Erdoğan: Aktif yurttaşlık hakkımız

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, 'Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi' doğrultusunda önceki gün başlayan ve bugün tamamlanan 'Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri' ile engelliler olarak hakları olduğunu vurguladığı aktif yurttaşlık gerçeğini hayata geçireceklerini belirtti   Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Türkiye Engelli Meclisi, İl Engelli Meclisi [&hellip]

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, “Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi” doğrultusunda önceki gün başlayan ve bugün tamamlanan “Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri” ile engelliler olarak hakları olduğunu vurguladığı aktif yurttaşlık gerçeğini hayata geçireceklerini belirtti

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Türkiye Engelli Meclisi, İl Engelli Meclisi Üyeleri için “Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri”nin dün başlayıp bugün tamamlandığını açıkladı.
Afyonkarahisar’da “Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri” 28-29 Ocak 2020 tarihleri arasında AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İki gün sürecek eğitimler hakkında bilgi veren Şube Başkanı Hakan Erdoğan, “Eğitimin ilk gününde tanışmanın ardından grup kuralları ve beklentiler dile getirildi. Yerel Engelli Gündemi ve İhtiyaçlar Analizi ardından Sivil Toplum Örgütlerinin En Önemli Araçları: Savunuculuk ve Lobicilik konusu ele alındı. Selen Doğan tarafından “Engellilerin İnsan Hakları için İletişim ve Medya” konusu anlatıldı. Sepin İçli’nin “Hak Temelli İzleme ve Engelli Örgütlerinin Katılımı” konusu işlenildi. Dünkü toplantı Afyonkarahisar İl Engelli Meclisi Stratejik Planı 1: Engelli Hakları Savunuculuğu için Yol Haritasının ele alınmasıyla tamamlandı. İnşallah bu eğitimlerle hakkımız olan aktif yurttaşlığı hayata geçireceğiz.” dedi.
Erdoğan bugünkü eğitim programında 5 ayrı konunun ele alınacağını eğitimi tamamlayan katılımcılara teşekkür belgelerinin verileceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme