Erdal Beşikçioğlu Hangi Partiden Aday?

Ankara Etimesgut Belediyesi Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu'nun hangi partiden aday olduğu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Erdal Beşikçioğlu Kimdir? Erdal Beşikçioğlu hangi partiden aday? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Ankara Etimesgut Belediyesi Başkan adayı olarak oyuncu ve tiyatro yönetmeni Erdal Beşikçioğlu’nu belirlediklerini açıkladı.  CHP Etimesgut Belediyesi Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Erdal Beşikçioğlu,1970 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamlayan Beşikçioğlu, Lise eğitimini İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversitede Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanan Beşilçioğlu, konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill’in “yaratıcı drama” üzerine atölye çalışmalarına katılmıştır. Onservatuvar’dan mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları’nda oyuncuk yapan Beşikçioğlu, 1995–96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda Müdür Vekili olarak görev yapmıştır.  2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olan Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Beşikçioğlu çiftinin bir kızı ve bir oğlu vardır.

Erdal Beşikçioğlu “Behzat Ç.”, “Köprü”, “Vali”, “Barda”, “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”, “Kurtlar Vadisi Filistin”, “Adı Efsane”, “Kağıt Ev”, “Leyla ile Mecnun”  gibi çok sayıda dizi ve filmde rol almıştır.

Bakmadan Geçme