Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erdoğan gerçekten de yalnız”

Yeniden Refah Partisi İl

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, “‘Milletin gözünde yüce bir dağ olan Cumhurbaşkanlığı makamı asgari ücretliye aylık olarak tamı tamına ‘300 gram Antep Fıstığı’ vererek milyonlarca insanımızı maalesef ki hayal kırıklığına uğrattı. Biz bu noktada Cumhurbaşkanı’nın çaresizliğine mi yoksa milletin mağduriyetine mi üzülelim gerçekten şaşırdık. Bu son yaşananlardan sonra anlaşıldı ki Erdoğan gerçekten de yalnız kalmış durumdadır” dedi

 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına, İl Başkanı İbrahim Derviş Suna,il yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları katıldı.
“ASGARİ ÜCRETLİYE 300 GRAM ANTEP FISTIĞI VERDİ”
Toplantıda asgari ücret başta olmak üzere gündemi değerlendiren Başkan Suna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Asgari Ücret Jesti”nin beklentileri karşılamadığını kaydetti. Başkan Suna, “Çalışanlarımızı açlık sınırının altında ezdirmeyeceğiz, enflasyon canavarına kurban etmeyeceğiz diyerek bir aylık müzakere sürecini başlatan AK Parti-MHP koalisyon Hükümeti’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıSelçuk, Asgari ücreti 2 bin 324 lira olarak açıklayınca milyonlarca emekçimiz büyük hayal kırıklığına uğradı ve hükümet yetkililerinin söylediklerinin tam tersine, asgari ücretin emekçinin lehine değil, işverenlerin çıkarları doğrultusunda ‘Açlığa Terk Ücreti’ olarak belirlendiği maalesef ortaya çıktı. Meydana gelen büyük hayal kırıklığını ve yüksek sesli itirazları duyan Cumhurbaşkanımız, ‘Hele bir önümüze gelsin, biz de gereğini yapar eksiği tamamlar yanlışı düzeltiriz’ demişti.Cumhurun başından gelen bu açıklama emekçilerin tekrar umutlanmasına sebep oldu ve ifade edilen jestin ilanı için geri sayım başladı.Milletimiz havalimanının en büyüğünü, tünelin en büyüğünü, adliyelerin en büyüğünü yapan Cumhurbaşkanının jesti de ona göre olur ve böylece emekçilerimiz rahat bir nefes alabilirler diye düşündü.O gün geldi çattı ve MHP-AKParti Hükümeti’nin eksiğini tamamlayacak, hatasını düzeltecek olan Cumhurbaşkanı’nın büyük jesti açıklandı.Keşke jest sözü verilmeseydi, keşke emekçiler boşuna hayal kurmasaydı. Milletin gözünde yüce bir dağ olan Cumhurbaşkanlığı makamı asgari ücretliye aylık olarak tamı tamına ‘300 gram Antep Fıstığı’ vererek milyonlarca insanımızı maalesef ki hayal kırıklığına uğrattı. Biz bu noktada Cumhurbaşkanı’nın çaresizliğine mi yoksa milletin mağduriyetine mi üzülelim gerçekten şaşırdık. Bu son yaşananlardan sonra anlaşıldı ki Erdoğan gerçekten de yalnız kalmış durumdadır. Bu nasıl bir siyaset anlayışı, bu nasıl bir ekip ruhu, bunlar nasıl ekonomi kurmayları ki, Cumhurun başını cumhurun karşısında bu kadar mahcup duruma düşürebiliyor.” dedi.
“MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARINA AZ KALDI”
Milli görüş iktidarına az kaldığını söyleyen Başkan Suna, iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatarak“Enflasyon sepetine belki ömürde birkaç kez alınan kullanılan ürünlerin dahil edilerek düşük çıkarılması günümüz gerçeklerini yansıtmamaktadır. En temel gıda fiyatları bile son bir yılda 1.,5-2 kat artmış; elektrik, doğalgaz fiyatları zirve yapmıştır ve acı faturaları halkımız ödemeye devam etmektedir. Bu kadar zorlu yaşam şartlarında enflasyonu çeşitli kalem oyunlarıyla yüzde 12 çıkaranlar; zahmet edip pazara markete alışverişe çıkarsa hayat pahalılığının ezici sonuçlarını yakından görecektir. Ancak sadece seçimden seçime böyle yerlere uğrayanlar, halkın yaşadığı sıkıntıları anlayamazlar. Milli Görüş’ün ikinci 40 yıl yolculuğunu başlattığımız gün söyledik ve şimdi tekrar söylüyoruz; milletimizin, ülkemizin ve Türkiye siyasetinin milli görüş ruhuna, Yeniden Refah Partisi’ne her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Ömerler ocağı, aziz milletimizin tek kurtuluş kapısı olan Milli Görüş iktidarına az kaldı. Bizim iktidarımızda babayiğitliği, fedakârlığı emekçiden veya işverenden, özel sektörden beklemeyeceğiz. Biz Yeniden Refah iktidarında; hükümet olarak kendimiz ‘babayiğitlik’ yapacağız. Asgari ücrete ilk senemizde yüzde 50, sonraki senelerde de mutlaka gerçek enflasyon oranının üzerinde zam yapacağız. Asgari ücretten vergi almayarak da hem işverenin, hem de işçinin yüzünü güldüreceğiz. Bu atılacak adımların maliyetini de borçla-vergiyle değil, ‘Milli Kaynak Paketlerimiz’ ile karşılayacağız. Biz Yeniden Refah olarak; ‘Önce Millet’ diyeceğiz ve bu ülkede başka kesimleri de mağdur etmeden, ezilen milyonların derdine derman olacağız.” ifadelerine yer verdi.
İŞSİZLİK ORANI GİDEREK ARTIYOR, İSTİHDAM İSE AZALIYOR”
İşsizlik oranının her geçen gün arttığını, istihdamın ise azaldığına dikkat çeken Başkan Suna, “TÜİK;Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan Ekim 2019 dönemine dair işsizlik rakamlarını açıkladı.Buna göre 15 yaş üzerindeki işsiz sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre 608 binlik artışla 4 milyon 396 bin kişiye yükseldi. Aynı dönemde istihdam edilenlerin sayısı 527 bin kişi azalarak 28 milyon 343 bine düştü. İstihdam oranı, 1,6’lık azalışla yüzde 45,9 olarak kayda geçti. Verilere göre 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan artışla, yüzde 25,3 olarak kayda geçti. Genç istihdam oranı ise 1,9 puan azalarak yüzde 32,8 oldu. Bu rakamlardan da görüleceği gibi ülkemizde hem genç işsizlik hem de toplam işsizlik oranı giderek artmakta, istihdam ise azalmaktadır. Afyonkarahisar’da işyeri kirasını, çalışanların maaşını ve vergisini ödeyemeyen esnaf sayısı giderek artmaktadır. Bu durum devam eder, çözüm bulunamaz ise yüzlerce esnafımız işyerlerini kapatmak zorunda kalacaktır. Üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi yerine, hali hazırda uygulanan borç-faiz-vergi-trafik cezası odaklı bir ekonomi ile ülkemizin bu girdaptan kurtulması mümkün değildir. Bu tablo ülkemizde sosyal patlamaları, yoksulluk ve sefaleti kaçınılmaz kılmaktadır.” diye konuştu.
“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AİLELERİ PERİŞAN EDİYOR”
İşsizliğe bağlı olarak gençlerin evlilikle ilgili sıkıntı yaşadığını kaydeden Başkan Suna, “Son günlerde gençlerin yaşı 30’a gelmiş evlenmiyorlar deniliyor. İşi gücü olmayan yaşı 30’a gelmiş milyonlar hâlâ anne babasından harçlık alır hale gelmişken, nasıl yuva kurup evine bakabilir. Ayrıca evliliği suiistimal eden süresiz nafaka zulmünü de içeren İstanbul sözleşmesi aileleri perişan ederken kim yeni bir yuva kurmaya cesaret edebilir? Çözüm; bir an evvel devlet tarafından milli kaynak paketleri ile kaynak üretilmesi, bu kaynakların üretim ve istihdamı teşvik edecek şekilde kullanılması, vatandaşlarımızın alnının teriyle, bileğinin hakkıyla rızkını temin edip, kimseye muhtaç olmadan, onurlu bir şekilde yaşamını sürdürebileceği ortamın oluşturulmasıdır. Çalışanın emekçinin ve işverenin daha önce olduğu gibi sorunlarını 1996 Erbakan hükümetinde olduğu gibi yine Biz çözeceğiz. Burada gelecek, burada Yeniden Refah var.” şeklinde konuştu.