Mezardakiler bile kalksın. Ben zannediyorum kalkarlar da’ dediğini biliyoruz. Bugün onlara Haşhaşiler diye öfkeyle seslenen Tayyip Erdoğan’ın; 2012’deki Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde; ‘Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz” dediğini de biliyoruz.
Daha 2013’de, Başbakan Erdoğan ile birlikte ABD’ye gidip, Gülen’i ziyaret eden Bülent Arınç’ın “1975’den beri Hocaefendi’yi tanırım. Kendisine büyük saygım, sevgim var. O siyaset üstü bir insandır’ dediğini de unutmuş değiliz. Arınç’ın ve Erdoğan’ın Gülen için ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren’ dediğini ve ardından, ‘3 saate yakın birlikte olduk. Hükümetle cemaat arasında bir soğukluğun olduğu söyleniyor. Bunları kesinlikle reddediyorum. Hoca Efendi’yi tanımayanlar böyle söylüyor’ dediğini de hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
11 YILDA NELER OLDU?
11 yıldır Cemaat ile AK Parti arasından su sızmadığını kaydeden Görgöz, “AKP Hükümeti ile Gülen Cemaati arasındaki bu muhabbet, tam 11 yıl sürmüştür. 11 yıl içerisinde, Roboski’de köylüler katledilmiş, Kuddusi Okkır cezaevinde ölüme terk edilmiş, Ali Tatar intihara sürüklenmiş, Ergenekon’dan Balyoza, KCK’dan ODA TV’ye pek çok davada asker, sivil nice insan haksız ve hukuksuz bir biçimde hapse atılmış, toplumun gözü önünde yargısız infaza tabi tutulmuşlardır. Yandaş medya, tıpkı bugün Gülen Cemaatine yönelik yaptığı kirli enformasyonu, o zamanlar da pek çok masum insana karşı yapmıştı. İşin ilginç tarafı; o zaman AKP ve Gülen medyası paralel yayın yapıyorlardı. Gazeteci Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan hakkında çarşaf çarşaf yalan haberler yazmışlardı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme