Ercan: CHP yüzde 34, AKP yüzde 32

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 12 Haziran Genel Seçimleri için Afyonkarahisar’dan milletvekili aday adayı olan CHP’lileri kamuoyuna ve basına tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 34-35 bandına yerleştiğini savundu Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 12 Haziran’da yapılacak 24’üncü Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Afyonkarahisar’dan aday [&hellip]

Ercan: CHP yüzde 34, AKP yüzde 32

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 12 Haziran Genel Seçimleri için Afyonkarahisar’dan milletvekili aday adayı olan CHP’lileri kamuoyuna ve basına tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 34-35 bandına yerleştiğini savundu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 12 Haziran’da yapılacak 24’üncü Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Afyonkarahisar’dan aday olan milletvekili aday adaylarını Çakmak Otel’de düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna ve basına tanıttı. Tanıtım sırasında konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP iktidarının yaklaştığını, bu nedenle hükümetin telaşa kapıldığını belirtti. Ercan, “CHP, koca bir çınar, bir tarih, söndürülemeyen bir alev. Tüm halkımızın umududur. Halkın iktidarı yaklaştı. Gündemi boşuna değiştirmesinler. Gündem belli, halk sıkıntıda. Üretici, ürettiğinin karşılığını alamıyor. Afyonkarahisar göç veriyor. Bu toprakları hafife almayın. İktidarımız yakındır. Yeni öğrendiğim son bilgilere göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı yüzde 34-35 bandına yerleşmiştir. AKP, yüzde 32’dir. Partimizin üzerine gelmeleri bundandır” dedi.
6 bin 350 üye katılacak
CHP olarak 3 Nisan’da önseçim yapacaklarını hatırlatan Ercan, “CHP, uygulanması gereken sistemi Afyonkarahisar’da uygulamaktadır. Afyonkarahisar’da 3 Nisan’da hakim huzurunda 6 bin 350 üyemizin katılımıyla önseçim yapacağız. Büyük bir olgunlukla bu seçimi yapacağımızı ve Ankara’ya hepsi birbirinden değerli vizyon sahibi çok değerli vekil adaylarımızdan 5 tanesini isim olarak bildireceğiz. Diğer aday adaylarımız, seçimi kaybetmiş olsalar bile hiçbir şey kaybetmeyecekler. Çünkü bu bir yarıştır. Yarışın sonunda diğer milletvekili adaylarımıza destek olacaktır. Bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partililere çok ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
Ünlütepe’den SEKA sorusu
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan ve halen milletvekilliği görevini yürütlmekte olan Halil Ünlütepe de hükümete yüklenerek “Afyonkarahisarlının ana sorunu işsizliktir, yolsuzluktur, yoksulluktur. Afyon SEKA Kağıt Fabrikası, hangi hükümet döneminde temeli atıldı, hangi hükümet döneminde çalışmaya başladı? Hangi hükümet döneminde de yandaşlara peşkeş çekildi? Çay ekonomisi bitti. Afyon Şeker Gabrikası’nda 3 bin işçi çalışıyordu. Bugün kaç kişi çalışıyor, siz biliyorsunuz. CHP iktidarında Afyonkarahisar’da yapılan bir hastaneye Afyon mermeri yerine Çin’den granit getirilemeyecektir” şeklinde konuştu. Ünlütepe, “Halkımız, iki dönemdir bize muhalefet görevi verdi. CHP, muhalefet görevini en iyi şekilde yürüttü. Parlamento’da Irak işgaline karşı bir direnç gösterildi. O, 2003’te Trk Parlamentosu’nun emperyalizme karşı bir başkaldırısıydı, onun mimarı CHP idi. CHP iktidarında yolsuzluk olmayacak” ifadelerini kullandı.
İşte aday adayları
Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olanların isimleri şöyle:
Avukat Ramazan Akgöz, Tuğrul Akkuş, Veli Cengiz, Şeref Ceylan, Adnan Çelik, Avukat Hatice Gök, İbrahim Kadıoğlu, Bekir Kasap, Nimet Kaynar, Süleyman Mutlu, Yılmaz Öztan, Ekrem Özsoy, Kazım Şener, Avukat Ahmet Toptaş, Halil Ünlütepe, İhsan Vurkan, Ertuğrul Yılmaz. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme