Ercan adaylık için kararsız

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, kongre sürecinde İl Başkanlığına aday olma değerlendirmesini henüz yapmadığını söyledi. Ercan, 'Aday olmak isteyenlere bir baktıktan sonra ona göre kendime yön vereceğim. Eğer kafamı tutan hakikaten partime benden daha fazla hizmet verebileceğine inandığım arkadaşlarım olursa onların önünü açacağım' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün [&hellip]

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, kongre sürecinde İl Başkanlığına aday olma değerlendirmesini henüz yapmadığını söyledi. Ercan, “Aday olmak isteyenlere bir baktıktan sonra ona göre kendime yön vereceğim. Eğer kafamı tutan hakikaten partime benden daha fazla hizmet verebileceğine inandığım arkadaşlarım olursa onların önünü açacağım” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün öğlen partide düzenlendiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“CUMHURİYET
OLMAZSA OLMAZ”
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 96. kuruluş yıldönümünün coşkuyla kutlandığını ifade eden Nevzat Ercan, Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının güzel şekilde kutlandığını kaydetti. Ercan, “Bu vesile ile devlet erkânınca gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve bizim sivil toplum kuruluşları olarak gerçekleştirdiğimiz kutlamalar gerçekten istenilen şekilde doruk noktaya ulaştı. Geçmiş yıllara göre daha büyük bir coşku ve hevesle vatandaşın bayramına sahip çıktığını gördük. Cumhuriyet bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Halkımız buna alışmıştır. Cumhuriyetimiz ebediyete kadar yaşayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyetimiz gençte değildir. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu kültürle, bu demokrasi ile bütün mıncıklamalara Cumhuriyetin değerleriyle oynamalarına rağmen Cumhuriyetimiz ilkelerinden, devrimlerinden hiçbir zaman fedakârlık yapmayacaktır. Biz Cumhuriyetimize bağlı kuşaklar yetiştirmeye devam edeceğiz. Geçmişte olsa herkesin Cumhuriyet Bayramını bir daha kutluyorum.” dedi.
ECEVİT, SİYASİ NEZAKETİN SİMGESİ HALİNE GELMİŞ, DÜRÜST İNSANDI”
Önce ki gün siyasi nezaketin simgesi haline geldiğini vurguladığı merhum Başbakan, CHP’nin eski Genel Başkanlarından Bülent Ecevit’in vefat yıldönümü olduğunu belirten Ercan, “Sayın Ecevit siyasi nezaketin simgesi haline gelmiş, dürüst insandı. Herkes tarafından sevilen eski Genel Başkanlarımızdan rahmetli Bülent Ecevit’i 13. ölüm yıldönümünde yılların geçmesiyle onun değerini daha iyi anlıyoruz. Yeni kuşaklara da bunları anlatmamız gerekiyor. Çünkü Bülent Ecevit israfta yapmazdı, vatandaşın halkın malını korurdu. Hizmetini halka göre yapardı. Hiçbir zaman dış güçlere boyun eğmedi. Milliyetçilik yönünü anlatırken de ‘Ben milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına ve Afyon’un haşhaş tarlalarına yazdırdım’ diye tarihi bir lafı vardır. Afyonlular bunu unutmasın. Kıbrıs Barış Harekâtı da zaten Afyon’da haşhaş ekiminin yasaklanması gibi bir kararı kaldırma sırasında öğrenilmişti. Hiçbir zaman tereddüt etmeden Kıbrıs’ta ki soydaşlarımızın yardımına gitti. Bun karşılığı da Türk halkının her kesiminde gencinden yaşlısına kadar büyük bir yankı bulmuştur.” diye konuştu.
“İKTİDAR TÜM KESİMLERİN
DESTEĞİNİ ALMALI”
“O günkü şartlarda Kıbrıs Savaşı başarıyla tamamlandı. O şartlarda Ecevit’i yıpratmak isteyenler ambargoyu uyguladılar.” diyen Ercan, “Günümüzde ki yaptırımları görünce o gün yapılanları şimdi daha iyi anlıyoruz. Ecevit’in zamanında yağ, benzin, mazot kuyruğu vardı. Düşünüldüğünde emperyal güçlerin ambargoları görülmektedir. Köyde ki çoban dâhil herkes bunun idrakindedir. ABD’de aynı şekilde bir yere harekât yaptığımızda, Türkiye’nin haklarını koruduğumuzda ambargo koyup dolarla tehdit ediliyoruz. Ülke sıkıntıya giriyor. Onun için dış dünya da yalnız kalmamak gerekiyor. Bunun için de iktidarların daha dikkatli olması lazımdır. Siyasi kararlar alınırken toplumun tüm desteğini iktidarın yanına alması gereklidir. Belli bir kesimin seçim zaferine dönüştürmemek için harekâtlara ve söylemlere girmemek lazımdır.” şeklinde konuştu.
“KIZILAY ŞUBE ŞAKANI
FATİH OKYAR’I KUTLUYORUM”
Geçtiğimiz hafta idrak edilen Kızılay Haftası’nda Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar’ın toplumsal uzlaşı çerçevesinde kucaklayıcı tavrının son derece yerinde ve örnek olduğunu belirten Ercan şöyle konuştu: “Geçen hafta çok güzel bir şey oldu. Kızılay Haftasını hep birlikte kutladık. Kızılay’ın farklılığını ben şahsen ilk defa bu sene Afyon’da yaşadım. Kızılay Şubemizin yeni Başkanı Sayın Fatih Okyar’ın önderliğinde çok güzel bir etkinlik düzenlendi. Her zaman için halkımızın felaketlerde, yangınlarda, depremde yanında olan Kızılay’ın tanıtımını yapmak için Sayın Okyar güzel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte herkes vardı. Siyasi partilerin milletvekillerinden il başkanlarına, derneklerine kadar herkes vardı. Dolayısıyla çok güzel bir etkinlik ve yürüyüş gerçekleştirildi. Kızılay’la ilgili farkındalık oluşturuldu. Kızılay’ın önemi ve bilinçli olunması konusunda uyarılar yapıldı. Buradan Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar’ı kutluyorum. Çok zevk aldığımı bir etkinliğe katıldım. İnşallah çalışmalarında başarılarının devamını dilerim. Kızılay dünya çapında bir kuruluştur. Tüm Kızılay çalışanlarını da tebrik ediyorum.”
“ABD TUTUMU VATANDAŞI İNCİTİYOR”
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’yi gitmesi sözkonusu. Bu gündem bizi de ilgilendiriyor.” diyen Ercan şunları söyledi: “Bu yukarıdan da değerlendirilmesi gereken bir konudur. Ama bir vatandaş olarak ve bir siyasi parti İl Başkanı olarak ben de şunu söylüyorum; ABD çağırdığı zaman gidelim çağırmadığı zaman gitmeyelim. Çağırmış telefon açmış, telefonla görüşmüş bunlar bizi vatandaş olarak incitiyor. Türkiye böyle olmamalıdır, Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Türkiye de şu anda bizim gündemimiz çarşı pazardır. Vatandaşın, halkın durumudur.”
“HERKESE SAĞDUYU
TAVSİYE EDİYORUM”
Basın toplantısına gelirken köylülerle, yetiştiriciler önüne geçerek sıkıntılarını aktardıklarını açıklayan Ercan, “Yem çuvalının 85 TL olduğu, sütün bin 600 lira civarında olup ekmeğe yüzde 20 oranda zam geldiği, fakirin yediği gıdalar olan fasulye ve nohuta yüzde 20 zam geldiğini söylediler. Doğal gaza yüzde 39, elektriğe yüzde 19 oranda yılbaşında yapılanlar hariç zam gelmiştir. Otoyol ücretlerine yüzde 33 gibi zamlar yapılıp vatandaşın inim inim inlerken zorlamalarla enflasyon oranı yüzde 8 gösteriliyor. Halk gerçek gündemini çarşıda, pazarda yaşıyor. Enflasyonu düşük gösterme gerekçeleri memur ve işçi maaşlarına yapılacak zamlardır. Maaş zamları gerçek anlamda enflasyon oranına göre yapılmalıdır. Halkın gerçek gündemine dönülmelidir. Halen çatışma kültürü devam ediyor. Halen daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığı hazmedilemiyor. Ağza alınmayacak laflar söyleniyor. Bunlar toplumu geriyor. Bizim sağduyumuzu kaybetmemiz lazım. Herkese sağduyu tavsiye ediyorum.” dedi.
“ADAYLIKLA İLGİLİ HENÜZ
NET BİR KARAR VERMEDİM”
CHP teşkilatlarının kongre sürecinden söz eden Ercan sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştım. Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın basın toplantısında’ İl Başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu o anda irticalen şu anda mahalle ve ilçe seçimleri devam ediyor. Durumu ilçe seçimleri bittikten sonra değerlendireceğim demiştim. Bunu bazı medya grubunda ki arkadaşlar ‘İl Başkanı Nevzat Ercan aday olmayacak.’ şeklinde yayınladılar. Bu sosyal medya da böyle yayınlandı. Halen daha kesin değildir. Ama ilçe kongrelerimiz tamamlandıktan sonra konu üzerinde değerlendirme yapacağım. Gerçekten partimizde çok değerli insanlar var. Aday olmak isteyenlere bir baktıktan sonra ona göre kendime yön vereceğim. Eğer kafamı tutan hakikaten partime benden daha fazla hizmet verebileceğine inandığım arkadaşlarım olursa onların önünü açacağım. Ama şu anda aday değilim konusunda değilim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme